Followers

Thursday, July 10, 2008

Sepetang Bersama Keluarga

Lepas da jalan jalan sekitar Bandaraya Kuala Terengganu then keluarga sampai dari Kemaman..The reasons why aku stay kat Kuala Terengganu sebab hari ni ada Hari keluarga di Sekolah adik aku-so dia berharap agar semua ahli keluarga dapat hadir...adik lelaki aku skang da form 5,tahun ni SPM.


hambik skali sumer datang,berangkut ngan anak sedara lagik..haha...


yang di kiri dan kanan aku tu lah kak ija ngan adik dah..(yang aku cakap tempoh hari diorang balik dari Mesir...cuti sebab exam baru habis..)..akhirnya dapat jugak jumpa kembali ngan mereka berdua..
ni plak anak sedara aku,mimi(belah kiri) dan Ika(kanan)..ni anak Kak Tie..kakak aku yang paling sulung.

diorang duk pulun nak amik gambar ngan aku..maklum la da lama tak jumpa,hehe..matilaa perasan kan.. Eh eh si kecik ni pun ada...ni anak Kak Ina(yang tak dapat hadir,just hantar anak sebagai ganti..hehe)..da besar da si nuyul nih..dulu last aku jumpa kecik cinonet lagik..(klik sini dan sini to refresh ur memory about this cute little girl)

ni sumer wanita yang ada dalam keluarga aku-kecuali sorang takder..kak ina tak dapat ikut sebab ada urusan lain.

Ramai tak ahli keluarga aku...oh ya,mak ngan ayah tak dapat ikut sebab pada masa ni ayah kena jalani rawatan Hemodialisis kat Hospital Kemaman..so mak lah yang akan jadi peneman setia ayah..Yang datang ni sumer adik beradik sajer..Ami(adik lelaki aku) yang pakai baju batik biru tuh.


Kitorang memang suka bergambar..kalau bab bab bergambar memang layan jer..haha..Actually this entri remind me to this entri...(macam sama kan..actually memang kat sekolah yang sama jugak..)
axim,ika dan akak ija
axim,ika dan adik dah

Then dalam pukul 3 petang hari sabtu tu kitorang gerak balik umah...kan cadangan nya malam tuh kitorang nak wat BBQ so kena la rush balik jugak cepat cepat kalau tak takut tak sempat nanti nak hidupkan api lagi nak masak apa yang patut lagi...So,nanti kan entri BBQ bersama keluarga dalam entri yang akan datang yek.

babai..tata titi tutu...salam ketemu lagik...

**********************************************************

37 comments:

fusarium solani said...

seronok dapat berkumpul dengan keluarga ni. macam-macam cerita tambahan bila lama tak jumpa...

Malim said...

ingat ur wife tu *larikkkk

Nikli said...

best bila dapat jumpa famili..
tambah tambah bila ramai berkumpul..yg jauh semua balik..

gambar last tuh cantik kalau time malam.. sebab kat bukit tuh ada tulisan bercahaya kan..

Ziana said...

hapening nye adik bradik..
suke begambar
mmg best bekumpul kan
:)

thafiexq said...

nk balikkkk

ita.itu said...

xim, dlm adik bradik ko..ko paling manis dan menawan la..mcm citizen..hehe

Inah said...

waah..teringat pada abg2 gue.. :P

bukan abg long n abg tiri ek :D

iNi DunIakU said...

BEBIEY ITU SGTLAH CHUMELS....

lindosh said...

adik ko cumel

shahril aley said...

nak tergelak baca komen inah tu :p

suke tengok korang berkumpul
smua muke ceria & hepi belaka je
lagi2 klu masing2 dok jejauh

klu mcm tu aku nak keja jejauh la
axim T** ade keja kosong tak?
boleh keja kat penang plak
utk nikli tolong cari keja kat sana utk aku :)

aRa said...

Pernah p KT 1 kali aje...itew pun pergi balik je dr Kuantan...Spend time kat bandar KT pun hanya 1 jam lebih...p kat tmpt jual byk kain itew...tapi masa 2 ramai giler org...tak tahan tgk org rmi sgt...tapi cantik sehhhh kekain dia...herga pun cantik...agagaga

Lily.Lulu. said...

malim kata axim nya wife ??
hahahahahahaha !!!!
:)) :))


seronok kan bila adik beradik ramai2 dapat berkumpul .. bess je rasa .. heppy sumenya !!
;)

shahril aley said...

wei si nuyul tu seksi la
tergoda ai.....
hahaha............

axim said...

Aliff,

betul tu aliff..memang seronok tambah tambah lagi lama tak jumpa so banyk sangat story nak di ceritakan....best..best..

===============================

malim,

yup malim,tu my wife la tuh..i kawen dua...voleh camtu??

axim said...

Nikli,

hehe lupa lak orang itu penah belajar kat ganu dulu so mesti da puas kan berjalan kat KT dulu...aah,yang kat bukit tuh akan bercahaya ala ala hollywood la tulisan tuh...jangan memain KT macam hollywood okeh..

==================================

Ziana,

yup,syiok sesangat dapat jumpa ahli keluarga tercinta...love them all!!mmuaahh!!

axim said...

Thafiexq,

jom balikkk!!!!

=============================

Ita,

wah paling menawan katanya....kembang lobang telinga aku dengar ko puji aku camtuh akak...:D

axim said...

iNAH,

yup...da teringat tuh sila balik kampung okeh...:D

=============================

Dila,

tu anak kak ina,memang la chomel sebab mak dia pun chumels....hehe

axim said...

Lindosh,

aah,kalu tu bukan adik aku dah lama kau ngorat dan ajak kawen...kahkahkah..

================================

Aley,

hang nak keja kat penang??maw homesick hang nanti duk kerja kat sini..haha...kalau nak taw ada kosong tak layari laman web rasmi kompeni aku k...kat situ banyak info..

axim said...

Ara,

nanti hujung minggu ni pi menetap kat KT dua hari...then hayatilah panorama KT yang indah itu...:D

============================

Lily,

malim tengah sengal tuh...hahaha...sajer jer nak nyakat aku...

lily pun besh kan sebab duk ngan family...papa ni lain lah jauh di perantaun..sob sob..

axim said...

Aley,

sila dapatkan permisi dari Kak ina aka mak nuyul okeh...sian anak dia terseksi plak tetiba..dia baru bangun tidur tuh sebenarnya...haha

KAKTINY said...

jalan jalan lagik.. makan makan lagik.. best nyer..bestnyer..

menanti gambar BBQ...

bozzobattousai said...

hahahahahaa abg dah tengok dah gambar2 tuh dlm laptop kak ti. tapi bbq tuh memang mengalirkan air liur

izal said...

islamik family ko ek...

anies dtg umah ko mesti kene pakai tudung labuh....

Beruang Madu said...

sedey sedey ke family lah jugak kita larinya kan?? ke mana lagi dah bila berkumpul walau gersang macam mana sekalipun tetap boleh kawal dan happy selalu... gersang apa tu?? gersang nak tengok wayang lah, makan lah... takder maknanya gersang lain...

pearlEJ said...

syoknya sesekali dpt berkumpul ramai2 adik beradik mcm ni kann...

nazzman ibrahim said...

happy n meriah di rasakan....

eedany said...

meriahnya uols!

sekali pandang senyuman ko mcm anuar zain lah. tapi dua kali pandang macam axim rupanya... (kipas kuat sikit kali ni).

tapi honestly... senyuman mcm AZ gitew.

love-n-hate said...

Salam axim...

Bestnyer dengan famili... tetiba rindu plak... isk isk!

Gambar last tu teringat waktu love-n-hate ke terengganu April lalu... :)

Gambar last... macam ala2 gukit hollywood gituh... sape kata ganu x hollywood... hollywood jugak tau!!

Anyway, hope your dad get well soon... take care!

axim said...

Kak Tiny,

okeh kak tini...next entri axim buh gambaq BBQ naa....sabaq sat noo...

===============================

Bozzo,

tak aci nih abang da tengok dulu gambor kat laptop kaktie..tapi takper gambar untuk BBQ will coming soon..Check it out.!!

axim said...

Izal,

wahahaha..hang nih lawak la izal....mesti anis gelak baca komen hang..kakakaka...

===============================

Abang BM,

tu lah abang,kalau saya rasa kesunyian kat family jugak lah tempat mengadu nasib akhirnya...diorang akan mengerti..Insya Allah...

==============================

axim said...

Kak EJ,

ye ye ye saya memang seronok sangat dapat jumpa famili...rasa macam dapat satu anugerah yang tiada ternilai memiliki keluarga yang hebat...
:D

================================

Nazzman,

Jeles ke nazz..hehe...kalau nak rasa meriah mai la KT skali bleh jalang jalang cari makang..

axim said...

Eedany,

meriah...jangan tak meriah...hehe...erkkk macam AZ la pulak..haha...can i take dis as a compliments??:)

================================

Love-n-hates,

TQ atas wish tu for my dad...anyway,ganu pun macam hollywood okeh...kalau malam lampu nya akan bercahaya lagi meriah nampak..haha....

So u already be in TRGANU right...hows trganu?nice town rite..:)

nazzman ibrahim said...

aku pernah g sana sekali jerr tu pun tahun 2005 kalau tak salah hmmmm ada gak plan nak ke sana tapi tak sure bila( ingat hang balik boleh kot hahaha)

nazzman ibrahim said...

ops sorry salah taip ( ikut hang balik boleh kot)

axim said...

Nazz,

wow 3 tahun dulu tuh...nanti kalau aku ada apply cuti panjang boleh jer kita wat rombongan ke ganu ramai ramai,hang ajak la suhaimi ngan ismardi skali,baru meriah ramai ramai pi..haha

mummysyafie said...

siam pimpin tangan lagi tu axim..ingat kan isteri ko tadi..hihihi..macam tu lah keadaan bila lama tak bersua kan..

axim said...

Kak Nor,

aiyakkk nampak macam i punya isteri kaaa??haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails