Followers

Monday, July 14, 2008

Do They Ever Learn?

'Why you did'nt call me back yesterday if you really on a medical leave?i'll try to call you like,forever but why u did'nt call me back? i ask him.

'Aiyaa...my handphone is out of credit,and sometimes this phone cannot catched the line signal...so its hard for me to call you to tell..' he replied,and as usual full with an excuses.

'Why you always do this type of thing?this hanky panky thing,i mean why you have to came out with the nonsense reason?you think i'm stupid or what?or do you trying to challenged our management? i do replied,but in more serious way.

'Nope...i didn't make an excuses laa..this is true and i'm not gonna lie to u..furthermore bla bla bla bla bla..... once again he mumbling, trying to convinced me that he did'nt do anything wrong.

I just walked away.

Too tired to play the same game anymore.

But for this time, i wont give a damn chance to him..he is too much already, action must be taken,to proove to him that we dont take comedy seriously.Somehow they should learn that human patience has its limit.

This is not the first time.

28 comments:

pearlEJ said...

hurmmm... org mcm tu jgn dok bagi muka sgt axim... mmg kena tunjuk sikit 'jalan yg betul' kat dia tu haa... ambik jerkk tindakan, bukan nk batu api, tapi dia mmg layak kalau dari segi penceritaan tu kann..

WanHidayat said...

Salam bro...quite so many times writing about human attitude...this is life...negative and positive enforcement...which ever the best...still depends on people...siri kunjungan balas...lewat ur previous entry...how miss i am KT....more than 3 years tak balik....ok chaoww bro...

Inah said...

papa mcm naik minyak je..sabaq naa :)

perangai org ni macam2..depends on us to tackle the situation..

i believe u will make the right decision :)

Lily.Lulu. said...

jangan marah2 ye papa ...
bab2 keje memang la macam tuh ..

hope everything dah ok
:)

Lily.Lulu. said...

jangan marah2 ye papa ...
bab2 keje memang la macam tuh ..

hope everything dah ok
:)

Ad said...

nak ajar pn susah..bila dah tahap buluh tua camni laa..

cara terbaik bg ad ialah, marilah kita motivasikan diri supaya x perlu nak marah org yang x boleh berubah..

(tapi sesekali, BAGIKK jer sebijik)

KNizam said...

ko bagi je email or surat terus xim. memang nak kena diaorang neh. haha aku plak yang lebey2. hehe :)

Nikli said...

erkss..
okay okay..

"i will register as a post-paid user..so, i can return call at any time..."

huhuhuh..

RieNa.YuMi said...

sack jer tros...org degil cam nih...cakap la bnyk kali...never learn... jalan kejam...sack kan ajer..i did it to my ppl before..tapi mmg dah kasik warn banyak kali tak jalan....last kali ambik ko...i got the power....huhuhuu

axim said...

Kak EJ,

YER SESUNGGUHNYA ORANG ITU LAYAK DI BERIKAN AJARAN YANG SECUKUPNYA!!

=================================

Wan Hidayat,

thanks atas kunjungan balas yek...well thats life..

axim said...

Inah,

takper kak lang...da settle..malas nak pikir panjang..haha

=================================

Lily,

yeah,berkat doa anak anak everythings dah ok..
:D

axim said...

Ad,

memang pun,orang tua camtu lah,tak leh nak tegur sikit...payah...wat donno jer lagi baik tapi hati sakit ler...

=============================

KNizaM,

Da issue surat dah...suh dia tunjuk sebab..hambek ko..

axim said...

Nikli,

wow what a great idea....will implement dat later
haha

==============================

Riena.Yumi,

i've got the power and da suh dia wat surat tunjuk sebab..padan muka orang tua tuh..kahkah

Faisal Admar said...

haha use my new post word... wtf!!! possible?

axim said...

Faisal,

already use that tadik!!haaha

Shah said...

Wahh garang jugak ko ni rupanya. Berani diorang ni nak play-play dengan ko ye....

aRa said...

woooo...ngeri baca tau...patut la ke pgl papa yek...agagagaga...

Well...people are like that dearest axim...u want it or not...u HAVE 2 face it...and 1 best thing that i learn...berterus-terang ngan that particular person...

Klo cara baik and lemah lembut tak berkesan...guna cara yg agak tegas...wah...kejam sungguh i...well i had enough people dok pijak my head...agagaga

Ziana said...

erks..
papa ngamok ke?
ngan anak2 x garang mcm nih kan?
:)

Wahidah said...

huhuhu...pjg berjela komen tu...byk respons...so dh kewl ke skrang..should be dah rite?

shahril aley said...

rilek ye bro
jangan mare2 sangat
kalau rasa tak boleh handle lagi trus je buat laporan kat top management. ermm biar management buat decision... kalau org tua memang suke amek mudah kerja dgn org muda. tapi kalau sama baya lebih krg buat mcm kawan saja. biar tegas bertempat agar org respek dengan kita..... kalau berlembut sangat takut org pijak kpala plak :)

love-n-hate said...

Alorr... cian axim!

Ada orang... ingat opis mcm mak bapak dia punya...(mind the language)!

Beruang Madu said...

hajar dia.. hajar dia..hajar dia (penghasut sangat) 'kalau ko rasa tanak datang, dah takyah datang langsung' u are fired!!!!

eh axim leh fire orang ker?? 'clear your table now and I will inform u what u have to do next' dah tu tak pernah bagi apa2 kerja...

axim said...

Shah,

aku bukan lah garang pun,just fedup ngan orang yang tak reti bahas..orang tua camtu lah...hisshh..

===============================

Ara,

papa garang ker..hahaha..ye betul tuh Ara,kalau cara yang lembut tak berkesan just chopped them down,habis citer..tak sakit kepala...

axim said...

Ziana,

papa ngan anak anak tak garang...bermanja manjaan jer..
:D

===========================

Wahidah,

yup,dah kewl skang berkat sokongan kalian semua...
:D

axim said...

Aley,

tu yang maleh,kita wat baik depa duk pijak kepala ingat aku nih patung kaa...tak tahan aku suh dia wat surat tunjuk sebab...still tak puas hati tuh ngan aku,aku bawak dia pi jumpa GM baru nak senyap kot..

===========================

Love-n-Hate,

yup,ramai jer staff yang duk hengat opis ni mak bapak dia punya...hisshh tak tahan...

axim said...

Abang BM,

takder kuasa la nak fired orang tapi boleh syorkan pada top management...hmmm nak tengok pekerja yang bermasalah ni camana,kalau parah nak ikut style abang,i'll take over his job biar dia duk goyang kaki,kerja kita siap dan tak sakit hati...senang....

fusarium solani said...

bagi tahu management azim.
let them to take the action.
ko tak payah nak sakit-sakit hati.
sabar yer!

axim said...

Aliff,

tindakan dah di ambil..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails