Followers

Friday, July 18, 2008

Pasar Malam+BowlinG+Arked GamE

Semalam ada Pasar Malam kat Seberang Jaya.Kalau nak di ikutkan dah lama giler aku tak pi pasar malam,so beriringan lah aku bersama Anies ke pasar malam nih,demi mencari rezeki untuk mengalas perut di malam hari.Dalam kepala da terbayang dah nak makan apa-tapi tunggu sampai dulu lah.

Nak masuk jer kat entrance pasar malam tuh kami di sambut dengan laungan hebat peniaga-peniaga durian yang duk sibuk mempromote kan buah masing-masing...errkkk soweee ler aku bukan peminat durian maka lalu sahajalah di hadapan peniaga itu.Tapi kalau RM2 hengget sekilo kira murah tak durian ni kawan-kawan?aku yak taw harga semasa..
Pastu nak di jadikan cerita adalah orang tu duk mengidam nak makan apam balik..mender lain dia tarak kisah janji dapat apam balik pun dah cukup..

Siap order apam balik istimewa lagik-lebih jagung,gula dan kacang...


Siapakah gerangan yang duk mengidam tuh sila tengok gambar di bawah tapi nampak mata sajer...haha


Actually Anies yang teringin sangat nak makan apam balik..aku pun suka apam balik jugak tapi bukan lah die hard fan...tak lupa jugak dia beli taufu fa,pun aku tak berapa gemar,kalau air soya aku suka..
Jalan punya jalan nampak lah Pulut Durian nih...teringat aku kat pulut mangga...mmm sedapnya tapi nih durian jadik aku tak makan ler....since Anies hantu durian maka terbeli lah jugak pulut durian ni...habis lah satu kereta berbau nanti...huhu

Bila tiba kat gerai keropok lekor aku dah tak pandang kiri kanan dah,terus meluru nak beli jer sebab aku ni kan hantu keropok lekor-walaupun aku taw rasa keropok kat sini tak berapa sedap tapi sebab ada lahhh jugak rasa macam keropok kat sana soo aku beli jugak...(Anies dah geleng kepala...haha)
Putu Piring ni pun dah lama tak makan so bila kitorang terjumpa terus beli...6 ketul RM2,kira ok la kan...Tapi sayangnya rasanya tak berapa sedap..actually kalau bab putu aku minat putu bambu lagik..(bukan putu bambu ini yek..haha)

Dan tak di lupakan kalau aku mai pasar malam biasanya akan beli jugak kerangka ayam,tak taw pasai apa tapi nih boleh kata tradisi keluarga aku ler membeli kerangka ayam..haha..boleh la plak jadi tradisi...tapi sedap wat ratah ratah kerangka ayam nih..tak caya korang try ler..(kepada yang strict ngan diet jangan duk gatai nak makan nih.,minyak dan kolesterol tinggi...aku takpa lah dah kalis...hiks..)
Lepas dah membeli semua makanan tu kitorang lepak makan kat satu tempat makan yang ada tapi order air jer sebab makanan da beli banyak...biasanya kalau pi pasar malam macam tu lah,beli sikit sikit jer tapi itemnya banyak-kadang kadang tuh sampai membazir bazir...ish ish ish...membazir tu amalan syaitan yer kawan kawan..jangan amalkan kalau korang rasa korang ni tidak bersahabat ngan syaitan..



Buruk lantak kan aku duk membaham ayam...tak kira ler aku dah lapar so bedal aje lah..apa tungu tungu lagik...Alhamdulillah syukur ngan rezeki tuhan..

Lepas da siap makan kat pasar malam kitorang bergerak plak ker Megamall penang,nak pi main bowling plak...lama jugak laaa kitorang tak main bowling...asyik duk main mender lain sajer...oppsss korang jangan duk pikir yang bukan bukan yer...Kalau korang nak taw tempat bowling kat megamall nih antara yang terbesar kat Malaysia.(MegaLane)

*aik dah dekat pukul 12 malam pun still ramai lagik main bowling..
*Lets Bowl!!

*Anies menghidangkan skill nyer ketika membaling bola
*dan aku sempat lagik pose..haha

*ni markah untuk first game

*dan ni pulak markah untuk second game..

Ok lah da lepas gian nak main bowling...tak la kempunan pasni anies kan..hehe...Cumanya kat sini aku tak puas hati sebab tak jumpa bola yang sesuai ngan jari(matilaa jari besar pastu nak salahkan bola takder..)..Pastu skrin nyer pun sangat hambar,kan biasanya kalau kita wat strike kaa atau spare kaa mesti kuar kartun yang best best tapi kat sini macam mandomm jer..huhu

*Apa-apa pun kami tetap ENJOY!!!

Ingat kan lepas main bowling terus nak balik sebab hari da lambat,da dekat pukul satu pagi dah...alih alih masa nak bayar parking kereta kitorang tersangkut plak kat tempat Arked Game nih,apa lagi terus la gatal nak mencuba game game yang ada..Token kat sini 50 sen satu...sempat la tukar 20 keping token..haha

*Ni game yang best-menjaringkan bola mengikut masa yang di tetapkan..Teringat bola keranjang

*ni plak game apa namanya aku tak taw tapi kena menjaringkan pin yang ada ke gawang lawan.

*Last skali game yang kitorang main game Race kereta,

*muka tak puas hati sebab stereng cam hampess....

After da puas menjebakkan diri di tempat arked nih baru la kitorang bergegas mencari jalan pulang..kali ni betul betul punya lepas bayar parking terus keluar dari Megamall ni..Tapi macam biasa lah pi lepak kat Pelita Nasi Kandar dulu minum minum menghilangkan dahaga..

errkkk actually nak minum sajer tapi tetiber terasa lapar terus mengorder :

*Sup ayam cicah ngan roti,sup ni sedap giler sebab pekat baekkk punya...memang menjilat sudu la sup ayam nih...lemak mesti tinggi punya..haha
*Pastu aku ter'order' mee rebus plak..hmmm tak berapa sedap tapi habis la jugak aku sedut..

Da makan makan minum minum nih tak sedor da pukul brapa...sedar sedar da pukul dua pagi!!!terkujat aku sebab esok kerja lagik...errkkk masa untuk beredar dan beradu sebelum esok ada orang tak pi kerja..mau mengamuk Mr.L duk cari aku nanti tak jumpa...huhu

Anyway,i've da great Nite!!Hope you'll do da same too...!!Nite nite everyone!!

Happiness is not a matter of events,
it depends upon the tides of the mind.

44 comments:

thegossiplounge said...

.. and wtf does the dinosaur eats? there's barely flesh around. i didnt know dinosaur bite dust! lame movie.

Malim said...

seberng jaya tuh especially carrefour tempat i lepak on the weekend kalau ada kelas di sg petani.. wow lama sya tak pi pasar malam.... bertahun dah...ada dekat 3 tahun

RieNa.YuMi said...

Happiness is not a matter of events,
it depends upon the tides of the mind.

...And it depends on with whom we spent our time with….

wohoooo...axim n anies kuat makan jua yah....

Lily.Lulu. said...

bess kan papa kalau sekali sekala macam nih ... kita suka sangat ..


gi pasar malam .. main bowling .. makan makan lagi ..

sangat enjoy !!! lagi2 menghabiskan masa dengan yg terchenta

;)

Josh said...

Fuyoo... banyaknyer aktiviti dalam satu malam! But it's well spent, with the love one.

terliur tengok kuih apam balik....

PUTUBAMBU said...

ada gak terselit nama aku tu..hehehe..

tulah pasal Josh.. byk betul aktiviti axim mlm tu... 1 malam jek.. aktiviti sampai kul 2 pagi..hehhe.

ngan Anis lagi...

anyway, best2 ah gambor makanan tu.. especially the durian & the rangka 'dinaosour' (kak putu sekeluarga panggil ayam rangka tu dinosour..)

lenkali..axim turun ah kl..boleh kita main bowling ramai2.. boleh ajak abg bear, shah, josh, sue, dll lagi...

Hasnul Efendi Md Yusof (ANUL) said...

Wahhh..mmg beshnya dia berbelanja makan2 kat pasar malam. gi pasar mlm mmg kena tahan nafsu..kalau tak mmg mcm2 la beli

aku serang buah dulu sll. Tau fa skang nek rega..huhu..

boling tu sapa yg skor atas tu..handal2...

faisal said...

perrgghh banyak gilo ko punye aktiviti malam bro,huhu...terer ko main boling..aku gak yg tangan bangku,hehee..:)

Inah said...

waahh..sampei 2 pagi!!

enjoy ek papa..bagus bagus :)

nanti kite main bowling sesama ek :D

*SiRibenMerah said...

bestnye lepak berdua.. hehehe..
dah tuh leh layan makan lagi kul 1 pagi.. isk..isk..iskk..hebat perut ko yek =P

*aritu plan nk g pasar mlm ngan imi cancel lak.. skali ko letak dulu pic psr mlm.. haishhhh..kne g psr malam jugak le pasneh..

axim said...

TED,

agreed with you..memang lame muvee...even aku pun tepuk dahi bila part dinosaur tuh keluar...ishhhkkk..

===============================

Malim,

malim dulu blajar kat sungai petani yek...erkkk kat Aussie takder pasar malam ker..?hehe

axim said...

Riena Yumi,

tambahan quotes tuh menarik..setuju!!!hehe...yup,kami memang kuat makan..hehe

==============================

Lily,

memang best adeq!!sebab bukan slalu pi pasar malam..sekli teringin tu yang all out tuh...siap pi main bowling ngan game lagik...anyway,hidup mesti enjoy!!(tapi kena la beringat jugak kan kang kena sound lagik ngan pakcik lif tu)

axim said...

Josh,

tak plan pun nak wat xtvt,just goes at glance and spontaneous tu yang lagik best....unplanned event memang seronok kalau jadi betul...hihi

===========================

Putu Bambu,

tengok putu piring tu yang teringat kat akak...tapi akak putu bambu..hehe..

len kali jom kita lawan bowling ramai ramai k...

axim said...

Anul,

tu lah,kalau dah datang pasar malam sumer nampak cam sedap jer..last last beli punya beli membazir...tak baik kan..huhu

===========================

Acai,

aktiviti di malam hari nih sebab nak celen ko yang dah jadi guard malam plak skang..haha

axim said...

Inah,

jom kak lang,nanti kita wat tournament main bowling ramai ramai yek...best best..

================================

Iyrah,

Perut kami ni perut stokon,boleh menganjal bila bila masa sahaja...tu yang masuk apa apa pun semua jalan...tapi anies slalu makan tak habis so aku yang kena menghabiskan makanan dia...huhu

*by da way good lucks for ur interview esok!!

izal said...

anies suka apam balik..ko suka apam ape?? haaa jwp jwppp....

jari nak masuk lubang bola boling tak muat bro? bahaya niiii

abis le ko anies....

axim said...

Izal,

anies suka apam balik aku suka apam mayat...ko pernah makan tak apam mayat??memang macam mayat rasanya....

jari dan lubang?boleh tak ko explain in detail..hehe

ko kalo tak melucah tak sah...dah la ari jumaat nih...ish ish ish..

pu3nemo said...

ape beza putu piring ngn putu bambu?

axim said...

Pu3Nemo,

bezanya terletak pada ejaannya lah!!haha lawak jaa...

actually putu piring bentuk cam piring dan putu bambu bentuk cam buluh(bamboo)...binaan asas sama jer...nanti kalau ada jumpa kat pasar malam aku publish khas untuk ko ok..hehe

aRa said...

Agagagaga...sakan jalan ko...dah lama siot tak bergila mcm ni...dulu selalu la masa dok blajar lagi...now bila dah dok kat rmh aje...kena kawal sehhhh...kalah dok lam penjara...agagagaga...tapi ade kebaikan nye kena buat mcm ni... :p

fusarium solani said...

hm, biler dah ngan anies ko tak sedar mase berlalu kan! kahwin jelah!

Catz said...

wow..padatnya aktiviti malam u axim.
perghh..tapi yg bestttt makan...makan...dan makan.hiks.

mummysyafie said...

durian lagi lah weiii...tak tahan denn...

oo..jari besar sgt erkk...sbb tu lah akak beli bola sendiri..sng sikit

syukur said...

i love bowling... markah sapa yang tinggi dan yang rendah tu ???

syukur said...

i love bowling... markah sapa yang tinggi dan yang rendah tu ???

Ziana said...

enjoy nye ur last nite..
happy tgk both of u..
:)

ziana pon lama x main bowling!!!!!!

rangka ayam? mmg sedap!!
heheheh...

suke laa entry nih..
coz u look soooo happy wif mama!
:)

axim said...

Ara,

macam duk dalam penjara yek ara...agagagaga....sian die..hehe

===============================

Aliff,

kawen pun macam macam kena pikir woooo...kawan kawan je lah dulu...

axim said...

Catz,

yup...jom makan dan makan lagik...hihi

============================

Kak Nor,

nak beli bola sendiri pun tak selalu sangat main..lain la macam akak kan..hehe

axim said...

Syukur,

i love bowling too..haaa kalau doc pintar cuba lah teka yek..haha

=============================

Ziana,

nanti kita arrange satu tournament untuk family kita k...best tuh main bowling...yaaa Rangka ayam tuh sangat sedap tapi sangat berminyak..erkkk...

Papa dan mama bahagia bersama??hahaha:D

Inah said...

papa!! jom main bowling sesama..me nak tgk papa baling masuk longkang

nape kak lang nye komen paling last ni..huhuhu

:(

Faisal Admar said...

Ko nih sekali post punya la berlambak... tak sempat aku nak follow haha!

Mak ai... banyaknye makan! kekeke hantu makan ke???

Hmm lama aku tak main bowling... ;)

axim said...

Inah,

takper..last last pun at least kak lang meninggalkan jejak juga kan..hehe..

jom main boling sama sama nanti kat JB..hehe

axim said...

Faisal,

mana ada aku post banyak...kan aku daily blogger..haha..

memang aku hantu makan..skali makan nak banyak banyak..hahaha

wei jom la main bowling skali nanti next week,dah duk satu penang tapi tak pernah jumpa kan..kahkah

shahril aley said...

ade gak xtvt ko dgn anies nak buat
kalo tak asyik2 makan je korg ber2 ni
opening & closing mesti cite bab makan
bile nak masak2 lagi kat rumah?

axim said...

Aley,

ada ctivity...banayk...tak sempat nak publish semua xtvt..haha...

makan makan dan makan..sedapp....

nanti nanti la wat entri masak masak..kemalasan la skang abang tiri...

syukur said...

tak nak teka lah markah kat score board tu... nanti i cakap anis yang menang.. u merajuk pulak pulak ... he he he.. Anis Menang kan??? ha ha

axim said...

Syuk,

aku menang ler...tapi jangan kasi taw anies..dia tak nak aku bagitau orang dier kalah..haha

axim said...

Syuk,

aku menang ler...tapi jangan kasi taw anies..dia tak nak aku bagitau orang dier kalah..haha

axim said...

Syuk,

aku menang ler...tapi jangan kasi taw anies..dia tak nak aku bagitau orang dier kalah..haha

axim said...

Syuk,

aku menang ler...tapi jangan kasi taw anies..dia tak nak aku bagitau orang dier kalah..haha

Beruang Madu said...

Dasat sungguh cara makan Azim lately tapi macam biasa teruskan jer asal hati bahagia... ingat hati harus gembira nak wat apa2 pun...

axim said...

Abang Bear,

abang!!!nasihat sket saya nih supaya makan secara sihat....bahaya nanti kang badan jadi kembang semangkuk dah tak boleh nak berpatah balik..huhu

nor rahafza said...

ade ape2 yg aku taktau ke psl ko n anis ni....ha..jwp2...

axim said...

Angah,

ada...ko kena taw aku ngan anies ni kawan yang sangat baik...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails