Followers

Wednesday, April 9, 2008

KahKahKah...

Lawak1

Satu pagi di stesen ketapi, ada satu makcik tu dia tanya petugas kaunter...

Makcik : Anak, keretapi sampai jam berapa??
Petugas kaunter: Jam 2 Kedah, jam 5 Kelantan, jam 1 Penang , jam 7 Gemas. Makcik nak pergi mana??
Makcik : Makcik nak melintas aja.

Lawak 2

Bangla dan rakannya sedang berbual

Bangla : Esok saya nak balik bangladesh , isteri saya mengandung 3 bulan.
Rakan : Wah mesti awak gembira
Bangla : Sudah tentu, sudah 3 tahun saya tak balik!
Rakan : ?????

Lawak 3

Di sekolah tabika.

Cikgu : Amri, awak ada berapa beradik?
Amri : Tiga, cikgu
Cikgu : Awak yg paling tua?
Amri : Tak. Atuk saya....

Lawak 4

Sorang nurse di hospital sakit jiwa nampak sorang pesakit sedang tulis surat .

Nurse : Ko tulis surat kt sapa?
Gila : Aku tulis surat untuk diri aku sendiri"
Nurse : Jadi.. apa yang ko tulis?
Gila : Mana aku tau? Esok pagi bila posmen hantar, baru la aku boleh baca.

Lawak 5

Ada seorang pemuda ke kedai mamak dia hanya ada 70 sen semasa itu..

Pemuda : Mamak berapa harga teh panas deengan sejuk?
Mamak : Panas 70 sen sejuk RM1.20.
Pemuda :! Bagi teh panas 1.

Sampai je teh tersebut pemuda itu terus minum.

Mamak : Kenapa awak minum cepat sangat?
Pemuda : Kalau saya tunggu lama2 nanti sejuk tak fasal2 saya kena bayar RM1.20.

*selalu-selalu la senyum...baru kita awet muda sket..tak la nampak muka dirundung masalah jer..kan kan kan...

3 comments:

Abah Mui'zz said...

Hahahaha. Abah dah tersengih2 dah depan laptop pagi ni. Nasib baik kat ofis, kena la control macho bila nak ketawa.

Anyway, thanks for the jokes Axim. Really a good start untuk abah hari ni.

Masy said...

jom senyom bjemaah!!~

axim said...

abah mui'z--->senyum itu sedekah...hehe


masy--->jom...jangan tak senyum...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails