Followers

Thursday, June 12, 2008

One Stop Centre

Alhamdulillah tadi aku selamat sampai ke Kuala Lumpur-naik bus sajork...jimat sket pitih..kan minyak mahal sekarang nih...bukan minyak jer,sekarang segala-galanya mahal..tadi pagi baca berita telur ayam pun da naik harga..pendek kata tak lama lagi seluruh rakyat malaysia akan terbeban lah dengan harga komoditi makanan yang konpem akan meningkat selari dengan kenaikan harga minyak...ishhh da off topic nih...kat mana kita tadik...ok sambung..

Kendian kebetulan sangat Ayah dan keluarga skang berada di HKL-untuk rawatan lanjut berkaitan dengan sakit buah pinggang yang di alami.Sampai Kl tadi dalam pukul 9 malam(bas bertolak dari penang pukul 4 petang),dan dari Pudu aku amik teksi ke Hospital Kuala Lumpur..Ko tau tak teksi tu caj RM15-aku nak tanya sama ada mahal kaa atau memang harga dia camtuh?Orang-orang KL tolong jawab yer...aku orang penang..hehe

*HKL mengalu-alu kan kedatangan aku..hihi

Kali ni ayah di tempatkan di wad pembedahan di jabatan kecemasan..Oh yaa,lupa lak aku nak bagitau yang hari ni ayah Operate tangan,untuk masukkan tiub bagi menjalani rawatan hemodialisis seterusnya melalu tangan sahaja(sebelum ni melalui leher)..Alhamdulillah,keadaan ayah stabil dan sekurangnya aku sedikit lega melihat ayah yang kelihatan lebih bertenaga dari biasa,walaupun aku tahu hanya yang menanggung sahaja tahu beban yang terpikul..(*wahhhh ayat sastera kah ini?kehkehkeh..).Masa aku sampai ni ahli keluarga lain pun dah ada sekali:Mak(of course la kena ada kan),Kak tie,abe shu,abe zali,dan anak-anak sedara a.k.a anak anak kaktie


*Kak Tie
*Abe Zali n Abe Shuk

*Abe Shuk dan Ika

*Along Dan Mimi

*Axim and Mom


Actually ada hikmahnya kan tetiba jer aku kena ganti boss aku ke Kuala Lumpur ni,at least peluang yang ada ni aku gunakan untuk melawat ayah dan keluarga yang berada di sini..betul la kan apa yang orang selalu cakap,setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya..

Kitorang lepak kat HKL nih sampai pukul 10.45 malam(boleh?)..Nurse kat situ da bising-bising dah sebab ramai sangat-dan of course la melanggar peraturan hospital,sah sah waktu melawat da habis..aku boleh masuk wad ayah tadi pun lepas da beri alasan bagai kat pak guard yang jaga pintu tuh..hmmm nasib la kan,kami memang da macam ni,sentiasa bersama tak kira walau apa jua keadaan sekalipun..:D

Lepas balik dari HKL tadi,kitorang pergi Hentian putra sebab nak hantar Abe Zali balik dulu ke Kemaman,sebab esok dia kerja..After that straight away balik ke rumah Kak tie dan apa lagik,Malam ni kan ada perlawanan EURO2008 Czech Republic VS Portugal,start pukul 12 tadi..dan perlawanan itu telah pun tamat sebentar tadi.Nantikan review pasal perlawanan tu dalam entri seterusnya k..tunggguuu..

*esok dah la ada mesyuarat ni..tapi tak reti nak tidur awal kan..haha..lantak la..janji aku senang hati dapat tengok match penting ni..kalau ngantuk tidur la dalam meetimg esok(*macam la boleh tidor dalam discussion yang membosankan tuh...huhu)

19 comments:

shahril aley said...

aku tak paham bahasa alien ni?

tlg translate utk aku ye :)

selamat bermesyuarat

kalau sempat moh gi jusco MV makan assam laksa yg ko menjeles tu

shahril aley said...

ohh ni ke entri ko tadi yg ntah ape2 klua....

aku kesian dgn bapa ko tapi aku sendiri tak mampu berbuat apa2 hanye boleh mendoakan yg terbaik untuknya. moga Allah akan mempermudahkan ape yg susah dalam hidup ini.

weiii teksi tu pakai meter ke idak masa ko naik? klu nak kire jalan jam dlm KL standrad la herge mcm tu.

ekceli ko boleh naik STAR LRT dr stesen sebelah puduraya ke ttwangsa. lepas tu jalan kaki skit nak ke HKL. lenkali aku tunjuk ko jalan mana nak ikut.

kirim salam aku kpd kluarga mu :)

p/s: tak nak jumpe kekasih ati di puchong ke?

Mieza said...

dh ada perubahan ya ayah axim...alhamdulillah....:D

semoga cpt sembuh pakcik...

izal said...

telur ayam naik harga? nasib baik telur kita takde harga kan kalau tak mau aku charge lebih skett..

teksi tu mahal la bro...baik ko jln kaki...bkn jauh pun...heheh

mak aku pun wat dialisis gak...tp wat kat umah jer...get well soon to yr father..god bless.

Heartless Devilish said...

smoga ayah ajim cepat sehat...

kaki bola betol la ajim nie..
atoi~

fusarium solani said...

aku tak minat bola h!ha!ha!

bapa angkatku dah bertahun kena dialisis..aku dah tak tahu nak console apa kat dia bila dia mengadu akan kesakitannya..sudahlah aku satu-satunya dari reramai anak angkat dia yang paling rapat dan dewasa!

aRa said...

hope ur dad get well soon...insyaAllah...

Anonymous said...

semoga ayah axim beransur sihat dengan cepat...amin! ***adie***

syukur said...

baguslah ayah axim dah buat fistula ker atau pasang graf ?? kena jaga betul betul la sebab line untuk dialisis bagi pesakit end stage renal failure ni precious sangat... sebab big vein pun senang stenosis.waktu buat posting nefrologi dulu memang mencabar kalau patient difficult vascular access ni. jaga kebersihan around the line... jangan sampai infeksi tau. dialisis kat mana ??

Lily.Lulu. said...

sorry lily xde kat KL la .. kalau x leh la gi makan2 ke kan ...

moga2 ayah axim makin sihat ...

encik axim pun jangan kuat2 bekerja ..relax2 kan diri anda ..

dan tambang teksi RM15 .. rasanya kalau ikut meter lagi murah kot ..

eedany said...

eedany doakan semoga ayahnya axim cepat sembuh. Amin...

axim said...

Aley--->haah la aley,aku lupa lak nak naik lrt masa tuh..kalau tak takyah la naik teksi yang mahal itu..salam mu telah ku sampaikan kepada kuarga itu....jangan berhenti berdoa k..TQ.

Mieza--->Terima kasih kak..sama sama kita berdoa k...

Izal--->kalau harga telur ko naik nanti ko pun naik harga jugak la kan..hahah...hantu tul...hehe..oh ye ker ur mum wat dialisis jugak...get well to ur mum too..sama-sama kita doa yang terbaik buat mereka..

axim said...

Reen--->TQ reen..aku pun harap begitu jua...

Solani--->hmmm berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul...

Ara--->Insya Allah..

axim said...

Adie--->tq adie...semoga ayah dalam keadaan baik baik sahaja..Insya Allah..

Syukur--->errkkkk Dr.Syuk,tak berapa paham la istilah medik nih...ayah wat dialisis kat HKL arituh unit nefrologi,skang sambung treatment kat Hospital Besar Kemaman...tu la mak duk risau,kena jaga betul betul jangan bagi ada sebarang infection kan..nak tanya dari segi pemakann caman yek?ayah bedal jer sumer benda...tak bleh nak halang la..

Lily--->tu lah,kalau cik lily ada kat KL bleh gak jumpa...tapi semalam masa pack,mungkin kalau lily ada kat KL pun tak sempat jumpa jugak...anyway,have a nice day..!!

axim said...

Eedany--->TQ ye eedany...sama-sama kita doakan yang terbaik..Ameennn..

Nikli said...

didoakan agar keadaan ayah hang bertambah stabil..
Salam hujung minggu..

ita.itu said...

aah la dik..ada hikmah nye kan..semoga ayah kamu sihat cpt ye..amin

Ziana said...

axim..
ziana doakan ur father sehat and segalanye bejala lancar...

so now dah balik penang laa ek?
aiyakk..
telambat baca ur blog
sori dear!

axim said...

nikli--->Tq fren...salam hujung minggu jua..

Ita--->tu la,besar hikmahnya...amin..

Ziana--->no hal babe,take a gewd rest dulu k then baru berblog k...have a nice weekend...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails