Followers

Sunday, June 8, 2008

SundaY BLUES

Topik kita kali ini ialah 'Aktiviti di Hari Ahad'.Sila senaraikan list-list aktiviti yang anda lakukan di hujung minggu yang bebahagia ini.Kat bawah ni aku letak skema jawapan untuk topik kita bagi ruangan hari ini.

Aktiviti saya di hujung minggu ialah:

Bangun tidur dan gosok gigi
Kemudian meneliti muka kot-kot tumbuh jerawat
Kalau ada jerawat picit sampai berdarah
Dah berdarah merungut-rungut
Then basuh muka sampai air melimpah bawah sinki

Lepas basuh muka
amik tali skipping
nak melompat-lompat dua tiga lompatan
Kasi berpeluh sket di pagi hari
dan tubuh badan jadik segar,fuuuuhhh...

Pastu bila da terasa Segar
Baru aku meneliti pakaian kotor
yang hendak di cuci
Supaya esok nak kerja
ada baju untuk di pakai

Tengok dalam bakul dobi
tak la banyak mana pun..
sat jaa nih kalau cuci
cuci punya cuci..(ceh,padahal pakai mesin)
Pastu Sila lah sidai dengan berhemah
(Peringatan:jangan Bleach baju kaler nanti dia luntur
dan anda akan segan nak pakai nanti baju luntur tersebut)



Lepas da siap selesaikan laundry
Tengok keliling rumah pulak
mana yang bersepah perbetulkan balik
Yang berdebu lap kan sampai berkilat
Bila dah puas baru senang hati


Dah senang hati
Boleh lah tengok tibi
Citer kartun faveret
Sponge bob la apa lagik..
terkekek-kekek aku depan TV sorang-sorang
da macam org giler dah
HAHAHAHAHA




Pas tengok Tibi
Perut pun bunyik cam lapor jek..
Aku pun kuar le cari makanan
Nak masak kat dapur Gas da habis..
Hampeh betul la..
So kena la kuar carik makanan

Pi CarreFour siap cari mee sizzling
tetiber rasa cam nak makan Hot plate
Tapi menyumpah-nyumpah aku masa makan
mana taknyer
Habis melecur lidah aku
sampai hilang deria rasa..huhu
apa lah malang nasib nih..



Dan ni part yang paling HAGGGHHUUU...
Hari AHAD pun masuk OPIS kah?????
Nak wat camna kerja ada nak kena selesaikan..
Haghuu tak hagghuuu pun bedal ajelah..
Baru BOSS sayang...
heheheh...ptuih...takder maknenyer kan..


*Dah la merepek..nak sambung kerja plak nih...hihi..babai...

20 comments:

lindosh said...

oit oit.. carrefour seberang jaya ka mana neh? kalo kat situ sizzling kat kedai paling hujung tu mmg peberet akuuu.. yg pi makan tgh dok hot gila sapa soh? mana tak melecuq hakhak..

umah hang cam besh ja.. sbb ada bantal2 kaler ijau.. owh ai loike! :P

ari ahad pong kerja.. sangat lah melampau namanya. kalo tak naik pangkat lg tinggi dan tinggi tatau lah aku cakap apa kan.. he he he

Lily.Lulu. said...

rajinnya dia .. bagus bagus ..
dah menunjukkan ciri2 lelaki yang dicari oleh ramai wanita ..

wahhhhhhhhh !!

lily pun ngah keje nih tau
sampai kol 12 malam pulak tuh

:D

She's The One said...

bersih siot umah ko ni..
cam bkan rumah bujang..
adeiii malu tul aku nengokk....

shahril aley said...

hahaha.. kan sudah ktorg ckp aritu. ko dah tunjuk isi rumah berderet pujian ko dapat.

ermm aku suke makan sizzling mee tu panas2 biar pun bakal melecurkan lidah aku. tapi itu yang pasti membuatkan trasa nikmat makanan. peberet aku gak tu :)

meja kemas je aku tengok. ko buat keja ke? atau asyik blogging je :)

syukur said...

kombinasi warna rumah axim menariklah.... kesian nya dia kena pergi kerja juga on SUNDAY?? hua hua hua.
Tetapi cam tu lah juga Sunday jer mesti buat laundry sendiri banyak banyak.
Carrefour tu dekat Seberang Jaya kan... laa.. dah dekat dengan rumah sedara mara di Bukit Mertajam.

arsaili said...

salam..betul suka kaler oren tuh

Ziana said...

wah wah..
ceria nye umah...
sgt selesa and sempoi!!!
:)

erkkk..
keje ek??
ziana pon keje!!!
:)

Inah said...

waaaah..ceria je warna kat umah tu..nak tengok nak tengok :P

hang koje ke tak ni??mmmm..kalo tgk meja inah..lagi pengsaann..byk sgt paperwork berlambak :)

pssst..sedap tau carbonara :P

axim said...

Lindosh-->lawak kan kita dekat jer tapi tak pernah jumpak lagi..tak sampai seru lagi kot..haha...kita kerja kuat pun boss bukan pedulik..takder nyer naik pangkat..huhu

Lily--->kerja rajin rajin nanti boleh kawen cepat ngan EA...kehkehkeh,....ada kaitan ker komen aku nih?belasah je la..

She's da one---->konpiden jer ko cakap aku bujang ekk..aku da kawen la,anak lapan lagik.kuikuikui

axim said...

Aley--->peberet ko gak ekk mee sizzling tuh...memang kena makan melecur baru nikmat terasa kan kan kan..hehe...aku kerja sambil blogging petang tadi..well blogging mana leh tinggal...demam panas nanti kang..

Syukur--->haah,carrefour tu da dekat seberang jaya tu lah..nanti mai penang habaq habaq la noooo..

Arsaili--->i like orange too...:D

axim said...

Ziana--->ceria yek...sila datang dan kunjungi umah saya di masa lapang anda ok?winkwinkwink

Inah--->eeee yak...tak makan la carbonara..kan kuah dia cheese semata mata...eee,,,*sama cam kak non,tak makan cheese..

Princess Redbloodsnow said...

wah wahhhhhhhhhhhhhhhh
suci bersihnyer umah ko xim
senang ler ati anies nengok ek

:P

eh..aku nk bantal warni wani tuh voley?
lawa lah..terbekenan plak aku :D

izal said...

bersih rumah, untung anak dara dpt kau bro!

nak hntr baju kau tolong basuhkan boley tak???

She's The One said...

hahaha,..bujang ek? tp dah kene ikat ekk? hahahaha :P

ita.itu said...

haha..aku pun sama mcm ko..kdg melecur gak kan.hantu tul

axim said...

Zie---->boleh jer,sila datang ke alamat umah aku yang tertera di atas okeh...*cari la sampai kiamat pasti ko takkan jumpa,kehkehkeh...sebab mana ada aku tulih...kehkehkeh

Izal---->ko nak mintak aku basuhkan?bolehhhhh no problemmmooo...aku caj ko lapan juta rupiah selai pk?termasuk spender skali la tuh....

She's da One---->errrkkk sapa plak yang ikat mengikat ni...o kena ikat yek..?:D

axim said...

iTA--->TU ORG KATA SEBAB LIDAH TAK BEDUNG TU YANG MELECUR..

*ADA KE LIDAH BEDUNG?PETIRRR.....

Beruang Madu said...

Rajin memang rajin.. abang puji kerajinan Axim tapi dok sorang senang... lagi takder haiwan ternakan maka senang lah kerja kar rumah tu kan...

axim said...

Abang Bear---->duk sorang memang senang...senang la takder org nak sepahkan bang...dats why axim tak bela haiwan ternakan...tak minat lagi pun...kan axim nih OCD...*matilaaa org tatau apa itu OCD..

MNN said...

hahaha gas umah bang chik kan.. dah 5 tahun tak habih2.. huhuhuhu.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails