Followers

Wednesday, April 30, 2008

Jamuan Lagi?

Pagi tadi aku sangat sibuk...dengan tugas-tugas di opis dan di plant..bila ada masalah berlaku keadaan yang asal nya tenang-tenang aja akan mula jadi sedikit kelam-kabut..tapi dapat di tangani dengan baik..Alhamdulillah.

Time makan tengah hari aku pegi makan dengan Enchek Salman kat Restoran Sri Anjung Ikan Bakar.Actually tujuan aku pegi makan kat situ sebab nak memilih menu untuk jamuan esok.Esok akan diadakan satu majlis perpisahan untuk Senior Manager Production Line.Kiranya jamuan untuk boss aku la ni,sebab aku pun duk dalam production line.Bulan lepas aku dah arrange satu majlis pertukaran juga(klik sini dan sini untuk cerita lalu)

Kali ni kitorang decide untuk buat majlis di luar...kalau setakat makan di stesen takder feel kata diorang..itu pun betul juga..so setelah discuss Restoran Sri Anjung Ikan Bakar Jelutong menjadi pilihan ramai.

Sambil bincang-bincang dengan pengurus kedai tuh,aku ngan enchek salman test power dulu makanan kat situ..aku order tomyam campur,sotong goreng kunyit dan telur dadar.Tomyam kat sini memang sedap dan kawwww punya.,,ala ala siam rasanya..sedap sangat makan sampai aku lupa nak snap gambar..haha...takper,esok masa majlis aku amik gambar banyak-banyak.

Setelah puas meneliti menu masakan kat restoran tuh,maka inilah dia menu untuk hidangan bagi jamuan tersebut esok:
  • Tomyam Campur
  • Udang Goreng Tepung
  • Siakap Stim Halia
  • Kerabu Sotong
  • Kailan Ikan Masin
  • Ayam Goreng Halia
  • Lala Masak Pedas
  • Telur Dadar
  • Nasi Putih
  • Jus Oren
  • Buah-Buahan pencuci mulut.

Bila aku teliti balik menu yang aku order nih rasa macam banyak gila lauk...tapi bukan selalu ada majlis macam nih..so aku tegar dengan keputusan ini.Jumlah tetamu ialah 30 orang ,semuanya terdiri dari kalangan warga kerja eksekutif sahaja.

Gambar di atas merupakan undangan untuk jemputan yang baru sahaja di emelkan kepada semua warga kerja terlibat.Harap-harap segalanya berjalan lancar esok..Insya Allah..kita bisa merancang tapi tuhan jua yang jadi penentu.

*cenderamata kenang-kenangan untuk yang bertukar msih belum di beli..aku bercadang untuk ke Royal Selangor Quensbay Mall petang ni lepas habis kerja.

2 comments:

Princess Redbloodsnow said...

kesemua hidangan di atas tuh

**dgn muke berlagak okeh :P**

===> AKU GHETI MASAKKAN TAW!!! KACANG NUT JEK

lalalala...


:P

**ye ye...aku yg berlagakk..haha**

axim said...

zie--->owh oandai masak yer...bleh wat jadi calon bini nih....borang ada tak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails