Followers

Wednesday, June 4, 2008

RationalitY KillinG Me

Kadang-kadang aku terpikir jugak kenapa la aku nih suka benor ngan makan....last-last aku cuma dapat pikirkan satu jawapan ni-sebab makanan akan mengenyangkan aku!!ye la,apa lagi sebab korang makan kan?ke korang ada alasan lain kenapa saban hari korang akan menghadap ngan makanan?tell me please...

Intro tuh nak cover sebenarnya sikap aku yang kuat makan nih...haha...straight to the point je la yek,aku nak citer pasal lunch tadik..lunch yang brtempat kat mekdi..ada orang ni jeleskan aku semalam sebab dia makan mekdi sampai kenyang,so demi menebus kembali kejelesan itu aku gagahkan diri menyinggah di mekdi yang berjampiran..(errkkk kalo tak silap aku kali last makan mekdi pun sebab tengok org ini makan mekdi satu opis..haha)


Kalau dah mekdi yang berhampiran mana lagi kalau tak kat TESCO..actually dalam satu bangunan TESCO ni sumer tempat makan nya aku dah redah dan singgah..so tak tau dah nak pi mana lagi..next time aku nak wat tour makan kat QueensBay mall pulak..konpem jenuh nak menghabiskan tempat makan kat situ yang sangat banyakkkk....aiyakkkk..

Hari nih nak try makan ayam goreng mekdi spicy....aku tahu ayam goreng nih tak sehebat KFC tapi sajer nak rasa..lain la sikit anginnya kalau makan ayam kat tempat yang specialist ngan Burger dan kentang goreng nih...janji boleh makan sudeh...

*Tak menarikkan ayam mekdi nih,tapi ada apa pada pandangan zahir(zaher,aku bukan sebut nama ko nih...sila jangan perasan yek..)

Dan seperti biasa Mr.S akan menemani aku lagi untuk sessi makan tengahhari kali nih...Mr.S?malas dah aku nak panggil dia enchek Salman...mulai hari nih aku akan panggil dia Mr.S okeh.

Mr.S makan-Burger baru keluaran mekdi-Mega MAC burger(memang mega,sebab burger daging tuh sampai EMPAT lapis..!!kembung perut la kalau uoll makan..)Aku tengok pun gerun...takpe,nanti aku mengecek ngan Mr.S sket burger ni selapis..kehkehkeh..


haa tengok tuh kiri kanan tangan aku pegang kentang goreng mekdi..bagi aku kentang goreng mekdi is da bes,kat lain tak leh jumpa kentang goreng yang sesedap kat Mekdi..tu yang aku meroyan jap tuh bila jumpa ngan kentang goreng Mekdi ni.

*Mr.S yang berusaha keras untuk menghabiskan MegaMac Burger

*udoh udoh le tu amik gambor...moh makan moh...

Sos Cili Mekdi pun paling lazat aku pernah jumpa...yang ni pun kat kedai lain tarak jumpa wooo...so sekali aku makan mau sampai lima bekas plastik kecil tuh aku habiskan...pedas nya sampai ke perut.
Gatal lagi nak order Hidangan Large,kan da tak habis...aku tak mampu nak habiskan satu lagi ayam goreng Mekdi nih..terpaksa kasi tapaw bungkus sajork...lagipun rasa ayam goreng kat Mekdi nih korang tau la kan rasanya camana...sedap tapi aku rasa kat pasar malam lagi sedap..(*matilaaa banyak songeh plak...)..Alhamdulillah da kenyang..


Lepas da tapaw apa yang patut (ayam seketul je lah) aku harus pergi k pejabat pos pula nak bayar bil ASTRO..tak moh la kena potong nanti tak keruan aku,siaran television berbayor itulah yang menjadi peneman aku siang dan malam(selain streamyx) tanpa mengenal waktu..

*Pejabat pos dalam TESCO ajer

Nasib la masa aku nak bayor nih orang tak ramai pun yang que,kalo tak aku bayor besok je la...mesti korang tertanya-tanya naper aku tak bayor online jer?Actually aku tak pakai maybank atau CIMB..Bank Simpanan Nasional yang tak best itulah yang menjadi pilihan aku..Konvensional kah aku?ntah la...

*Pejabat pos kat dalam TESCO beroperasi sampai 8 malam...maknanya boleh je sebenarnya kalau aku nak bayar lepas habis waktu kerja nanti..tapi da ada kesempatan ni bayar je lah terus...Time wait for No man,remember?

21 comments:

shahril aley said...

allo bro, nak tanye ttg p'gunaan perkataan konvensional ke konservatif? which one ko rasa sesuai ayat ko?

hahaha... aku baru je makan mekdi malam ahad tu dgn anak² buah comey dr pasir gudang. hehehe trhibur gak tgk dorg ni yg comey².

hmmm dah kata kali melantak so makan aje la, apa peduli org cakap. duit ko hak ko.....

axim said...

aley--->aku prefer konvesional(maksudnya cara lama),kalau konservatif tu maksudnyer kolot,ehhh macam boleh pakai jer kedua-dua ayat thu...ishh..apa nih aley duk belajor pasal bahasa plak...kahkahkah..

awat tak wat entri ngan anak buah ko tuh,bleh gak aku berkongsi kecomelan diorang skali..

ko silap taip kah?ko nak tulih kaki melantak kan sebenarnya?hehe...aku pun slalu gak typo error..tengok dalam entri aku banyak jer typo error,lantak lah,malas nak edit balik...muhahaaha

Beruang Madu aka Honey Bear said...

tanak komen perkataan yg diguna sebab abg ni blur pasal bahasa inggeris... tapi dalam gambar last tu nampak Azim memang dah beso sikit lah... abang ingat nak jumpa Azim lah minggu nih... leh tak??

Ziana said...

xim...
spicy x sodap... yg biasa sodap!
:)

eh eh..
mcm sedap ejk mcd kan..
td br ajak si inah mkn ice cream mcd..
skali ujan daaaa..
:)

p/s- saya pengguna maybank2u yg setia! :P

axim said...

abg bear--->abang,ni nak ulang balik apa yang abang cakap dalam entri makan wif dr.chen tuh...biasanya buh gambor yang nampak tak besor mana la walaupun hakikatnyer memang besor...haha..saya nih kuat makan mau badan tak besor..kehkehkeh....nanti jumpa memang abg kata besor punyer...haha,boleh jer bang,cuma abang bagitau la bila free,saya tetap di sini,tak pi mana-mana pun...

axim said...

ziana--->ceh,aku baru tulis komen untuk abg bear tetiba masuk komen ko...kalu tak wat satu komen jer..haha

lor ye ker yang biasa sedap..kalau tau amik yang biasa ajor...

takpe,next time leh cuba lagik..!!
*aku pun nak wat akaun maybank nanti..

Inah said...

axim..guna la maybank2u..senang keje..depan pc pun boleh setelkan bil :)

axim makin ensem la skrg ni..sampei ramai org nak berkenalan gittew..muahahahah..siapakah? :P

Ziana said...

wah wah...
ade ek inah?
sapekah??

aximmm...
xyah rahsia laaa..
:)

Inah said...

sapekah??..muahahahaha..yg pasti lg gebu dr kita..muahahahahaha :P

Ziana said...

ooowh really??

aximm..meh bawak lepak ngan we ols!!! nikli sure nk bekenalan gak!
:)

Inah said...

hahahahaha..gue gelak guleng2 ni :P..nikli nak berkenalan??sesuatu :D

Ziana said...

eh kite kan kawan2...
xleh sorok2..
kan kan..
:)

so axim..
sila bawak jmpe we ols ek!
:)

Inah said...

muahahaha..kan kite geng..psst axim..bila nak turun kl??kita ajak dia makan William mau..lalalalalaa

Ziana said...

yeah yeah
kite jmpe kat william ek axim..
leh kenal2
:)

tp make sure sorok skit dr nikli..
heheheheh

Inah said...

muahahahaha..cian axim esok..sure terkejut tgk kite jadikan komen dia mcm shoutbox..hahaha..gue harap axim and kawan baru axim akan jadi kawan baik gitu :P

Ziana said...

harap2 laaa..
:)

mihahahahahah
sorry axim
:)

Heartless Devilish said...

eh ajim..
ko gi tesco mana nie?
depan umah aku pun ada tesco nie..
hahahahaha

Wiween @ Awin said...

wa wa sama plak kite mkn mecd arini.hehe tp kak ween mkn doublecheese burger which is my peberet! :P

axim said...

Inah dan Ziana------>wah wah wah,,,suka korang yek dengan perkembangan terkini tu yek...jangan la wei jadikan aku bahan,nanti gelap masa depan aku..ngehngehngeh.....siapakah kawan baru itu?musykil aku...tak paham..tak paham...(*buat buat tak paham nih...miahahahaha)

Reen--->Tesco Penang la REen...jom pi Tesco sama sama..

Wiween--->aikk kak,kata tengah diet...camanor makan cheese burger tuh..

Lily.Lulu. said...

hahaha .. jangan ler marah sebab semalam kita makan mekdi ..

upenya dia pun bedal mekdi jugak ari nih yeh .. huhuhuh ~

nak tau x .. ape axim makan tuh, sama dengan ape yg lily makan semalam. ayam goreng mekdi !! :D
cuma lily amik yg original nya perisa ... hehehehe ...

jom jom mamam lagiiiiiiii !
;)

Reez said...

Makanlah selagi boleh makan... Esok lusa dah tak boleh makan, dah seksa pula nak menahan...

Hehehehe...

Enjoy food while you still can!...

:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails