Followers

Tuesday, April 15, 2008

What A DaY...

Hari ni merupakan hari yang panjang.

Dari pagi sampai ke petang aku tak berjaya untuk melekatkan diri kat Opis.

'i nak u masuk plant dan monitor apa yang ada kat situ'

'i nak u ngan dua tiga staff lain tolong setelkan inventori kat stor kita ni'

'u pergi jumpa Shift Charge Enginer dan mintak schematic diagram untuk kita punya treatment plant'

'i mau u tengok diorang wat test ni,betulkan mana yang patut'

'nanti tolong diorang susun semua Safety Eguipment kat Control Room tuh'

'i nak u tolong pass kan kat i online reading untk bulan Mac,sekarang..'

'i nak u siapkan result checking tu hari ni jugak..'

'i juz nak u make sure semua kerja yang i arahkan ni siap dalam masa yang di tetapkan'

Lebih kurang macam tu la job order yang aku dapat hari ni..hmmm banyak jugak yang perlu di setelkan ni...hmmm tapi bos aku watper yek...?

'i busy ngan paperwork la,haiyooo u nak tolong jugak kaa?'

Aku tak tanya la dia camtuh,agak nya macam tu la kot jawapan yang dia kasi kalau aku tanya..whatever it is,he's da boss...and boss always right..(betui kaaaa?)

Apa boleh buat,siapkan je la keja mana yang patut...dan seperti biasa hadapi dengan senyum k...smileeeeeey....



*there's a lot of things to learn here...i should prepared myself.

7 comments:

rudy bluehikari said...

lps pnt kejer... mnjakn diri dgn makanannnnnnn!

axim said...

rudy-->yeah,,,,tepat sekali cik rudy...makanan boleh menenangkan jiwa...hehe

LannY said...

uiks patut la ko mendiamkan diri, he he aku ari ni takde produktiviti langsung, meeting panjang sangat....ha ha

Ad Rifza said...

Banyaknyee job orderr...Ad tak camtu pon..Ad yg orderkan boss job..haha...Meh Ad tolong..tolong nengok jer laa...hehe..K work smart ..Laksanakan amanah sebaik2nya...Insyallah ganjarannya disana...

axim said...

lanny--->tau takper...chatting forum korang pun da senyap nampaknya..hehe

ad rifza--->insya Allah ganjarannya di sana...Ameen.

Wiween @ Awin said...

uihhh tu dia incik engineer da pakai topi! kakakkaka ensem ensem.kalo senyum nampak dimple tu lagik ensem xim.lenkali senyum2 okeh! kekek

axim said...

wiween--->senyum dapat mengubat hati dan jiwa yang lara akak akan..kan ...kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails