Followers

Wednesday, April 23, 2008

InCoMe TaX

Minggu lepas aku dapat emel dari seorang sahabat lama,mengenai pendaftaran dengan LHDN:

Kepada semua member2,

Sudahkah anda berdaftar dengan LHDN, dan memiliki no rujukan cukai anda?

Sekiranya belum, sila layari
www.hasil.org.my dan daftarkan diri anda di e-daftar. Seterusnya, pastikan anda submit Borang BE sebelum 30hb April 2008.

Terima kasih untuk makluman semua.

“Powering the Nation’s Progress”


Aku memang tak daftar lagi dengan LHDN ni..segera mengorak langkah ke LHDN bandar Perda untuk mendaftarkan diri.Actually boleh jer daftarkan diri melalui laman web yang tertera di atas tapi aku malas nak wat sendiri,so pergi je lah terus ke pejabat LHDN ni,senang....semua diorang tolong wat kan.


*Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) adalah salah satu agensi utama memungut Hasil di bawah Kementerian Kewangan.

Alhamdulillah...selesai tanggungjawab aku.Terima kasih teman atas peringatan tersebut.

Anda yang belum mendaftar,segeralah mendaftar sebelum 30 April ini.

*adehhhh...perut terasa lapar nih tak makan lagik...nak kena pi carik makan..

4 comments:

Syam said...

daftar je ker? atau dah sumbit BE form. Kena tax ker? Saya boleh buat tax planning kami ada firm tax agent. Kalau dah sumbit tak boleh buat apa la...ahakss

LannY said...

eh eh..aku pun dah registered, but from our EA from stated a PCB amounted RM 407 its? but that amount already exceeded what the tax amount we have to pay...so what we have to do now?

nikli said...

lanny, e PCB amt is just e estimated tax.. deduct ole employer by monthly.. should the amount is exceeded from the amount of tax for tht particular year, you may request for refund, provided thre is no outstanding tax for e previous year n all forms are submitted accordingly..

late submission penalty, 50RM min utk fisrt offednse

archaqx said...

hi,... good info though...

I'll follow your blog... and I'll believe you'll follow mine..

We've got a lot to share..

Thanks

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails