Followers

Saturday, July 19, 2008

A WeeK AgO

Hari sabtu yang lepas
Berkesempatan untuk berjumpa bloggger
dari Alor Setar



Bertempat di Old Town White Coffee
QueensBay Mall
here's introducing
Miss Iyrah Mutalib
aka SiRibenMerah!!
(applause!!applause!!)

bersama rakan rakannya
Faa(yang duk belah kiri dalam gambar kat bawah ni)
dan Imi (belah kiri)
Depa ni duk sakan Shopping
tetiba terus kena panggil makan kat sini
hehehe
jangan marah noo
sebab kacau aktiviti shopping korang


Actually pagi tu
Since aku tak amik Breakfeast
masa jumpa ni sekitar pukul 2 petang
da lapar giler babeng apa lagi
terus mengorder makanan ler..

yang herannyer
sumer duk menorder mee mee sahaja
tadak yang nak makan nasik ker?
aku rasa depa ni nak diet kot..
haha


ni aku nyer mee kari
(teringat masa makan ngan Kak EJ arituh..sedap!!)

Asam laksa for Imi
Yang nih Faa punya
Dan ini plak makanan SiRibenMerah (Iyrah)
tapi dia makan tak habis
sebab pedas sangat
(takpun dia nak jaga badan tak?hehe)

kami order jugak
Double kaya-butter Tiast nih
tapi aku sorang makan!!
diorang namoo tak taw pasai apa
sian kat aku lapar kata mereka..
haha...
kenyang terus aku pastuh..

Then after da makan makan
misi shopping di teruskan
dan aku teman aja lah mereka

Tengah jalan jalan
bleh plak jumpa ngan kawan depa
Khairul(yang pakai cap)
dan Yazeed (yang sedondon ngan imi tuh)
ehhh macam nama abang bear la plak..hehe

Si Imi yang nak beli kamera
Kat kedai kamera nih
riuh dengan kehadiran kitorang yang gamat
naik pening si Darius(salesman tu) nak layan
aku macam biasa la
tolong jadi juru cakap ajer..


dan akhirnya Imi pun berjaya mendapat
kamera Nikon Cool Pix P80 nih
harga RM14 00
BUT WITH 18X optical zoom
and 12 mega pixel
This Semi-Pro Camera
Just worth for da price!!

Guess what
masa kat kedai kamera tuh
bleh plak terjumpa sorang lagi blogger
This is Dr.Chen,
Another Penang island Resident

Then lepas da puas hati beli kamera tuh
jalan jalan amik gambar la pulak
dalam Queensbay Mall
ye lah bukan selalu boleh berjumpa kan..



Da puas round round QB mall,
we decide to lepak lepak kat Padang Kota pulak
so here we are
at Padang Kota lama
the journey continues...


Kat Padang Kota nih
aku plak yang duk sibuk sibuk
ngetest kamera orang


Insya Allah
ada rezeki nanti
nak beli jugak kamera
yang betul betul kamera
tak la asyik kelabu jer gambar
yang korang duk tengok dalam blog ini


Aktiviti apa lagi kan yang best
lepas jalan jalan
mesti la nak lepak makan dan minum
Kan padang Kota ni terkenal ngan
Pasembur nya
yang mencekik darah itu!!


Hati hati la kalo korang nak makan
Pasembur kat sini
amik mana yang patut jer
sebab harganya akan di tekan
oleh peniaga
sesuka hati mereka

Tak di lupakan ayaq kelapa
penghilang dahaga

Kerang bakar pun di order juga
nak makan lite-lite sahaja
sambil angin bertiup sepoi sepoi bahasa..
ohhh terasa tenang di jiwa..


Sambil makan sambil sembang yang bestnye
macam da lama kenal
macam biasa lah
kuasa blogspot
bak kata abang bear
Blogspot menyatukan kita semua..
heheehe
Da puas makan
da puas sembang
hari pun dah tiba ke gelap malam
masa untuk berangkat pulang
sempat mengambil gambar kenangan

Kitorang balik ke seberang
menaiki feri
Si iyrah ni fobia naik feri
sib baik ler boleh senyum lagi
masa amik gambar..Kussss semangat...


Anyway,Nice to meet all of you
Hope dapat jumpa lagi di lain waktu
Yang penting
kalau tersinggah ke Penang lagi
jangan la segan segan nak calling calling
nanti dapatlah kita ketemu lagi yaa!!

a
Kalau nak tengok banyak lagi gambar
layari Iyrah's Blog okeh..
Click here and here..

a
*Don't walk in front of me,
I may not follow;
Don't walk behind me,
I may not lead;
Walk beside me, and just be my friend.

38 comments:

*SiRibenMerah said...

yeahhhh..
da peram seminggu yek...
dasat2.. hikhik...

btw, nice entry coz model2 dia mmg vouge.. thanks sbb sudi berjumpe we'ols yg kecoh neh.. muahahaha.. best woo jenjalan kan walopon first time berjumpe.. ahaks =P

do keep in touch n friends forever =)

*apesal lak btau yg psl mkn tuh.. haishhhh.. I x diet la.. tom yam tuh pedas sgt.. aiyakkk~ malu2..=P

zino said...

salam kenal..

seronok nya jumpa blogger sampai ke malam hehe

n I'mI said...

hoho...

penang story out oready!...
hehe...

bile mau email gmbr2 dari camera u tu??..heeee~!

ita.itu said...

wah syok nye jumpa bloggers..bila la aku nak mai penang..sume makanan sodap2..eh tp org penang nih slim2 kan..hehe

shahril aley said...

pisttt...mau tanye
masa naik excalator tu
ang ngah buat ape tu?
cuci mata ka?
cehcehceh...
mentang2 awek seksi depan mata
nasib baik anies tak de
report sama mama

bourne said...

seronok..
make friends..
:)

Izan said...

amboi bestnyer xtvt korang. jalan2 cari makan dr pagi smpi la ke malam.

p/s:sedapnya pasembur, laksa kerang bakar dll. Aduh lama sunggup tak makan makanan penang ni.

axim said...

Iyrah,

hahaha taw la hang tak diet sajer jer nak wat kenyataan tak rasmi tuh..

anyway berjaya gak aku wat entri nih selepas seminggu mencari ruang...

keep in touch buddy!!

==============================

Zino,

salam kenal kembali...yup,seronok sampai tak ingat hari dah malam..hihi

axim said...

Imi,

yup,finally..haha...erkkk nanti aku emel kat hang gambor yang tak lawo dari kamera HP ku tuh yek...tungguuu...

===============================

Ita,

tu lah akak,aku ajak ko datang tak mau mai,kalau tak saya bleh tunjuk tempat tempat makan kat sini..

axim said...

Aley,

cittt hang nih mender macam tu pulak di fikirnyer..hang memang otak kunin laaa org lain tak pk apa pun..haha

===============================

Bourne,

yup,sonok taw make friends nih...

axim said...

Izan,

apa lagi sila lah balik ke malaysia okeh...kat sini banyak makanan sedap sedap menanti..hehe..

syukur said...

weeeee best nya .. mesti kecoh dengan havoc sebentar queensbay mall time tu kan .. he he...macam suratan atau kebetulan pulak sebab semua terjumpa jumpa kat QB tu.. he he..

Hint hint : Bila Axim pula nak ber dslr ????

:: p R i n c E s S _ N :: said...

beshnyerr dpt meet bloggers...jejln samer2...wahhh...besh gilerr...

axim said...

Syukur,

tu la....tak sangka tetiba terjumpa plak..tp dr.chen in a rush dat day so just say hi...

*mmmm tengok la hujung tahun ni...wawawa...

==============================

Princess N,

jom kita jumpa plak..hehe

pearlEJ said...

wahaaaaa... seharian bersama bloggers ekkk... hehehe... mesti seronokkan ramai2 gituu...

Inah said...

waaah..berjumpaan ngan blogger..axim dah jadi duta blogspot kat penang..huhuhu :)

rindu sama papa!!

Faisal Admar said...

Haha Mr Chen pun nak beli camera ke? Mr Chen tak perlu camera kot sebab asyik ambik gambar porno jek keke...

Best kan dapat berjumpa blogger... oit Axim bila nak belanje aku lak nih... hehe pelik tol dua blogger famous macam Farah Deen, Ej dan Axim aku tak jumpa lagi... maybe aku junior lagi kot keke

bluecrystaldude said...

macam model2 smuanya. hehehe

thafiexq said...

bestnye hangout! yeahhh

aRa said...

Jmpa blogger msti p mkn kan...Ade ke jmpa blogger p jogging ke...gym ke...takat ni lom penah dgr...agagaga...

(comment ni ala² kejelesan sbnrnya...agagagaga)

Last p Penang thn 2005 rasanya...bila la nak p sana lagi yek...hurmmmm...

love-n-hate said...

wahhh... makan lagik!!!

dah la love-n-hate craving makanan² dari penang... hishhh!!

In my list... :)
1)char kway teow penang
2)air kelapa dr penang gak
3)pasembor
4)rojak buah
5)nasi kandar
6)dan mcm² lagik... huhu

p/s: bila la leh gi penang ni... :)

axim said...

Kak EJ,

AKAK,LUPA NAK AJAK AKAK ARITUH JUMPA SKALI..HEHE,TAPI MESTI BUSY NGAN HUSBAND KAN SO MALSA NAK KACAU.*alasan sebab tak ingat...hihi

================================

Inah,

windu kak lang jugak!!ehhh mana ada papa duta blogspot penang.....nak jadi duta kena vogue macam kak EJ,maknanya dia lah kot duta penang nih.haha

axim said...

Faisal,

sebab nak amik gambar porno banyak banyak laa dia kena beli kamera canggih,baru leh amik porno makro..haha..

wehh kalau nak hangout boleh jer,sila antar detail kat mail aku:azim_ashaary@yahoo.com

===============================

Blue,

yang model model tuh pompuan pomouan yang vogue tu lah,haha aku tukang amik gambor sajer...
:D

axim said...

Thafiexq,

jom hangout sama sama!!

=============================

Ara,

2005?that was 3 years ago....hehe,nanti nak wat perjumpaan blogger sambil jogging,baru sihat kan aktiviti tuh...tapi kalau berjumpa jumpaan aktiviti makan laa yang paling seronok skali...

axim said...

Love-n-Hate,

wheeeww....that's a long list!!u are sooo must come to penang at any other time thats you free..then faisal and me can be ur guider dalam misi mencari makanan dalam list itu..hehe

PUTUBAMBU said...

aku tertarik kat asam laksa ngan pasembuq je..hehehe..

makan..makan..makan.. le korang..!

izal said...

untung nye deting dgn awek cun....

aku balik2 tgk muka kak ita ko tuhhh

BasH said...

oooo ini la aktiviti hangpa ya.hikhik...jeles aku tgk. xpa2...smoga semuanya selamat pun dah ok..hikhik

Lily.Lulu. said...

besnyaaa yek korang makan2 .. x hengatttttttt punya !!

jeles nih .. nak g penang gak !!!

fusarium solani said...

Aku suka melepak kat old towm kat pasar seni, biler tension ngan keroje!

axim said...

Putu Bambu,

sedap tuh...jom penang??

=================================

Izal,

ita tuh cun apa...kulit putih melepak gebi hidung bak seludang lagi...

amboihhh demand hangg nooo...dah bagi betis nak peha...muhahaha

axim said...

Bash,

yup ni lah aktivitinya...tu yang hang tepon duk tengah bida harga kamera ngan cinapek tuh..haha...alhamdulillah semuanya selamat dan ok..

=================================

Lily,

adeq,aritu kata nak mai penang,naper tak jadik..kalau tak papa dah bawak makan makan kat sini dah..

axim said...

Aliff,

aku pun suka melepak kat old town kalau ada masa terluang...relaks jer rasa,..mungkin suasana nya yang best..

mummysyafie said...

ewah ko axim, makan mee kari pun leh teringat kat ej.. :)

jauh ko jalan erkk bawak anak dari..eh..anies tak ikut ke axim?

hihihihi...

axim said...

Kak Nor,

Anies balik perlis masa nih...dia tuh bukan boleh berjauhan ngan keluarga..haha

Beruang Madu said...

Hah!!! Bloggers dan makanan terpisah tiada... tidakkk... wahai cucu cucuku dari Lembah Kelang... marilah kita menyerang balas... makannnnnn dan jumpa bloggers...!!!

axim said...

Abang Bear,

wahhh nak wat serangan balas lagi yek..takpa bang,dah tak terbalas dah saya ngan penangan dari lembah kelang sana....huhu..

+++SkEtcHyfAa+++ said...

axim..
faa's here..
nice pic but u da letak trademark u..
nk pic 2 gak..
='(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails