Followers

Wednesday, July 9, 2008

BreaK ThE ICE

Entri ni merupakan serangan balas terhadap entri Lily a.k.a Adeq..hehe..kisahnyer malam tadi diorang sumer pi keluar makan kat MV...then ajak la aku skali yang jauh di perantauan nih,jatuhnya aku makan hati je lah tengok diorang menghirup laksa kat MV semalam..haha...

Semalam masa diorang duk seronot bergembira aku plak duk sibuk Dinner ngan Anies...ye lah sapa lagi maw teman aku kat sini...haha...nak harapkan anak-anak sumer duk jauh nun kat KL...tak tercapai dek akalmu lah kalau lagu tuh...

Kitorang Dinner kat Noodle station,(again..)..aku rasa ni dah kali ke-lima atau ke enam dah aku makna kat sini..Anies suka sangat makan Noodle with BBQ Chicken kat sini,for me,aku suka minuman nya yang sangat pelbagai....nak ulang ulang datang pun tak habis lagi kot nak rasa sumer minuman yang ada...


Sampai-sampai jer terus la order air,Anies order air yang kaler kunin nih,apa namanya aku pun dah tak hengat tapi ni air mango blended campur ngan koktel buah buahan kot...hehe,Adeq,air kat sini pun boleh celen william K..


Aku plak order Mocha blended...dalam banyak banyak jenis kopi Mocha la yang aku paling suka compared to the others type of coffee...sebab rasa nyer lebih keras dan kaw kaw gitu...setuju??


We do have a great time too eventhough tak la semeriah macam dalam entri ini..haha...jangan bimbang yek anak anak,papa sentiasa memantau perkembangan kalian..siap pas pas tepon lagik masa nih..sumer aku duk sebuk nak interframe-dari kak ngah,kepada kak lang,then cakap plak ngan adeq,pastu adeq pas pada Abang long,last skali pas kat abang tiri...haiyoo...bapak mithali sangat aku kan...(*matilaaa perasan jadik bapak pulak...)..dan aku dengar dengar kitorang da dapat Tokwan plak....betui kaaa YKWYA sekelian??('',)bertambah besar la kuarga kita yek..hehe

ni apa yang aku order-noodle tomyam seafood...the taste is quite bad!!because tawar sangat...len kali namoo order lagik...Anies kata kat aku yang duk pi order menu ni naper,memang la tak sedap..masa aku order tadi tak plak dia warning aku...sajer jer kan nak seksa aku...huhu


and as usual Anies akan makan Noodle with BBQ Chicken,yang nih memang sedap tapi aku saja irder mender lain,konon nak kelainan sekali dapat yang tak OK....(*hisshhhh cerewet la plak mamat nih...makanan ada mujur kan...)

ni pulak Chicken Dumpling,as a side order...yang nih aku suka..ok la wat makan ringan ringan...sebagai pencuci mulut..haha...


Anies really loves The chitake Mushroom...



Aku ni songeh jer lebih..dalam duk komplen tak sedap tuh boleh la jugak habiskan apa yang patut...tapi pasni namoo order dah noodle yang itu..nak try nasik goreng kat sini la plak..mana la taw sedap..

Actually lama jugak kitorang lepak kat sini,dekat pukul sepuluh baru nak beransur...ye lah,kan esok masih ada..hehe...Then aku terus gerak balik umah...maw ketiduran sudah lepas isi perut kenyang kenyang...

-Thanks Anies For Accompanying Me.-

*Sat lagi nak pi tengok Hancock plak....JOM!!!

36 comments:

eedany said...

fuh...makanan kelas!

tapi ai nak komen anies is so cute. Senyuman dia sweet. Padan ngan you (kipas sikit)...ya ampun!

but seriously... she's cute! ehem, ehem!

:)

MNN said...

misery dude!! bukan mystery.. hahaha.. kelakar!! :)

Rush Murad said...

patut lerrrr tersedak! ada sebut2 nama...hiksssss..... bila i balik Penang nanti (ntah bila tahun ler)... boleh u bawa pi tempat ni ekkk? makanan tu semua nampak sedap dan menepati selera...

thafiexq said...

katmane tuh?
cam best! jom belanja aku makan! muahahaha

pearlEJ said...

eheeeee... papa n mama gi leting2 ekkk... kahkahkakhkah... giler geli lak anak tekak dok sebut papa... hahahahahaha... :p

*SiRibenMerah said...

wahaha.. shedapnye makanan....
anis pandai menggoda sungguh dgn makanan itu.. huksss =p
da teringin pulak nehh =P
best x bro layan hancock??
wahaha.. aku br nk turun penang layan kt QM dis saturday...

Shah said...

Memang nampak menarik la food & drinks kat sini. Lain kali balik kampung kena try la tempat ni. Axim, tunjuk jalan tau.

Beruang Madu said...

yes dari entry memang dapat agak yg inilah entry balas dendam... makan pun nak dendam yer.. oh tidak sebab dia makan berdua jer... takper karang lepas tiga taon, Azim ngan Nikli leh lah tuka ke KL yek... semua gi makan reramai... ko tak terasa meriahnya tak tahulah..

aNgRiAni said...

sgt sedap oke...
kalau ari2 makan cenggini, boleh hancuss program diet riani...lolz
anies tu sgt comeyyy laaaa :-)

aRa said...

Yg anis minum 2 kan...sedappppp je tgk...sila kirim ke kuantan... agagagaga...

Wah...garang gak bapak ziana,lily and the geng...agagaga...siap entry balas ko... ;p

love-n-hate said...

Salam axim...

makanan nampak sedap... kat penang ehh??? uish makin banyak la tmpt nak pegi bila ke penang ni... (kalau faisal admar terbaca... harap note tmpt ni yer...)

seperti biasa... anies n axim nampak chomel gituh!!

p/s: air buah ala2 william and murni... alahai, rindu murni lor... william manyak tikushh! :) LOL.

Princess Redbloodsnow said...

haha..papa eks? hikksss!!
so sweet aaa frienship uols neh :)

xim, terliur aa aku nengok makanan ko ngan anies ni
sgt mengode anak tekak okeh..hehe
bile ko nak lanje aku lak ek...hikhik


:P **muke x malu minta dlanje..hakksss!!!**

nazzman ibrahim said...

sama cantik sama lawa hmmmmmm bila kompang nak bunyi bergema nihhhhhhhh

Inah said...

waahh..entri balas dendam ke..muahahahah

x sama la papa ngan air william..lalalalala

papa..bila mau ketemuk??sib baik dah siap benda tu..kalo x sure kena tinggal :P

axim said...

Eedany,

Kembang semangkuk dah si Anies tuh hang duk puji dia lebih lebih,,haha

===============================

MNN,

ooooo like dat ar?i thought u are da mystery guy..hehe

axim said...

Bang Tepak,

hai tokwan!!welkam to da family..hehe...aaa nanti kalau ada masa mai ler singgah penang,banyak gak tempat menarik kat sini...

===============================

Thafiexq,

boleh,hang mai jaa ke penang nih then hang belanjer aku makan...haha
:D

axim said...

Kak EJ,

haha tu lah jangan duk sebut papa lagik...geli nanti tekak tuh..panggil jer hubby akak tu papa yek..
:D

===============================

RIBEN,

waahhh mai QB Mall kaa sabtu ni,jom kita wat perjumpaan tergempar..haha

axim said...

Dr.Shah,

boleh...no problem..nanti kalau balik kampung sila hubungi nombor yang tertera di atas.sekian terima kasih..
:D

===============================

ABANG BM,

waahh nak suh axim tuka ke KL tak taw la bila tuh...tunggu tukar kompeni la kot..hehe...tu lah tak aci tul tengok diorang happening cenggituh...jeles..!!
:D

axim said...

Angriani,

diet??apa kah itu...takyah la diet akak..seksa badan jer..hiks...

===============================

Ara,

tau takper...bapak tak puas hati anak anak tak ajak papa nyer dinner...bukan tak ajak,dah ajak tapi papa jauh..agagagagag..(sowee cilok hangnyer style gelak lah pulak..kahkah)

axim said...

Love-n-hate,

hehe,nanti kalau mai penang sila wat date ngan faisal admar yek,kita pi lancong lancong kat penang nih renramai...Murni kat mana???nak pi....

=============================

Zie,

nanti aku pi khucing sila blanjer aku dulu okes...nak suh aku blanjer hang kena mai penang...:D

mummysyafie said...

sedap nampak air kaler kunin tu

anyway axim..dah byk kali nampak pic anies tu..very cute gurl kan..suka kiter tengok mata dier arrr

axim said...

Nazz,

nak kompang bergema hang nak mai tolong palu kaa??hehe

==================================

Inah,

air kat sini lagik sedap dari william yer kak lang..hehe...tu lah,sib baik da siap so nanti tk la kena tinggal..:D

axim said...

Kak Nor,

akak suker tengok si Anies tuh?sejuk mata memandang ekk..haha...anyway air kuning tuh sedap..tapi my mocha blended tuh lagi sedap...tak caye akak tanya Anies..haha

Nikli said...

ciken dumpling look so tempting..
slurrpp..

p/s: bile lagik nak berkompang bagai neh..?? :D
erksss, tok wan..?? smlm ade jumpa tok bear jugak.. hahahaaa..

shahril aley said...

ermm syoknye papa & mama abiskan masa berdua. mentang2 la anakmu sekalian berjauhan dari pandangan mata...

kami rindu bangat sama papa & mama
(mcmn anak2 lebih tua dr makbapak??)
nanti jangan lupe pujuk mama ziarah kami di projek 'S' :P

Ziana said...

hamboi hamboi..
menyerang nmpk..
serangan dr jauh..tetap ade air ala2 william...
hehehehe..

mmg laaa bapak mithali!!
:)

izal said...

kuss semangat...ingat ko nak tgk Cock sape tadik...rupa nye Hancock....

ko suka kat kat anies tak???

ita.itu said...

yaampun sodap ek..dah mcm air kat william ek..

axim said...

Nikli,

nanti hang balik penang kita mai layan chicken dumpling kat sini...waaahhhh da ada tok bear pulak yek..kahkahkah...lawok jer dengor tok bear..hehe

=============================

Aley,

yer papa dan mama bahagia bersama...hehe..anak anak dah berada di kejauhan tinggallah papa dan mama memadu kasih..haha ayat macam sial kan...poyo jek..kahkah..tentng projek S tuh nanti aku update samaada mama nak itut ATAU tak...
:D

axim said...

Ziana,

tu la aku sempat war serangan balas dari kejauhan jer nampak gayanya..haha...nak serang dekat dekat tak tercapai plak..erkkk da jadi bapak mithali ker..kahkahkah..

================================

Izal,

haha hang nih Izal selalu jer off topic kan..tapi takper la janji hepi kan..haha...

axim said...

Ita.Itu,

aah,bekas nyer macam air kat william kan akak...bila akak plak nak wat rombongan ke William bersama pak aji..hehe

fusarium solani said...

azim:
tak semua yang indah di mata sedap di mulut azim!

*SiRibenMerah said...

bro, neh email aku.. iyramutalib@gmail.com..
sila bg no anda utk perjumpaan tergempaq..ahaks =P

axim said...

Aliff,

betul tuh...dont judge a book by its cover right?i get it..

===============================

Riben,

ok,noted...i'l left som message to you later k..
:D

Lily.Lulu. said...

kite org kasi can papa deting ngan mama puas2 ..

adik beradik kat kl sumenya deting dengan bloggers lain

huhuhuhuhu ~
:D

papa .. kat kl pun ada noodle station, cuma x pergi lagi je .. nanti nak pergi jugak lah ...

tgk sedapppppppppppp je kan
yeyy ~

love-n-hate said...

Salam axim

ahahha... harus berdate ngan faisal admar...

Murni kat SS2, area2 William gak... :) adik beradik diorang je tu... menu lebih kurang...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails