Followers

Saturday, June 28, 2008

Ada Apa Dengan PerliS?

'Perlis (Jawi ڨرليس) in full Perlis Indera Kayangan, is the smallest state in Malaysia. It lies at the northern part of the west coast of Peninsular Malaysia and has Satun and Songkhla Provinces of Thailand on its northern border.The capital of Perlis is Kangar and the royal capital is Arau. Another important town is Padang Besar, at the Malaysian-Thailand border. The main port is the small village of Kuala Perlis, linking mostly to Langkawi Island. Perlis has a snake farm and Gua Kelam as tourist attractions, as well as the small yet beautiful Perlis State Park.'

(source:wikipedia)



Saja jer tetiba bagi fakta pasal Perlis..actually esok(which is pagi nanti ler..) aku nak ke Perlis,saja nak pi jalan-jalan..Actually since aku duk kat Penang nih tak pernah lagik menjejakkan kaki ke Bumi Perlis tu..Dulu masa aku kecik-kecik pernah la pegi Perlis tapi dat's was like a zillion years ago...

Hmmmm ada apa dengan Perlis yer...have no idea..nanti kalau ada kesempatan boleh lah aku bersiaran juga dari sana.Remember Zack yang ada datang minggu lepas sebab konferen kat USM?aku tumpang umah dia nanti.Harap dia boleh tunjukkan apa yang menarik kat sana..:D

Hmmm da pukul 4 pagi ni aku tadak idea dah nak tulih apa..tadi lepas balik kerja,balik umah dan terus terlelap..ngantuk sangat di rasakan(tak cukup tidur kot semalam..)..tu yang awal pagi dah terjaga nih..adeh,perut lapar le plak..nak pi carik makanan ler..tapi aku rasa dah takdak apa kat dapur,lama dah tak membeli barang keperluan dapur..makan biskut cicah tea-o la nampak gayanya...sodap jer kalau dah lapar kan..jom..

*Regret is a waste of time! When we regret, we are crippling our present with our past and the conclusion is sorrow, tears and pain. Instead, utilize that time for enjoying yourself. Make it a habit to divert your mind to other things when you are supposed to regret about your past..

29 comments:

love-n-hate said...

salam axim,

selamat ke perlis indera kayangan... ada ape eh kat sana??

p/s: life's too short to be regret about... look forward... move on!!... enjoy life every bit...

shahril aley said...

dah lama tak pergi sana
ko jejalan sampai puas dulu ye
nanti aku cuti ko jadi tour guide cum driver aku
boleh?

Chen said...

ugh.... perlis is boring!

aryllia said...

x pernah sampai perlis takat kedah jer...axim peneng tang mana?

nazzman ibrahim said...

PERLIS kampung ke 2 ku hehehe

Ziana said...

lama nye x ke PErlis...
bertahun2...5-6thn kot...

Nikli said...

slmt bercuti..
have a great time kenal kenal famili.. :)

budleee said...

hmm pegi perlis mkn ikan bakar :) YUM!!!, jgn lupa singgah padang besar utk beli barang, oh yes kalau adventerous gi Gua Wang Burma, or that other gua errm gua yg abg bear, abg shah pegi tuh

Faisal Admar said...

Perlis best Gua Kelam dengan makanan kat sana sedap-sedap gak. Pelam pulut... yum yum. Sangat sedap. Tapi hang terlepas musim pelam kot? Rugi rugi... eh Nikli cakap hang nak pi kenai famili? Lain ja bunyik :P

*~dEWiSoULhAa~* said...

kt perlis, yg best ofcozla makanan2 dier....hehe.saye dh lame tak balik perlis..tp dok terindu2 lg ok nk mkn nasi kandar kt market kangaq tuh...tu kene g awal2 pg tuh..kalo tak beratur punyela panjang..pehtu dgn char kuew tiow tmn sena indah...hehe.owh, ikan bakaq kuale perlis pn takleh tinggal tuh...hehe.
enjoy ur trip in Perlis yer axim!

unveiled evil plan to get famous && take over the world said...

happy hols bro! =))

axim said...

Love-n-Hate,

sebab tak tau ada apa kat perlis ni tu yang mai jalan jalan..nanti wat entri jalan jalan kat perlis ni....esok nak pi gua kelam ngan padang besar..hehe

===================================

Aley,

tak sempat la aley nak jalan semua tempat sehari jer...so maybe esok jalan mana yang sempat...hepi weekend to you..!!!

axim said...

Chen,

i know you love penang da most..haha..

===========================

Arylia,

nanti ada masa jalan jalan ler kat perlis...tak tau gak best tak perlis..hehe..ni kat perlis dah ni..penang axim kat seberaang prai..

axim said...

Nazzman,

waahhh banyak nyer kampung ko...nanti boleh la jalan jalan kat kampung pertama ko plak..

============================

Ziana,

wow lamanya...ye lah since da kejer sana kan bila nyer nak mai..

syukur said...

ooo axim nak ke perlis.. kampung halaman aku tu.anak jati perlis..tapi lama dah tak balik jugak..opsss raya tahun lepas? kalau telefon rumah..mak aku mesti tanya..bila nak balikkkkk??. kat jalan sekolah derma , taman indra my house.. kalau aku kat sana bolehlah pergi singgah tapi malangnya kat KL pulak. anyway.. perlis kalau siapa yang mencari suasana desa for a change dan makanan sedap yang murah murah.. bolehlah kesana.. gua kelam, kuala perlis, tasik melati, bukit air, taman ular, timah tasoh, antara tempat pelancongan.. kat bandar dia tak de apa sangat.. jangan lupa pi makan tengah hari kat Pokok Sawa. tau.. aneka makanan kampung..

Chen said...

i'm in a malicious mood today. feel like complaining about everything and everyone, suddenly only! but otherwise, i'm still fine and alive

BasH said...

weiii hang p perlis...yang aku tau padang besaq je la...lain2 xtau...wahaha...dulu la time skul rendah...p gue kelam, taman ulaq... jalan2 la puas2 nooo...hehehe..

*SiRibenMerah said...

axim, i baru je balik dari perlis.. apesal x ckp nk pegi??
kalo x da muleh bwk jenjalan..
ahaks =P

Lily.Lulu. said...

lily nih pun x penah jejak kaki kat perlis. masa study kat uitm dulu patutnya kena pergi sana sebab ada program, tapi tak dapat nak pegi ...

jadi tinggal perlis dengan sarawak je kaki x jejak lagi ...

green apple said...

hola..
thanks for visiting my blog that day..:)

axim said...

Nikli,

Have a great weekend to you too...kenai kenai famili?haha

==============================

Budlee,

gua kelam kot yang budlee maksudkan,haaa arini nak pergi padang besar..nak singgah gua kelam skali kot..

axim said...

Faisal Admar,

musim pelam ada apa wei..haah,nak pi padang besar ngan gua kelam je la kot arini...ikan bakar tak sempat nak makan malam nih...petang da nak balik..

====================

Dewi Soulha,

ok...will enjoy da trip...oooo makanan kat Perlis best best yek....mmmm nak kena try la makanan kat perlis nih..hehe

axim said...

Unveiled Evil Plan,

TQ.....Hepi weekend to u too...

============================

axim said...

Syukur,

haah,kalau nak mencari suasana desa dan makanan murah kat sini ok lah..polok sawa tuh kat mana yek?haha....arini juz nak pi padang besar ngan gua kelam jer kkot..petang ni dah nak balik penang..haha

=============================

Chen,

yup,glad to know that u still alive and fine..hehe...anyway,take it easy chen...its always up and dpwn...so dun worry too much k..

axim said...

Bash,

wokeh.....nanti aku jalan jalan puas puas...ha tu la,aku pun nak pi padang besaq jaa sat lagik..kalau sempat nak menyinggah jugak kat gua kelam...

===========================

Riben,

alaa nape riben tak cakap,kalau tak ada la tour guide kat sini..haha

axim said...

Lily,

haa tu la,nape tak pi ikut dulu..kan dah melepas...hehe...axim tinggal sarawak jer tak jejak lagik..bulan 8 ni langsai ler...haha

======================

GreenApple,

Holaa.....welkam welkam...nice meeting you..

Faisal Admar said...

hahah dok lawan hola la plak :P

axim said...

Faisal Admar,

meh kita ber hola hola jugak k..:D

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails