Followers

Saturday, July 12, 2008

What Happen Last Night...

Last night i was thinking about having some dinner outside yet just can't decide what type of meal i want to had..and all of sudden i've just got an MMS from Yana(She is my sisters friend in KL,apparently my blog reader's also)..and you guess what....they were having dinner at WILLIAM!!


*Kak Tie with her Spaghetti Seafood,i guess..

*wow...Kak Ina had anggur laici kot...donno lah..
*Can't you see nasi goreng ketam upside??
*Yeah,of course they were having dinner at WILLIAM..just so you know that the direction to WILLIAM they've got from ADEQ'S blog...credit to her..('',)


So you think you've seen all?that's when you go wrong....got another MMS from:

Kak Lang-meh melahap ketam
Abang Tiri-kenyang sudey!!!

Apparently they having dinner together with Tok Bear at Riverview Restaurant...any details about this matter just pay a visit to Tok Bear's Page.

So i guess i need someone to accompany me to grab some food tonite,and Enchek Salman is not a suitable candidates since he drove back to Perlis this evening for some family reason.Trying to SMS Chef Chen to see whether he is free or not,


and unluckily he already had dinner with his lovely Jolene.Pity me..haha

Abang Long just beli bungkus makan kat rumah
Adeq already ate Lasagna with her Mum
and Angah already makan roti petang semalam...just take another meal after working.

Finally my dinner ended up with this Fully-rich-Fish-Crunchy Keropok Lekor(Da one that i've brought back from Terengganu last week)

and this two scoop of ice cream topping up wif Chocolate.Yummy..!!

That's how everything's goes last night...Pretty Amazing huh??I bet you will,haha

29 comments:

syukur said...

alamak axim.... keropok lekor tu banyak carb..dengan minyak goreng lagi...kau tambah lagi ice cream dengan chocolate...... errrrrrr... aku rasa nanti ... kalaulah aku jumpa kau.... mesti aku salah tertukar kau dengan abang bear..., ha ha ha sorryyyy lawak jer ....

love-n-hate said...

hi axim...

Alorr...cian dia dinner kepok je?? Eskrem look delicious!

p/s: Wonder why kedai makan nowadays selalu penuh... nak kata gaji, dah tgh bulan... pelik2!

mummysyafie said...

dah takde teman ke sampai dinner ngan kopok lekor je..

akak pun tak reri makan kat kedai sorang2 axim..rasa macam pelik je kan.

Nikli said...

aku hanya bungkus aje ngan housemate smalam.. :(
extremely tired..

ketam sume aku xmo..
aku just nak dessert tuh saja..
:D

aRa said...

Alalalala...mkn kopok lekor je...pencuci mulut ais krem ko...tapi sedap ape mkn kopok lekor aje...leh diet ceckit kan... :p

shahril aley said...

ala keciannya papa...
bulan depan makan besar sesama ye
celebrate besday adeq yg tembam chomey itu

diet ke papa makan kopok lekor je?
patut badan nampak susut je :)
kambang la bontot tu :P

budleee said...

hik hik hik :D

best aper keropok lekor from terengganu dari keropok lekor tepung yg ada kat kl nih :D

with dessert, yummy!! :D

*psst on the goodside, when you come down to KL you have a busload of bloggers (including me :D) who will accompany you to william. hik hik mcm2 betul2 prince of light gituew :p

Chen said...

I hate williams!! ARGH!!!

oh yeah! by the way, I told the restaurant owner that Jolene is my wife! haha!

axim said...

Syukur,

tekper,aku pun memang besar macam yang ko tengok...tak caya tanya abang Bear...ehhh bukan keropok lekor kaya ngan protein ker sebab banyak ikan kan..

=============================

Love-n-hate,

dats when i've got nobody's to accompany me...malas nak kuar makan sorang sorang..

axim said...

Mummy syafie,

aah,takder teman tu yang malas nak kuar makan sorang sorang...huhu

=========================

Nikli,

takper bang long,nanti wat sendiri dessert yang sedap ituh...mesti pueh hati..

Lily.Lulu. said...

alaaaaaa .. ciannyaa dia ..
ciannyaaa ..
makan kopok lekor ajo ..

tak pe laa .. kenyang gak kan
tapi kita nak eskrem tuh !!!

:D

thafiexq said...

best sampai penat kekenyangan! haha

Ziana said...

me x mkn ape lps tuh laa pa..
:(
balik umah..tedoq!!!
pagi buta menggelupur lapo..

so today... just kuew tiaw goreng ajo.. bosan kan?
malas nk kuar..
jom pa?
:)

Faisal Admar said...

haha... keropok lekor je... kenyang ke? omg!

ice cream tu mmg sedap hehe nak sket ;)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

william.....dgr citerr je...nk pegi x to....sedey tol..

Inah said...

muahahahaha..ade gak mms dari kak lang..ampun ek papa!!

nanti mai KL..papa ajak atok pi sana..mabeles la makanan dia :)

axim said...

Aley,

takder maknanya papa nak diet,papa tanak kuaq makan sebab tadak mama nak temankan..haha

===============================

Ara,

tak diet nih makan keropok lekor penuh satu pinggan...

axim said...

Budlee,

memang best la keropok lekor yang banyak ikan dari yang banyak tepung..:D

owh really???so i nak ke KL as soon as possible la..haha/...nanti boleh jumpa ramai orang..

================================

Chen,

yeah,both of you are really meant to be together...haha

axim said...

Lily,

dah adeq namoo ajak makan lasagna...cian kat papa makan keropok lekor jer tau..huhu

================================

Thafiexq,

yaaaaa makan sampai kekenyangan!!!

axim said...

Ziana,

lorrr ingatkan angah pi carik makanan affter kerja...takpe takper...rezeki ada di mana mana kan..

=================================

Faisal Admar,

lapor gak lah tapi malas nak kuar sorang sorang...boleh macam tuh??

axim said...

Princess_N,

kalau nak taw sila tanya Lily..hehe

===============================

Inah,

kak lang saja kan nak seksa papa kasi MMS cenggituh...huhu..

Beruang Madu said...

Kesianlah dia... takper aritu masa kami datang sana kan Axim dah puas main makan makan ngan kami, masa kat KL pun dah puas main makan makan ngan diorang... jagi sekali sekala lah makan sorang2 apa salahnya kan... hehehheee

ita.itu said...

wah william lg..hebat ye...sume sdp2..aku pun geram ngk william nih..opss..makanan william da..hehe

Chen said...

ita.itu> speechless!

fusarium solani said...

azim,
jangan jadi teddy bear sudah!

axim said...

Abang BM,

Makan sorang sorang tak besh...takder feel..haha

============================

Ita.Itu,

oppsss ko minat ngan William tu yek akak...aku kasi tau lily nanti..haha

axim said...

Chen,

speechless??

================================

Aliff,

kalau jadi teddy bear huggable apa..haha

Faisal Admar said...

haha sama la kita... mmg x best lngsung kuar makan srg2... baik dok rumah ja kan kan?

hmm mlm nih teringin le plak nk makan fish n chip! kekekek

axim said...

Faisal,

yup,dari kuar umah baik cari jek apa yng ada dalam umah tu makan,lagi best..

ehh tetiba plak nak makan Fish n chip yek..aku pun nak cari makanan jugak la camnih...tetiber lapor..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails