Followers

Friday, June 20, 2008

Say What You Need To Say..

Tadi lunch aku wat date ngan Kak EJ yang fabolous itu..saja nak pi lunch ngan dia sebab arituh jumpa tak dann nak sembang panjang-panjang..lagipun boleh lah mengeratkan silaturrahim sesama kita..(*ari jumaat ayat kena islamic sket) so tadi dalam kul 12.30 tngahari maka terjadilah pertemuan yang di rancang ini bertempat di tempat kesukaan Kak EJ iaitu Old Town White Coffee E-Gate(kan dulu dia duk ngedate ngan Nikli kat sini jugak...masihkah kau ingat..?:D)


*Old Town White Coffee
*Inilah di si EJ yang fofuler di semua peringkat umur dan bangsa..Lawa kan akak kita nih...Halus mulus tulus dan nampak macam gadis belasan tahun gitu....awet muda la katakan...dia kata rahsia dia awet muda ialah sentiasa senyum dan banyakkan bersenam..(*eehhhh ada ker kita bincang pasal mender nih kak...ntah....hehehe...kira halal la yek..) So pasni aku pun nak giat la bersenam sampai kurus melidi...(*makan nak banyak ada hati nak kurusss.....matilaa kutuk diri sendiri)
*kitorang tertarik kat bahagian mee dan berkuah ni sajor
*air aku order-White Coffee Mocha ice,Kak EJ order-White coffee ice
Kak EJ order Ipoh Hor Fun..dia kata sedap Hor Fun nih...korang nampak tak cili padi yang bertaburan banyak atas mangkuk tuh-dia habiskan semua cili padi tuh dengan bijik bijik nyer skali,memang dashyat la akak nih makan pedas....menangis Ziana kalau terai camni jugak...ampunnnnn kak non....:D


Aku plak tertarik nak order Mee Kari kat sini..kesimpulan,mee kari kat sini sedap dan boleh di order lagik....aku rasa kalau ada unsur kerang mesti akan bertambah meletoop mee kari nih..

*ambik gambar makanan yekk...nak masuk blog ekk..hehe

*alah ko nih xim...akak bukan tak tau ko tu lagi dashyat duk snap sana snap sini tanpa segan silu kalau nak banding ngan aku...aku nih cover cover lagik...hiks..

Anyway banyak mender jugak yang kitorang bincangkan dan bualkan....tapi topik topik yang berfaedah yek..bukan buraks kosong...hehe..kalau tak cayer tanya Kak EJ sendirik ok..Nice meeting you and hope to see you again..actually rumah Kak EJ da dekat sangat laa ngan opis aku..kalau dia nak hantar sarapan kat aku hari-hari pun takder masalah..(*boleh?)


Aku akhiri entri ini dengan pantun dua kerat yek:


Kalau ada sumur di ladang boleh hamba menumpang mandi..
kalau ada umur yang panjang boleh lah kita berjumpa lagik..

Sekian

*sekadar gambar hiasan penutup entri,tiada kena mengena antara yang hidup dan yang mati.

17 comments:

shahril aley said...

hahaha kEJ dah sah jadi duta old town white coffee plak...

nanti kEJ mesti amek komisen kat tokei kedai pasai dok promote dalam blog.

ko plak duta ape?

pearlEJ said...

wahhh aley, seronok laa k.ej kalau dpt komisyen dari tokey old town tu.. :D

aximmmmmmmmm!! sgt pantas menghapdet... akak lom sempat lagi nk hapdet neh... neh baru smpt nk on9, tetiba terjadi bz lak hari neh.. :D

mekasihhhhhhhhh bnyk2 Axim sbb belanja lagi hari neh.. adehh.. naik segan pulak.. pasneh turn akak lak belanja awak k... kita lepak2 kt tutttttt (tmpt dirahsiakan dulu) kakakakaka...

uikkkk.. tetiba keluar petua awet muda.. kakakakakakaka.. rasa2 mmg x sentuh pun bab2 tu... hahahahah... :p ok laa ok laaa... kira halal laa ehh... :)

haaa now dh tau kan rumah akak sgt dekat dgn opis axim... 5 menet jerkk.. kalau rasa nk buat aksi tarzan dok jerit2 tu dgr kot.. :p

kite org xder kutuk2 umpat2 ekk.. kite just borak hal2 ehwal semasa aja.. :D borak benda yg berfaedah.. hehehehe...

uikkk terpanjang lak komen, kira halal laa ekk axim..

Ziana said...

aiyokkkk...
pedas tuh!!!!
mmg nangissss!!!!

Ipoh Hor Fun mmg the best!!!
i loike!!!
:)

wah wah..
next place??
rahsia ke??
:)

KNizam said...

kat penang pun dah ader oldtown gak ek. hehe nantilah aku sampai sana nak singgah la sekali. hehe

Nikli said...

wahh... deting lagik.... sempat ke deting.. ntah ntah EJ yg jadik tok katibnye tak jumaat tadik tuhhh...?? :D

so, lepas nih boleh atur laa.. sehari satu restaurant kat situ..

zack said...

ermmm..nampak mcm best jer makanan tu. Meleleh air liur aku.

axim said...

Aley---->Aku duta semua tempat makan..hehe


K.EJ--->kira halal la kak yek..hehe...ya betull tuh kita duk bincang hal ehwal semasa k...nanti ada masa kita jumpa lagik..

axim said...

Ziana----->dah pi lunch ngan Ipoh Hor Fun tuh..


K.Nizam---->aiyakkk penang segala macam jenis tempat makan ada looorr..

axim said...

Nikli---->weiaku pi gak solat jumaat okeh...hehe...ingat aku ni jahat sangat kah...:D

zACK----->jangan la meleleh bro...nah handkerchief ni lap blik ayaq yang terkeluar tuh..

Ceera said...

sata pun sukaaaaaaaaaaaaaaaaaa Ipoh Hor Fun tu, sedappppppp... mavelous... =P

axim said...

CEERA--->ish ramai la plak yang cakap sedappp...ni nak pi la old town order...skang jugak..hehe

Lily.Lulu. said...

makan x sudey2 ...
wah .. kenyangg perot
:D

axim said...

lily---->yeeeeaayyy makan makan dan makan lagik....hiks

izal said...

pantun utk kak ej ko patut camni xim...

Kalau ada sumur di ladang boleh axim menumpang mandi..
kalau ada umur yang panjang boleh kita mandi sama2 ye kak e.j..

kahkahkah....budus taw...

axim said...

izal----->ada ada jer ko ni kan..haha....nanti aku bagitau kat Kak EJ ko nak mandi ngan dia k...aku suh Ita bawak dia jumpa ko...amacam?hehe

Princess Redbloodsnow said...

asyik jumpe ngan kak ej jekkkk
menjeles lak aku neh wehhhh..haha
tantek nyerrr kak ej ek...
klu org x taw...mesti org ingat tuh gf ko..mcm seumur jek
kak ej mmg awet mude..haiipppp!!!!

axim said...

zie--->memang cantik zie..nanti mai la semenanjung ke penang nih,kita jumpa ramai ramai k....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails