Followers

Sunday, July 27, 2008

Review:Sex and The City

Hari jumaat baru ni aku pi tengok wayang ngan Ziana..kitorang nonton Cerita Sex and The City..citer ni 18 PL yer anak anak...kalau tak lebih umur 18 tahun lagi anda tak di benarkan untuk menonton sebab ia nya punyai unsur unsur seks yang tiada keterlaluan,haha..

Tiket wayang pukul 12.00 malam...tapi masa nih seat full so aku ngan ziana kena duk seat asing asing..aku seat B05 dan dia nyer seat D14....takper lah,janji satu tayangan kan..tapi hall pun lain lain yer kak non??hahaha...kantoi di situ...kahkahkah..


Kendian tetiba ziana nyer sweater tertinggal plak kat kereta so dia mau turun pi amik sat..aku tunggu dalam wayang tersnap plak gambor sendirik..



haaaa da amik pun sweater tuh...uikss saper amik gambar hang nih..kan aku da dalam panggung tadik???ishhh musykil musykil..ni musti suh orang yang duk kaga tiket tu snap kan?kan?kan?

a

neber mine lah...moh aku nak wat review sket pasal citer yang aku kira boleh tahan laa untuk tontonan mereka mereka yang dah berumur tapi berjiwa remaja..haha...so jom kita layan....zasss...

a

***********************************************************

a

Filem 'Sex and the City' merupakan filem komedi romantik adaptasi dari HBO komedi series-mengisahkan mengenai empat wanita bersahabat yang tinggal di bandar New York.Banyak menyentuh perihal romance dan seksualiti.Dan cerita ini di garap selepas 4 tahun dari sekuel yang asal.


CARIE-seorang penulis yang sedang hangat bercinta dengan John James Preston aka Mr.Big ,yang mana di permulaan cerita mereka di lihat sedang meninjau sebuah pent house untuk di beli.Bimbang jika terjadi apa apa di antara mereka,Carie merasakan bahawa mereka perlu berkahwin dan Mr.Big bersetuju dengan cadangan tersebut.Namun di hari perkahwinan apa yang di rancang tidak menjadi,masa ni Scene yang paling best bila Carie pukul Mr.Big ngan jambangan Bunga sampai hancur berkecai..memang kesian sangat kat dia time tuh...wowowowo...Carie akhirnya pergi bercuti bersama 3 orang rakannya yang lain ke MEXICO..untuk mengubat hati yang lara.


MIRANDA-Seorang yang berkarier(peguam) dan seringkali cuba mencari keseimbangan dalam rumah tangganya bersama suaminya,Steve.Kesibukan menghalang mereka melakukan seks dan Miranda sendiri mengakui di hadapan kawan kawan nya yang dia dah tak bersama ngan Hubby dia selama 6 bulan!!!huiyyoooo lama tuh...boleh gersang wooo suami kalau camtuh...takan nak main sendiri kot..kahkah....last last Steve tidur ngan pompuan lain dan Miranda tersentap lalu meninggalkan Steve..Tapi Steve berulang kali memohon kemaafan...akhirnya setelah mendapat pujukan dan gesaan teman teman mereka kembali bersama....TO FORGIVE IS TO FORGET,REMEMBER???


SAMANTHA-wanita yang tinggal di Los Angeles dan menetap bersama seorang usahawan TV yang berjaya,Smith...dia punya segalnya-wang,seks yang hebat,namun sentiasa merasakan sesuatu hilang ataupun kurang dari hidupnya..Dia sayang kat Smith,namun akhirnya bertindak memutuskan hubungan yang tak pasti tuh..maybe life is not just about living happily ever after...untuk cerita samntha nih aku paling tak lupa masa dia sibuk wat sushi dan buh sushi all over her naked body sementara tunggu Smith balik umah di Hari Valentine...malangnya Smith lewat 3 jam..samnatha kecewa dan menyambut kepulangan Smith dengan lontaran Home made Sushi...kahkahkah..


CHARLOTTE-Wanita yang bahagia dengan perkahwinannya dengan Harry,mempunyai seorang anak angkat bernama Lily(bukan lily ini okeh..haha)..part nih kelakar bila diorang try bercakap tentang seks depan si lily ni dan menggantikan perkataan seks dengan kaler....'Big sentiasa mewarna dengan mantap'..boleh?????..Di akhir cerita Charlotte mengandung dan mendapat Baby girl yang dinamakan Rose.


LOUIS(Jenninifer Hudson)-sebagai pelakon Tambahan dan menyumbangkan vokal untuk soundtrack bagi filem ini.memegang watak sebagai pembantu peribadi bagi Carie Brigshaw.com..menemui cintanya yang tersendiri.

Carie akhirnya berkahwin jua ngan Mr.Big setelah dia mendapati Big ada menghantar emel emel dan kata kata cinta kepadanya,actually Big jadi ragu ragu nak kawen sebab masa malam rehearsal diorang Miranda yang baru bergaduh ngan Steve kata kat dia-'korang dua orang ini sudah gila sebab mahu kahwen!!sebab perkahwinan merosakkan segalanya!!!'..tu yang dia berubah fikiran di hari dia patut kawen tuh.



Filem berakhir dengan empat wanita sekawan yang duk makan kat meja,sambil meraikan hari jadi Samantha yang ke 50..

a

Happy ending la nih kiranya.....

a

***************************************************

a

Keseluruhannya filem ni ringan dan straight to the point...tak yah nak berat berat kepala memikirkan apa yang berlaku just layankan ajer.....kalau korang tak pernah tengok sekuel siri cerita ni before this pun sure korang boleh faham jalan cerita nya.

a

Its all about life-marriage,sex,fling,and friendship..

a

Aku kasi 3.5 out of 5

a

Kak Non kasi 4 out of 5..

a

erkkk macam ada orang nangis jer tengok cerita nih..kahkah..siapakah orang itu...cepat ngaku!!

a

*So aku rasa kalau korang minat cerita cerita kekeluargaan dan persahabatan macam nih sila lah jengah pawagam yang berdekatan...tak rugi tengok untuk habiskan msa di hujung minggu yang terluang tuh...opsss lupa nak cakap filem ni macam lama jugak-2 jam 28 minit masa tayangan..tapi it does worth it....

40 comments:

shahril aley said...

wahhh papa ke yg nagis tu
hahahaha.....
tak tengok drama series ni
so agak tak berminat la
nak tunggu next week la
jom ajak famili YKWYA tgk the mummy
kite tak pernah tgk sama2 kan

budleee said...

nak tanya siket, knp seat axim di tempat D05 di Sunaway Carni manakala seat Ziana di D14 Pavillion KL...

ini bukan lain seat dah, tapi lain pannggung, lain negeri ??

Faisal Admar said...

Aku gi tengok Dark Knight Jumaat lepas. Next will be X-File :)

bozzobattousai said...

best gak cite tuh, abg dah tengok dvd je.

Ziana said...

hehehehe...
satu tayangan tapi lain² negeri..
kantoi di situ!! :P

tp kebetulan plak kan...
sesame plak tgk midnite!!!
cayalah papa!!!

aiyokkkk sape nangis?? :P
papepon cite nih mmg best!!!
sedih but hepi ending
:)

singAsong said...

Bro,tunggu the mummy...huhuuhuuh......lain panggung, lain state erk...

ita.itu said...

kah.kah.kah..lawak la korang nih..satu panggung sana satu panggung sini ek..sib baik tak berlaga punggung..kah.kah.kah

KNizam said...

takde shoutbox ke dalam blog ko xim? hehe :)

thafiexq said...

cis! dia tgk dulu.. aku tgk ini malam! yey

13may said...

3.5 saja???

kira tak bape best laa...hehhe hehhe

arsaili said...

salam...ada sensored tak citer nih? ehehe

Ad said...

tersnap gmbr sendiri?boleyyy...ekekkeke

ad dah layan dlm DVD cetak rompak jer..terpaksa sbb ekonomi merundum( padahal DVD jer dah 9 hengget)..

thegossiplounge said...

alamak bile nak tgk ni? esok lah after work (",)

Lily.Lulu. said...

saya nanges
hehehe
:D

Heartless Devilish said...

uwarg! byknye pilem aku lom tgk..

axim said...

Aley,

aku nangis??haha takder maknanya..kahkah...kalau ko tak tengok drama series ni pun sure boleh ikut jalan citernyer...ok jek...tu lah,kita tak pernah tengok pilem ramai ramai kan...maybe some day...

================================

Budlee,

kan da cakap seat penuh tu yang duk asing asing...errrr ko perasan yerk tempat panggung tuh lain lain..haha kantoi di situ..kahkah..

axim said...

Faisal Admar,

dark knight best kan...x-file pun nak tengok nanti..insya Allah...

===============================

Bozzo,

ok lah tu da tengok dvd...boleh la layan kan citer cenggini...dvd tuh versi sensored ke atau uncensored??haha

axim said...

Ziana,

yup,lain panggung lain seta lain negeri..kahkahkah...bikin saspen jer pada sumer reader reader tuh..hihi...

ya betul,happy ending tapi ada jugak part yang touching...patutla bertaburan tisu kat angah nyer seat..angah nanges rupanyer...opsss...hehe

axim said...

SingaSong,

yeahhh jom kita tunggu the mummy..mesti gempak punya....

erkkk ko perasan yek...cis...hehe

===============================

Ita.Itu,

nak berlaga punggung camana akak oiii kalau dah panggung lain lain..kahkah..lawak la hang nih kak ita...
:D

axim said...

knIZAM,

awat takder plak,kan ader shoutbox kat sebelah tuh...feel free to drop your shout there..:)

=================================

Fieqx,

hang ni kan sekejap tokyo blue sekejap fieqx plak..haha..haaa dah tengok kah filem ni...so hows about dis filem...ok?

axim said...

13 May,

kira ok la tu above average...kalau nak best tengok Dark Knight yang tuh memang superb beb!!!
:D

=================================

Arsaili,

tu la pasal,banyak gak yang dia potong...hihi..kalau tak mesti lagi banyak adegan panas...haha

axim said...

Ad,

boleh jer tersnap gambar sendirik...kahkah...

ekonomi makin merudum la Ad kalau duk beli cetak rompak saja..haha

=================================

Ted,

i bet you will ted!!
:D

axim said...

Lily,

bukan senang tuh nak kuar ngan pengakuan ikhlas cenggitu..haha

=============================

Reen,

nanti kalau ada masa bawak bawak la pi tengok wayang..banyak citer best best la nih...

azizi said...

heh..heh..heh
axim dah cukup 18 dah ka?
...just kidding.

..yup. it was a nice movie.
tgk kat sini sama .. tp harga dia .. mak aiiii meleleh airmata. nasib baik ada kawan yg ada discount card.

sad, great, pretty great to see when love and friendship is there... errr let go that s#x ... (belum 18 sx lagi ni) ..heh..heh..

love-n-hate said...

adoii... movie spoiler... xpe2... rabu nak pi tgk... :)

Beruang Madu said...

Lite and easy..okeh nanti bile free abang gi tengok citer x-files and citer nih...

Izan said...

owh.... i'm not into this film...

Wiween @ Awin said...

waARRGHHHHHHHHHHHHHHHH nak tgk cite ni gak! huhuk :(

syukur said...

amboi axim turun KL asyik keluar dengan keluarga jer.. he he... jom lah keluar dengan jiran tetangga dan ketua kampung pulak.. he he he

aRa said...

xim...corita ni ade kaitan maksud sambungan dr SITC series ke???bab series dia i tak pernah tgk...kang tak paham....

nor rahafza said...

aku dh tgk..best...ade la adegan yg bole buat aku sebak sket2..hehe...std la kan..aku..sume nak kene feeling lebih..huhu..

axim said...

Azizi,

tak cukup 18...baru 15,dapat kerja awal sebab kompeni ni bapak aku punya..kahkah

mahal ekk wayang kat sana???macam nak tengok teater kat sini kot harganya...

===============================

Love-n-Hate,

selamat menonton nanti!!!sowee terspoil kan citer dulu kat sini..hehe

axim said...

Abang Bear,

abang da tengok tak citer nih???

===============================

Izan,

takper mesti izan suka tengok citer sains fiksyen kan..selamat menonton X-Files then!!

axim said...

Wiween,

jommmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!

==================================

Syukur,

mesti doc tak baca entri nih betul betul kan...kahkah

axim said...

Ara,

memang ada kesinambungan tapi tak efek pun,even ko tak penah tengok sekuel dia pun konpem leh paham ler...

mummysyafie said...

axim...serius..akak suka tenbok citer ni tau..

boleh menangis bila part Mr Big tak datang waktu dier nak kawen tu..sob..sob..mmg BEST!

axim said...

Kak Nor,

mesti akak dah meraung raung masa carie pukul MR BIG ngan jambangan bunga tu sampai hancur..hihi

M@x said...

I Love Sex! LOL!

M@x said...

I mean Sex and the City!

axim said...

m@x,

hehe...i thought you are sex addicted..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails