Followers

Wednesday, June 11, 2008

GooD MoaaaaNinnnggg!!!

Haiyooo..kalau ini macam hari-hari mau sakit jantung aku lama-lama woo....tapi ni lah hakikat yang aku kena tempuhi setiap hari..jem di permulaan jambatan Pulau Pinang,atau lebih tepat lagi di plaza tol..berpusu-pusu kenderaan nak pi ke pulau sana untuk mencari rezeki,dan aku juga salah seorang dari mereka.

Tapi biasanya takderlah jem sampai cenggini sekali,hari ni pelik betul...tatau la naper...ntah-ntah ada accident kot atas jambatan..(lane jambatan pulau pinang dua je,kalo satu lane ada kereta rosak atau accident mampus la korang kena beratur dengan gigih..).konon konon nak jadik pekerja contoh la pi kerja awal,skali kambatan lak wat hal...heeee...nasib..nasib..


Korang tengok la que sikit punya panjang nih...ada la dalam 15 minit kena tunggu untuk bayar tol...15 minit kira lama tuh...kalo lama camtu so korang agak la kan berapa panjang que kereta nih..tu tak campur kereta yang lahanat duk cilok sana-cilok sini lagi sebab nak potong que,
Satu lagi penyebab jem ialah jambatan pulau pinang ni tengan buat pelebaran,nak tambah satu lane lagik...tapi kejadah hapa orang duk wat kerja pukul 7 pagi nih..buruh construction tu pun tak bangun lagi, duk tidur lena lagi dalam kabin tengah jambatan tuh...hisshhh...tak pahamm...tak paham...
Nak kata apa lagik kan..sabor je lah duk dalam kereta sambil dengor lagu-lagu terkini di Fly.fm..suka aku dengar morning crew di Fly.fm,kelakar bangat..sama gak macam Hot Chat di Hot.Fm,memang best topik-topik yang di utarakan..leka la jugak dengar..
Dah la petrol skang rege tengah mencanak-canak..ni tank aku plak dah nak tahap=tahap nazak nih...ampuun....nak kena isi lagi kah?minggu lepas da isi penuh kan..aku rasa mesti ada budak-budak area umah aku tuh duk sedut minyak keter aku sampai jadik camni..(*matilaaa fitnah semata-mata..)Hmmm start minggu depan namoo pakai keter lagi dah..nak pakai motor je lah pi kerja.jimat pun jimat,mesra alam lagik.

Sebelum sampai opis tadi sempat la singgah kat warung Kak Timah beli kuih muih untuk santapan pagi nih..Aku beli kuih ketayap,karipap,dan popia goreng beserta air teh'o suam(masa aku beli ni suam la,masa minum da sejuk pun..)..Ok la bekpes camnih..tak larat dah aku nak bekpes berat berat,biasa beli nasi lemak la,mee goreng la,mee sup laa,kadang kadang beli nasi kandar siap wat bekpes*haiyooo...


*Jemput makan jom...Bismillah...

Lepas da sarapan apa lagi sila kanlah buat kerja yang tertangguh tu..Bnayak kerja lagi ni yang perlu di selesaikan..tengah tengah bulan ni macam macam aktiviti kat sini,dari auditnyer hinggalah ke meeting segala..hmmm buatlah mana yang termampu k..Selamat bekerja!!

*waaa best best boss aku takdak nih,dia ada hal kat Bangi so boleh lah aku bermaharaja lela..hihi

17 comments:

ita.itu said...

dik, akak ingatkan ko tapau minyak..haha

Malim said...

dulu kalau pi penang suka bawak keta naik ferry and balik baru lalu jambatan....and nengok ramai gak yang berduyun kerja di penang naik ferry sajokk keta tinggal di Butterworth

EliyaShaka said...

dah nak abih la minyak yg full aritu?wahh ceq besh arini..menumpang kasih moto...rempitttt!kul 7pg dah smpi opis...hg dok mana bm kaa??

izal said...

kacau betul jem ni ...

kau nak buat drift pun takleh la bro...

shahril aley said...

ermm standard la tu pagi² jam gi keja...

aku ni jarak je nama 10km tapi amek masa lebih 45 minit nak sampai opis. apa kejadahnye....

slalu bekpes kat umah so jimat duit skit. hehehe... carilah bini boleh tlg siapkan bekpes ko :)

Zoulkieflie said...

ingat jalan sesak disebabkan jambatan tu runtuh..hehe..apa apapun,selamat bekerja..hehe..

axim said...

Ita--->erkkk tu teh o suam ler...ayakkk...boleh plak dia kata minyak...hahaha...

malim---->Skang ni ferry ker jambatan ke dua dua pun jem malaim...tapi kalau naik feri boleh rest and rilex..hehe

Eliyashaka---->tu lah pasal,arituh baru isi penuh penuh..ada orang duk songlap minyak keter aku nih..ish ish...hang merempit di pagi buta kaa?pagi pagi takpaa,jangan merempit di waktu senja noo....aku bukan duk kat BM..prai.

axim said...

Izal--->nak drift pe kejadahnyer kalo dah 10 km sejam..tensen di hati ini...cuma iman sebagai penyelamat..cheewwaahh...poyo kan..haha

Aley--->ko tolong carikan boleh?aku bizi la kat opis nih..haha...tapi sebelum tuh biaralah kitorang pi ko nyer kenduri dulu okeh,set..!!

Zoul--->kalao jambatan runtuh konpem aku tak pi kerja dah zoul oiitt,baik meng ular kat rumah sajork,lebih baik gitu..:D

shahril aley said...

tak payah nak cari pun...
apa kata ko pi jengguk buah ati ko kat puchong tu...
dia sentiasa merindui mu :)

Nikli said...

aku rasa kalau dah 3 lane nanti pon, tetap sama jugak laa jem nya..

cilok cilok, masuk laut..
:D

syukur said...

laaaa... sikitnya sarapan pagi .. 3 ketul kuih ajer... kalau aku selalu sarapan pagi la kena yang grande besar portion punya .. to start the day with sebab selalu pun miss lunch sebab kerja tak habis habis.

LannY said...

ha ha..owh i missing penang so much..itu ler jam (nasib tak bawak roti) yang kena rasa hari hari eak...drive safely..jgn terlangfgar bontot kereta org dah ler

Inah said...

pakai la kete kecik pi keje..sure jimat minyak..lalalalala

bluecrystaldude said...

Bley jalan jauh lagih tu kalau minyak tahap tu. hehe.. Jambatan tuh tak sesiap hek? lambat tul.. Menteri dah tukar pun lembab lagih..

axim said...

Aley--->haaa kan aku dah kata hang ni yang duk rindu sangat kat dier...nanti aku kasi jugak no fon hang kat dier baru hang tau...ngehngehngeh..

Nikli--->aah,aku rasa jem jugak kalau 3 lane pun...kalau buat 88 ribu lane baru tak jem...

cilok cilok masuk laut...uih...tanak la aku...kang mati awai aku tak kawen lagi nih...haha

Syukur--->pagi tadi tak terasa nak makan berat,selalunya makan berat jugak sebenarnya,,hehe

axim said...

Lanny--->of course u miss penang,ur hometown rite?aku jaga jarak so kalau ada langgar bontot pun orang yang langgor,bukan aku..hihi

Inah--->mai jual hang punya kelisa kat aku k,berapa nak tolak?hehe

Blue--->biasa la haziq........tah apa nak jadi yek ngan malaysia kiter(*tetiber jer cakap cenggini tah apa kaitan kan...haha)

Lily.Lulu. said...

nape x naik motor je .. ?
kan lagi save

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails