Followers

Sunday, July 13, 2008

3 MovieS RevieW in 1

Spend some of my precious times this few days to watched several latest movies at the cinema,but its ended up with the disappointment and tortured...ahhhhh sometimes too much action and technology of the film did killed the magnificient of the film itself..

Hmmm i'll let the movies review below be on your judgement,not supposely to believe in it because this is my personal oppinion..no offense,so guys lets check it out:
************************************************************

FIRST FILM:DOOMSDAY


Utter and total crap. I love British virus and horror movies (28 Weeks later is my favourite movie and i absolutely love the Descent,as well as Resident Evil 1,2,3)) but this botched, horrific, mutant frankenstein of a movie should never have been allowed to see the light of day.errgggghhh!!!

Totally uninspired, boring and uninteresting. Not a single character you actually care about, and the plot and set peices make absolutely no sense.If you're the kind of idiot who like at anything with an exploding rabbit and more than one decapitation, then by all means go and see this movie. Otherwise, steer well clear.

SECOND FILM:HANCOCK


This was an Ok movie but for Will Smith "Ok" is generally not associated with the movies he is in.More commonly you would use "awesome", "Great", "Spectacular", etc. as whats usually synonomous with Will Smith movies.

The storyline is what I thought was lacking from this movie as I often just see Will Smith flying all over the place in a drunken state and the effects in the movie are kind of weak.If you look at the movie as a whole you can tell the budget for effects and scripts was cut to pay for Will Smith, Charlize Theron and Justin Bateman.

Thank god it was only 1.5 hours of my life.



THIRD FILM:JORNEY TO THE CENTER OF THE EARTH



This movie is a good run for those who enjoy a good action and adventure tale. It wont win an academy award, but it makes good use of the new Real 3-D digital technology. Take you kids and leave your grown-up sense of disbelief at home and you will enjoy the picture for what it was meant to be, entertainment.


No sex, no drugs, no cursing, and just a little rock and roll. Enjoy the fun and well worth the 9 bucks a ticket.But for me the beginning and ending were very rushed and didn't have a lot of detail - it seemed like the film just wanted to skip to the volcano and start the journey there...But forget about logical since this is da science Fiction movie..

Actually i'm da one that have no problem with reality being bent on the big screen,but for this one-too much fictions makes me feel really stupid!!!owwhhhhh no...with the ocean and the jungle at the center of da earth,and the presence of Dinosaur...erggghhh what was that??

{Bodoh jek rasa bila dalam perut bumi boleh pulak ada hutan lipur menghijau ngan air terjun,pastu siap ada lautan luas dan awan berarakan,siap bleh hujan lebat,pastu ada dinosaur plak-kalau nak wat dramatik pun agak agak la kan.....dah tak logik camana dalam perut bumi yang besrsuhu panas giler tuh bleh plak diorang hisup aman damai--mmm kids will love this movie so much!!}

********************************************************

I think i need a break and will take a bunch of times to step my foot to the cinema again(for a while),probably i'm waiting for something's that will inspired me and let me scream!!!!

19 comments:

Inah said...

hahahaha..wat was that?? :P

sib baik x pi tgk hancock lagi :P..nak tunggu batman

and watch out for Wall -E : 14/8

Lily.Lulu. said...

kesimpulannya beli dvd ajo ...
hehehehehe

shahril aley said...

papa dah tak de keja ke nak buat
dok tgk movies je on wkend
ishishish.... tgk dgn mama?
tgk anak2 mu yg sentiasa busy je
siap ade gathering2 lagi
hahaha.... sila menjeles okey

bagi bang tiri cite2 ni bangang je
ngah tunggu muallaf arahan yasmin ahmad
tak sabar rasanye....

jgn suke buang masa tgk cite bodoh2
tengok aje cite berwarna biru saja
opsss.... betoi ke?

Ziana said...

BATMAN plssss
:P

aRa said...

Axim...u suka 28 weeks itew??? Agagagaga...cerita itew mcm tarak ending...agagaga...

Ermmm...i nengok tajuk pun tau mcm tak best je corita² ni...klo mcm POC...MI...br i segera ke cinema...ala...tak ssh...download aje... :p

nazzman ibrahim said...

JORNEY TO THE CENTER OF THE EARTH
aku baru tengok ahad lepas

nazzman ibrahim said...

JORNEY TO THE CENTER OF THE EARTH
aku baru tengok ahad lepas

axim said...

Inah,

kalau ko bersedia untuk menerima aksi yang sangat hampes dan terlalu banyak CHI,sila la menonton Hancock...yang lain lain tuh boleh jer layan tapi tak meransang minda jek rasa...huhu..
dark night and wall-E?Nanti ler dulu...kena take a break jap..

==============================

Lily,

nak beli DVD pun dah tanak lepas da tengok skali..haha

axim said...

Aley,

doomsday tengok ari rabu,hancock ari sabtu dan JTTCOTE tu tengok malam tadik...memang sedikit hampa tapi at least dapat athu gak yang omputih ni da macam tadak idea nak wat filem..kalau camnih bek tengok citer cintan cintun kat Malaysia nih...

============================

Ziana,

oooo tunggu Batman yek..nanti angah wat review yek,papa nak baca..

axim said...

Ara,

28 weeks later tuh ok lagik dari filem ini....resident evil pun best...mmm skang memang senang donlod tapi kalau tengok kat wayang lagik puas hati...

=============================

Nazzman,

da tengok-so amacam,best tak bila tengok kat kawasan larva dan magma tuh muncul hidupan flora dan fauna yang mengujakan...tah macam mana lah depa dapat udara duk kat tengah pusat bumi tuh....dah la..namoo kutuk lagi filem ini..haha

fusarium solani said...

semuanya aku tak tengok lagi!

mummysyafie said...

aiyok...hancock tu macam best je..tapi still takde masa nak tengok..

so tunggu dvd je lah yer

axim said...

Aliff,

takyah tengok aliff,buang masa ko jek..tak best pun..

=============================

Kak Nor,

yup,thats better..tunggu DVD jer lah nanti yek.

Faisal Admar said...

aku nak buat movie review gak... weekend nih br buat kot... ari ni nak buat post lepas geram!!!! hahaha

axim said...

Faisal,

post lepas geram sebab apa tuh?marah kat boss ker??haha

Beruang Madu said...

I know I know I know I know... abang tengah tunggu filem Mummy (pelakon sama), juga Red Cliff dan juga Batman... tapi abang tak berapa suka batman sebagai hero... lebih suka Spiderman dan juga hero hero cina kecuali Chen lah, sebab dia Chef... sepanjang hidup abang hanya sekali jer abang tengok cerita cina , Chef jadi hero... tu puna dan berdekat2 yg lalu kat tv singapore (opssss... tersebut S project... syyyyyyyy... rahsia!!!)

axim said...

Abang BM,

Waaahhh perli lagi nampak...abang nih slalu sinis taw...malas da nak majuk,kahkahkah...anyway,dalam dua minggu nih ban tanak tengok muvee...namoo sakit hati lagik..haha

love-n-hate said...

Hey Axim...

Hancock tu dpt seat best tak?? Kalau seat tak best... mesti rasa nak muntah!

And... why you watched the must-not-watch movie??? Kan banyak movie lain... :)

axim said...

Love-n-Hate,

mana ada dah muvee lain,ni jer yang hangat di pasaran skang..hell boy ada tapi bila dah tengok prestasi muvee lain yang cenggini terus membatalkan hasrat murni ni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails