Followers

Tuesday, April 29, 2008

RiadaH @ KedaraH ?

Aktiviti main badminton masih di teruskan seperti minggu lepas...maklum lah ada member aku nih nak kawen,so sebelum kawen tuh konon-konon nak tingkatkan stamina katanya...dia kata nak kasi zahir dan batin sama power...haha..macam-macam la kawan aku nih..apa-apa je la bro,janji ko bahagia aku pun tumpang bahagia.

Peserta yang terlibat still sama seperti minggu lepas..elok jugak pi bersukan,aku pun tak tau nak watper kat umah..daripada duk melepak tengok tv baik aku main badminton,dapat gak bakar kalori dan bakar lemak yang terlebih-lebih ni.


*macam rilek habis jer mamat nih main..*yang ni plak macam wat gaya jer..main ke tidak nih..haha
*cop...cop...seluar aku terlondeh nih...jap..jap..

Dan macam biasa la aku menang gaya jer,dah member-member aku nih terer bangat main sampai aku tercungap-cungap pancit dan kepenatan di perkotak-katik kan oleh mereka...huhu..takper,practices makes perfect kan?at least aku boleh mempertajamkan skill bermain ke arah yang lebih baik dengan bantuan diorang.

Dalam sejam lebih gak kitorang main,ada la dalam 2 set sorang...bunyik cam sket kan 2 set jer tapi fuhhhh penat tuh...then aku terus balik umah dan lepak-lepak minum sejukkan badan.

Sejam kemudian..perut aku berbunyi pulak..

Lapar siot...aku bajet tanak makan dah tadi..apa guna pi bersukan tadi kalau nak sumbat kalori balik..tapi akhirnya aku tewas dengan nafsu...bukak peti sejuk ada udang dan sedikit sayuran..apa lagi aku pun mereka-reka la apa yang dapat di buat ngan udang tuh....dan akhirnya terciptalah..:


* Prawn Black Pepper with mushroom + Garlic Bread

Aku main belasah jer masak udang black pepper nih..janji leh alas perut malam nih..pas makan, rehat-rehat depan tv sambil tunggu makanan turun dulu,then mata mula terasa berat minta untuk di rehatkan dengan lena yang panjang...

*selamat malam dunia,semoga esok kau menjanjikan hari yang indah dan cerah...selamat malam semua....zzzzzzzzzzzzz...

5 comments:

Ted said...

x kesahla ko masak ape-janji aku terliur!ngap ngap-tensen tgk makanan.bila nak kurus ni wei...

Princess Redbloodsnow said...

pandainyer ko masak xim...
goyang kaki aa anies nnti ek

hehe :P

axim said...

ted--->dari segi prestasi aku makan kat sini nih,mungkin 120 tahun lagi kot baru aku dapat kurus...muhahaha

zie-->dun worry zie.anies is my really good fren...heehe

Abah Mui'zz said...

Saja nak berkongsi resipi simple dgn axim.

Udang kalau digaul dengan asam jawa, dan digorend, sedap! Kalau tak caya axim cuba le.

Lily.Lulu. said...

dah lama lily x men badminton ... kalo main tiap2 ari konpem leh kurus .. hahahaha !!!

:D

rajin betollah axim nih dok mereka cipta .. leh jadi chef !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails