Followers

Wednesday, April 9, 2008

Suratan atau Kebetulan?

Berikut merupakan senario yang berlaku di antara lelaki dan perempuan apabila tibanya waktu makan tengah hari..ada apa-apa perbezaan ker? cuba kita tengok situasi di bawah ni..

LELAKI

1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau

PEREMPUAN

1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang, cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati..masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke??tak bersih?..eeeeiiii..
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak..
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi?sambil tu tengok2 orang, jeling- jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan "alaamak byk la aku ambik"
30. Sampai depan kaunter "berapa?"
31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
34. Bayar.Berdiri masukkan duit baki
35. Tutup dompet. Ambik nasi
36. Tinjau-tinjau tempat duduk.
37. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
38. Cari tempat duduk lain
39. Jumpa.Duduk..
40. Alamak.Air tak order lagi
41. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
42. Order air
43. Bangun
44. Ambik sudu
45. Duduk
46. Bangun
47. Ambik Tisu
48. Duduk
49. Air sampai
50. Belek dompet (Step tadi)
51. Bayar
52. Tutup
53. Minum air
54. Start makan
55. Tengok-tengok orang sambil makan
56. Makan separuh..kenyang
57. Sebab dah minum air
58. Letak sudu, letak garpu
59. Pinggan tolak tepi
60. Borak2 kater makanan tak sedap
61. Ngumpat2..tgk orang
62. Pukul 2, naik opis..
63. Ambik beg makeup, g surau!!!!!

No wonder why women are more complex than men emotionally..!!

*Errr minta maaf la yek kalau ada yang tak berapa setuju dengan kenyataan di atas...mungkin ini di nilai secara observation sahaja...hehe...maaf.

19 comments:

Nikli said...

kahkah kahhh..
:D
lawak laa ko nihh....

tapi aku totally setuju..
mungkin yang mana yang berkenaan blom sampai lagik sini kann.. kalu tak sah2 ko dah kene nihh..

memang stuju 200%..
hiks..

ita.itu said...

kah..kah..kah..kena tempias aku weii...pandai ko ye..ko wat survey ek..hehe..wah.wah ko nikli..dok ngata aku ye..org yg berkenaan belum smpi..kah..kah..kah..gelak beso aku

Nikli said...

heheh..
cepat je ko sampai haa taa...
nampak sangat ko takde keje...
aku repot sama emran nakk...??
:D

p/s: tapi memang btol watt..?
kah kah kah, aku wat macam blog aku plak.. dok komen sana sini...

axim said...

nikli-->bagus bagus...sib baik ko setuju 200%..hehe
mana yang berkenaan dah sampai nampaknya...hehe

ita.itu said...

haha...tu lah..aku ada bau org ngata aku..hey jgn ko report ngan emran..ngan imran anak aku x pe..haha...ye betul..aku terasa weii..hehe

p/s sorry tuan rumah..kita org dok wat cam blog sendiri lak..hehe

ita.itu said...

ooh tuan rumah dok nyokong nikli yer..ini tidak adil (ala2 citer 3 abdul) haha

axim said...

ita.itu--->aik akak,terasa nampak...mesti biasa camni kan,haha...seronok tengok beza dua makhluk yang tuhan ciptakan ni...

by da way,seronok tengok korang 'bergaduh' dalm kotak komen ni,haha...

jom kita 'bergaduh' ramai-ramai...

p/s:nikli,wat jer macam blog sendiri k,meriah apa,hehe..

axim said...

siapakah emran itu....kan aku dah blur skang walau pun aku ni tuan umah...hahaha haru....

Nikli said...
This comment has been removed by the author.
Nikli said...

see, tuan rumah dah kasik bukak gelangang utk kita buat cam rumah sendiri ita oii...
kah kah kah...

tapi rasanya semua dari no 1 sampai no 63 mmg BETUL laa.. xbolih disangkalkan lagik...

kaum yg satu nih memang seorang yg komplikated.. tapi bukan sofiskated okehhh.. :D

emran tuh boss si ita..
imran plak nama anak ita..
ko tak suruh aku diam pon ita, kang abis sume aku jawab,..hikss..

*aku tak suke laa word verific nihh..sorii

axim said...

memang pompuan ni komplikated kan kejadiannya...tapi apa yang pasti,we still need each other jugak....

nikli,

kang aku tanya sumer rahsia si ita ni mau satu-satu terbongkar nanti kang,haha

see skang aku dah tau nama anak dia siap ngan nama boss dia lagi aku tau...

apa-apa lagi yang patut aku tau pasal si ita nih?haha

*mesej ni macam berbaur umpatan jer...ngehngehngeh...

ita.itu said...

kah..kah..kah..syok ek komen kat blog org nih,...chat x ingat korg ye..haha...tu lah abis sume dia citer kat ko xim..haha..x pe lah..x de rahsia pun..hehe...wah ngata aku korg dua ye..tp aku x marah pun..1-63 tuh sume betul.kena kat aku..haha

Nikli said...

mm..
macam tuh ok laa..

at least ade org nak ngaku kann..
ishh... macam lengkap je hari aku..

*smbl gelak guling2 kepuasan..

ita.itu said...

hehe..guling2 lah ko yer..jap lg aku nak spray baygon kat blog ko nikli..axim..dah penuh komen ko dik..smpi 14 dah..hehe..x pe kan..

axim said...

takper akak,nak komen sampai 99 komen pun aku tak kisah,haha,

meriah kotak komen arini('',)

alialalala said...

herlow..terjumpa ur blog n cm terinterested lak 2 comment on this..tp i wud say i hv 2 agree wit u bout ur pompuan 2..almost 3/4 of it btul..esp part yg betulkan tudung tu...:]

nikli said...

ehhh, entry lama nih terlink dengan entry mana ntah tadik..

skrg kesetujuan aku naik jadik 658% dari no 1 sampai no 63 tuh..

@xiM said...

hikkkkkkkksssssssssssssss..

@xiM said...

hensem gambor profile hang dulu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails