Followers

Thursday, July 3, 2008

KisaH nyer Ari KhamiS...


Pagi tadi hujan lebat..
Bila hujan jem akan jadi melampau lampau
kat jambatan Pulau Pinang
Teori nya mudah:
Bila hujan ramai naik kereta dari motor
So sesak la jalan yang tak berapa luas tuh...
hissshhhhh...
Sabor je lah aku..


Start from today
and up til 25th July
i'm gonna in charge to assist
Inastallation of my new lab facilities
So most of my time
Should be on the site itself...
ughhhhhh sooo boring lor...
But i have to..:D





Dalam pukul lima petang baru kerja stop.
Then baru bleh nak rehat sket..
pheewww...lega...
Masuk dalam bilik tadi
teringat buah nona yang Anies kasi semalam
Korang pernah makan Buah nona???
Huduh bebenor kan ghupenyer tuh..
Tapi huduh bukan sebarang huduh taw,



Actually kami sama sama tak pernah makan
Buah nona nih..
first time aku rasa
terus jatuh cinta
SEDAP!!!!
aku ingat buah ni tah hapa hapa la rasanya..

(Dont judge a book by its cover..:D)


Sebab sedap sangat aku makan sorang
hahaha...namooo ajak Enchek Salman,hehe
Tamak kah aku?nooo lah..
buah tu kecik ajor...
cara nak bukak pun unik
kena kopek pelan pelan...

(ada lagi satu bijik..Enchek Salman sila claim nanti k,hiks)


burrrppp....Alhamdulillah...:-)
So skang aku nak balik dah..
Nanti malam tak taw nak watper..
Kalau da bosan sangat aku tidur je lah..

*malam ni malam jumaat..seronok ler bagi yang da berkahwin tu..hehe

37 comments:

Ziana said...

x penah makan!!!!
x pnh tgk!!
x pnh pegang!!
x png rase!!! nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!

**Anies... jgn kedekut!!! awak tu dh bakal masok dlm family :P

singAsong said...

Elop Bro...like ur blog

suesamsudin said...

dulu kita ada pokok ni masa kecik2....buah melambak2 tapi xlaku sgt coz ada buah lain lagi best ms tu...pas pokok tu mati, rasa teringin lak nak mkn....ni msk blog awak buat ngidam lak....sib baik x pregnant...kalo x harus anak yg lahir ayaq liuq duk meleleh je....

Chen said...

no need so rajin2 koje lah. come i give u mc free of charge!

*SiRibenMerah said...

haha..
buah neh shedap..
belakang umah aku ade pokok neh..
hikssss =P

axim said...

Ziana,

haaa sama macam aku la ziana,semalam first time baru makan...ko kena try...sedaapppp sangat....anies la nih ngajor aku makna...

============================

Singasong,

tq...perhaps you could leave ur ID..

axim said...

Sue,

hehe...saya forst time baru makan buah ni..tak sangka rupa jer huduh tapi isi sedap..!!

==========================

Chen,

i nak MC hari hari bleh kaa???

axim said...

Riben Merah,

ooooo ye ker...nanti aku pi amik kat belakang umah ko je lah...tanak beli dah...jimat sket..hehe...bulih kaa??
:D

unveiled evil plan to get famous && take over the world said...

ahha. x pernah mkn, jarang dengar, x teringin nk mkn. haha. apa rasa ek? ade rasa durian ke, tembikai ke? keh8

aRa said...

Selalu sgt nampak tau tapi tak pernah beli...bukan pasal dia hodoh...wah...agagagaga tapi pasal tak pernah mkn...parent's pun tak pernah mkn...

sila explain rasa dia...leh menerai nnt...Manis ke??? Masam ke???sila explain...agagagaga

love-n-hate said...

salam axim,

sedapnya buah nona... teringat kat arwah nenek - Alfatihah... dulu, kat umah nenek ada pokok nona ni... kitorang sumer buat dekk jek kat pokok ni... lepas nenek meninggal... pokok ni pun mati...

raya tahun lepas ayah tanya, pokok nona belakang umah tu tak berbuah2 ker??? itupun setelah arwah nenek pergi 10 tahun lalu... :(

buah nona memang sedap, rupa agak kurang menarik... tapi, bukan nak makan luar.. dlm best!

p/s: axim mesti rasa buah ni ter'over' sedap kan?? almaklumlahh... sape yang bagi.. :)

Princess Redbloodsnow said...

a'ah aaa xim...buruk bbenor ghuper die...haha
aku pown x penah makan bende alah tuh
dgr name nona to pernah ler **Nona kat TV3 tuh ler...haha**

Pssttt..klo ak pown mcm ko ak
giler tamak mkn ssorg if buah tuh kecikkk jek.

:D

Malim said...

hmm tak pernah makan Annona Reticulata (custard apple) ni. Sedap ker?

fusarium solani said...

aku suka sungguh buah ini dari kecik lagi.. bapakku tanam dekat dapor rumah. sedap giler!

[LADYKiKi] said...

wahhhh.. enak ya pak.. heheh


>> psstttt.. cam syok je dgr mlm jumaat.wahahhahah~ kahwin ar cepat.. malam apa2 pun mesti best.. ahhah*nakal deyh

Inah said...

buah nona??mmm..mcm x best je..x mo la :P..

bek layan buah dragon :D

axim said...

RaraDinzly,

aku pun tak pernah makan,ni baru pes taim...memang sedap...worth of try...rasa buah ni cam durian belanda tapi tak la masam macam durian belanda..

===============================

ArA,

Sila menerai nanti,kang dah try berkilo kilo plak ko beli sebab sedap..hehe..rasanya manis,dan isinya lembik tapi bijik banyak..tak masam..macam ala ala durian belanda gitu..

axim said...

Love-n-hate,

alfatihah untuk arwah nenek...haaaa memang sedap kan...love-n-hate pun mesti suka makan buah nih...

==============================

Zie,

tu la aku kata dot judge a book by its cover..nampak hodoh tapi sebenarnya sedap....sama gak macam orang,kita takleh nak nilai dia macam mana unless kita da kenal..hehe..off topic lagi nih..

axim said...

Malim,

waaaahhh siap nama saintifik lagi,,Annona Reticulata-what a nice name..hehe,sedap malim...you should try..kat Austraila banyak tak buah ni??

===============================

Aliff,

owh ye ker....nanti nak pi umah ler nak makan buah nona free..hehe...sanggup jer...jangan caj aku k...
:D

axim said...

Lady-Kiki,

enak...enak bangat buah ni buk....ko nih suka jer kan ngan malam jumaat....cepat cepat ler pi cari husband tuh...hehe....ko ngan zie pakat nak kawen sama-sama ker??

================================

Inah,

buah dragon memang ler sedap....mak suka sangat ngan buah dragon,hehe...tapi i sugeest you try this buah nona,and u wont regret..i promise..

izal said...

itu kau baru rasa buah nona bro..

belum rasa buah dada nona..

terangkat beb...putus semua urat..

axim said...

Izal,

wahhh dasyhat ko izal sampai nona pun ko hayun dan bedal skali...memang tahap gersang ke apa ko nih...nona tu saper?????

ita.itu said...

aku tiap2 hari malam jumaat tau..kah.kah.kah.buah nona tuh luar mmg buruk..dlm sdp..sok2 ko kawin mcm tu gak benda tuh..kah.kah.kah

Beruang Madu said...

tu diah... kalau bab makan memang selalu jumpa yg baru lah... nona lah kiah lah tipah lah...

tapi untuk yg dah berkahwin tu hari hari pun seronok tak hanya malam jumaat ketika ujan turun jer hehehehe

wira said...

salam
bro, lama sungguh x singgah sini.lama sgt sgt.skang baru nak giat balik dlm dunia blog ni

butaseni said...

adoi bro,buah nona,sedap tuh.eh flat yang kat belakang tu sungai pinang kan?

*SiRibenMerah said...

muleh2.. dtg je.. jgn berebut sudah. kalo musim dia kuar berbuah byk2 tuh.. bole gaduh ngan musang la kt belakang umah tuh.. berebut ngan musang sajork.. tapi isi dia mmg sedap kann.. hehehe.. =P

eedany said...

Yezzar... saya pernah makan. Tapi dah lama masa kecik2 dulu. Time suka tak pakai baju...hahaha.

nakalnya axim di malam jumaat ;p

shahril aley said...
This comment has been removed by the author.
shahril aley said...

wah keja site
tak lama lagi axim jadi itam manis
manis mcmn tu pompuan kena rasa la
mungkin semanis buah nona tu kot

rasanya tak pernah makan buah tu
sedap ke?
ko ni bab makan no 1
tapi ciskek tak leh makan lak
lawak sungguh
dasar mat salleh celup :)

EliyaShaka said...

sabarr je la ngan bridge tu kan..

hg ni dok mana sebenar2nya ni??misti la kat seberang kan..

*cepat la tawen...tak malam jumaat pun xpa...muahaha!

axim said...

Ita.itu,

aku tau ko akak..memang tiap tiap malam ialah malam jemaat...ganas ko kan akak...erkkkk buah nona tuh memang dijadikan perumpaan selepas kawen ek..maknanye aku suka la sedap isi dia sedaaappp!!!hehe

================================

Abang Bear,

tu lah...kalau kat pantai timur ada spesies kepah yang namanya Tijah...haha...betulll...tak tipu....kalau takcaya abang tanya org kelantan...atau org terengganu...

axim said...

Wira,

ok ok...bagus la tuh nak bergiat balik..selamat berblogging wira!!!

==============================

Buta Seni,

eh,hang nih mata tajam betul.....hang duk kat area situ ker??

axim said...

Riben,

kalau gaduh ngan musang mesti aku yang menang...hehe...nak buah nona sepluh kilo!!!

================================

Eedany,

errkkk makna masa kecik tak bukak baju,maknanya kalau nak makan balik masa dah besar ni kena bukak baju jugak ker...hehe...explain sket...
:D

axim said...

Aley,

mat saleeh celup ko kata kat aku...haha...aku ni soree la kalau ciskek...memang tak layan punya......yuck.....haaaa tu la ko,baik pi pasar malam cari buah nona ni,mesti ko jatuh cinta jugak nanti...konpem punya...

=============================

Eliya,

yo lah aku duk kat seberang yang oii...kalau tak takyah la nak cross bridge tu hari hari...aku kawen nyer udah,nikah jer belum..kahkahkah..

Lily.Lulu. said...

kalau pasni selalu on site, jarang update blog la nih sebab x masok opis ....

buah nona x penah rasa maaa ..
sedap ke ??
:D

Nikli said...

buah nona..??
i nak itu nona manis aja..!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails