Followers

Friday, July 18, 2008

Sekadar Peringatan Bersama


Pada hari kiamat akan keluar seekor binatang dari neraka jahanam yangbernama 'Huraisy' berasal dari anak kala jengking. Besarnya Huraisy inidari timur hingga ke barat. Panjangnya pula seperti jarak langit dan bumi.

Malaikat Jibril bertanya : 'Hai Huraisy! Engkau hendak ke mana dan siapa yang kau cari?' Huraisy pun menjawab, 'Aku mahu mencari lima golongan manusia
  • Pertama, orang yang meninggalkan sembahyang.
  • Kedua, orang yang tidak mahu keluarkan zakat.
  • Ketiga, orang yang derhaka kepada ibubapanya.
  • Keempat, orang yang bercakap tentang dunia di dalam masjid.
  • Kelima, orang yang suka minum arak.'

***************************************************************


Sekadar berpesan-pesan utuk kebaikan bersama....hmmm da 12.30 lebih nak pi lunch then terus pi solat jumaat...kepada makcik-makcik kakak kakak mesti duk seronok shopping kan time orang tengah smayang jumaat nih..haha...Elakkan pembaziran dan berjimat cermat yek..


*moh kita pi solat jumaat.


25 comments:

pearlEJ said...

wahhhhhh.... boleh jd penceramah nii... ehehe... :D

bagus2.. pergingatan di hari jumaat ni...

nasazfrog... said...

wah 1 pesanan yang bagus untuk kiter semua... betul lah kite jgn dok leka dgn urusan di dunia,, amalan pun perlu lah di lakukan dengan sempurna.. :)

izal said...

alahaii..

anies terus cair tgk bakal suami dia warak mcm ni

tp hang punya jgn cair tau...tak elok tuuu...

izman said...

ingat mengingat amalan mulia.

aRa said...

Alhamdulillah...selalu la kita memperingati saudara² kita yek...

axim said...

Kak EJ,

Sama sama la kita beringat yer akak..:D

================================

NasazFroG,

BETUL TU AKAK..SETUJU..

axim said...

Izal,

apa yang cair nih izal...ish hang nih...

===============================

Izman,

salam kenal..thanks for dropping by.

axim said...

Ara,

Alhamdulillah..

fusarium solani said...

terima kasih utk peringatan ini!

thafiexq said...

ustaz axim>? haha

mummysyafie said...

thanks sbb bagi peringatan erkk...kekadang kiter ni asyik terleka je

eedany said...

hayooo bulan tua apa mo shopping axim? Shopping FM boleh lah...hiks.

:P

Nikli said...

peringatan untuk yang selalu alpa..
alhamdullillah..

Ziana said...

Thanks coz igt kan kami sume..

** me x shopping ari nih.. esok leh kan? :)

axim said...

Aliff,

sama sama kita beringat yek Aliff..

=============================

Thafiexq,

Ustaz??haha....tak sampai tahap lagi la fiq...

axim said...

Kak Nor,

sama sama kita beringat yer akak...

=============================


Eedany,

bulan tua tu apa maksudnya??tak paham ler..haha

axim said...

Nikli,

Alhamdulillah...:D

==============================

Ziana,

Angah,sila berjimat cermat yek...skang kan musim gawat..hehe

budleee said...

hik hik

baru jer nak insaf, tapi bila baca paragraph terakhir tuh

heheheh :p

Faisal Admar said...

nasihat sket makcik2 yg suka berfoya-foya neh kekeke...

axim said...

Budlee,

nape ngan paraghraph terakhir tuh..kan ker aku menasihati makcik makcik supaya bershopping dengan berhemah dan jangan membazir..hehe

==============================

Faisal Admar,

makcik pun ada yang suka berfoya foya membeli belah tanpa mengenal waktu..hehe

shahril aley said...

alhamdulillah...
ade gak khatib jadi blogger
hehehe.... thanx bro
sama2 kite beramal soleh
jangan toleh sudah la :)

axim said...

Aley,

:D

PUTUBAMBU said...

berpesan kepada kebaikan...

terima kasih axim..!

p/s..ahkak tak shopping pun..

Beruang Madu said...

Thanks Dik... abang akan beringat selepas ini

axim said...

Abang Bear,

sama sama la kita yek..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails