Followers

Saturday, June 14, 2008

Makes Me Wonder

Salam berhujung minggu kepada semua..hari ni tak tau nak watper.dari pagi lagi just tengok balik siaran ulangan perlawanan EURO08 yang tertinggal-terima ksih ASTRO atas siaran ulangan(walaupun servis kadang-kadang macam sial jugak tapi takder mender yang perfect kan).

Oh ya,lupa lak nak bagitau tengah hari tadi Abang Bear ada ajak untuk lunch skali..kali ni dia datang lagik ke penang bersama Dr.Shah,atas urusan percutian..(percutian pun satu urusan kan?hehe)..Kali ni Dr.Chen pun ada skali.Actually abang Bear aku da pernah jumpa,Dr.Shah dan Dr.Chen belum pernah jumpa lagik..So tado merupakan kali pertama aku dapat bertentang mata dengan dua bloggers ini..

Inilah dia wajah-wajah yang telah bertemu mata sebentar tadi.Plan awal kitorang ialah nak ke Bangkok House Penang(atas saranan Dr.Chen.),sekali bila sampai kat Restoran tuh nasib tak menyebelahi kami la...Restoran tu tutup....Aiyoooo Dr.Chen...apa sudah jadik....(Teringat aku kejadian masa nak makan ketam ngan Abang Bear Dua minggu lepas...hikss..)

After that da tak jadi makan kat Restoran Bangkok House tu kitorang bergerak ke Crystal Point,dan singgah di Restoran Thai,pun atas saranan Dr.Chen jugak...

Nama Restoran thai ni ialah Restoran Siriwan,berkonsepkan aa-ala thai.Dan macam biasa lah,kat bawah ni ada gambaq-gambaq makanan yang diorder oleh kami yang lapar nih:

*Green Curry Chicke-recommended by Dr.Chen-Just OK for me since rasa kuah ni manis sket..aku kurang sebenarnya kalau kuah-kuah yang manis nih..kalu manis sket-sket ok lagik..But overall the taste is ok..

*Yang ni pulak sotong masak sambal-rasanya sedap and average...haha,masa nih aku tergelak bila Dr.Chen kata dia tak makan sotong-alasan nya ialah sebab sotong ada sesungut yang banyak dan ada dakwat warna hitam kat dalam badan...haiyooo...alasan sangat kan...kehkehkeh....kalau makanan eksotik tu bleh plak dia makan kan...haha...

*(sory visual kabur maklumlah kamera cikai)kerabu mangga wif cat fish-cat fish= ikan keli,tapi aku tak perasan plak kewujudan ikan keli tuh..rasa kerabu ni ok,cuma kalau rasa pedas nya di pertingkatkan mesti kerabu ni jadi lagik best gitu...


*Siakap Steam wif Lemon-rasa ikan ni memang sedap,cuma aku wonder kenapa kuah steam tuh melimpah limpah...kebiasaan nya ikan steam yang aku makan takder lah kuah banyak cenggini sampai tenggelam ikan tuh...korang nampak ke kepala ikan ?hehe
*Average Kailan Ikan masin
*Sambal dan ulaman-unik plak aku tengok diorang duk pintal kacang panjang tuh...
*Abang Bear yang konpius bila gambaqnya di ambil

*pose seksi dari Dr.Chen
*errrkkk sori Dr.Shah muka tak dan nak amik,abis tu Dr.duk sibuk amik gambar kan..hehe

Keseluruhannya makanan kat Restoran Siriwan tu aku kasi B sahaja(*matilaaa nak rating-rating jugak macam dalam blog Dr.Shah..).Mungkin makanan kat Bangkok House lagi sedap..Dr.Chen,sila bawak aku ke Bangkok House di lain kali okeh..!!

*Dua sahabat sehidup semati(boleh kaa aku buh statement nih?hihi)


*awat Dr,Chen macam terkejut beruk tuh?

Anyway,its nice to meet all of you guys..
thanks for da invitation,
and really hope to see all of you again.TQ.

23 comments:

shahril aley said...

semalam makan gak kat bangkok house tapi kat KL aje la. hehehe...

wei selamat tinggal aku mau terbang jauh(pagi besok). hehehe...

Inah said...

makan di bangkok house semalam..versi KL..tapi serius sedap :D

u should try..tomyam mmg marveles :D

sonok ek makan2 ni :)..bile nak makan2 lagik ni :)

Shah said...

Nice meeting you too. Nanti kalau turun KL lagi kita pi Bangkok House yang Inah & Shahrilaley pegi ni. Memang food kat sana tak dak tempat lain boleh challenge punya...

shahril aley said...

wah shah promote sakan nooo bangkok house tu :)

dapat komisen ke?

tapi siyess mmg sodap gile makan sana. sri melati palace pun kalah.

boleh jadi duta bangkok house la.

Wiween @ Awin said...

beshnye xim mkn reramai..:)

Nikli said...

dah jadik food critics ke skrg nihh..?? have a good time..
:)

syukur said...

aiyyooo...jalan lagi si shah dengan beruang madu ni..patutlah jarang nampak shah kat spital dah.. mesti best gila axim jumpa dia orang ni kan.. kelakar + humble
ehhh kalau dia dia orang kat sana lagi kan boleh tak axim dush dush kan beruang madu tu.. ha ha..kenakan aku melalui sms hari tu.. Gabra dah...tak baik tau palpitation dah aku hari tu.

Lily.Lulu. said...

amboihhh .. lately nih axim jumpa bloggers aje yeh

bagus bagusss .. merapatkan silaturrahim

kenyang makan ??
:P

Heartless Devilish said...

sedapnye makanan..
perghh...
comel plak tgk muka² yg kat seat blakang tuh..
hahahaha

axim said...

Aley----->aku tau hang dah kat KK dah masa ni...oooo malam tuh ada orang dating dating tak ajak aku pun...hikhik....apa apa lah janji korang bahagaia k...nanti kalau aku ke kl bangkok house tuh tempat wajib ko kena bawak aku ,nak rasa kehebatan makanan kat bangkok house yang mendapat review review yang bagus dari para bloggers sekelian..

Inah--->inahhhhhh...nanti bawak aku ke bangkok house...!!ramai sangat da cakap kat situ sedap...dah kecur ayaq liur nih..hehe

Shah--->nice meeting u too dr.shah...yeayyy da ada orang ajak pi bangkok house nih,konpem kena caruk masa turun kl nanti lenkali..kita pi makan renramai lagi k...

axim said...

wiween---->tu lah...best makan renramai cengginih....kat PD axim suka sangat makan kat nasrin seafood,tau kan kedai tuh?service bagus dan makanan sedap bangat..nanti kalau axim ke PD bleh la kita makan kat situ okeh..

Nikli--->food critics?haha...lawok la hang nih..just review sikit sikit sajork kedai tuh,kang ada yang nak pegi bleh la tau sedap ke tak sedap...u too have a good time kk:D


syukur--->Alah,diorang da balik pilak arini...kalau tak boleh la sampaikan salam syuk kat diorang...hehe..memang best jumpa diorang yang humble dan kelakor nih..happening jer rasa...about msg tuh i've no idea so nanti nak tanya abang bear la,hehehehehe:D

axim said...

Lily---->aah,kebetulan pla ramai plak bloggers menjengah penang nih..hehe..kenyang makan..alhamdulillah...kembong perut perut ku ini(*banyak kah perut yang aku miliki?haha)


HeartlessDevilish--->sedap reen...tapi ada tempat len lagi yang lebih sedap...nyam nyam...erkkkk muka sapo la tuh yang comey comey kat seat belakang tuh..:D

applepie said...

presentation bule bg "A"..siap bunge2 ag hah.. :)

Faisal Admar said...

wah! tak ajak pun... dah la dekat je tuh :(

patut semua pictures cun2... rupanya semua pakai camera gajah!

Ziana said...

syok nye mkn reramai..

apesal sume dok serbu Bangkok House jek nih...
versi KL laa...versi Penang tp tutup laa...
:)

sotong tuh nmpk sedap!
:)

Chen said...

letih lepas bagi talk....

Beruang Madu said...

Faisal tu kat mana Axim... ala tak terfikir nak ajak dia pulak... laen kali lah yer... kami akan sering sering datang ke Penang lepas nih

Abang nak komen sikit pasal ikan masak steam tu... biasanya ikan steam tu diorang akan steam seperti sepatutnya tapi yg kat restoran nih, diorang rebus jer dan kuah dia tu diorang masak asing... abang dapat rasa sebenarnya tapu tanak lah buat bising... memang gitulah jadinya kalau masak cara tak betul... sedih tapi happy sangat dapat jumpa azim lagi...

lindosh said...

dush2 kat axim ngan abg bear sbb tak ajak aku ahaha.. korang makan sedap huwaaaaaa

Beruang Madu said...

lindosh... ko bagi hp no ko kat adik aku tu... karang kalau Abg Bear ke sana kita pekena ikan bawal goreng kat Perda sana... atau kita makan ikan bakar kat juru atau kat kedah

axim said...

faisal--->ph ye ker...nanti aku suh abang bear ajak ko k kalau kitorang jumpa lagik..haha

Ziana---->tu la sumer duk serbu bangkok house KL nanti kita pi lah k kak non..

Chen--->hows da talk?going ok?

axim said...

Abang bear--->abang janganlah berundur dulu yek...huhu...berehat rehat la tenangkan minda okeh...memang ikan tu rasa lain macam sket,tak macam ikan steam yang biasa kan..tapi still ok takpa lah kanm..haaa nanti kalau mai kita ajak lindosh pi pekena ikan gorenng kat peerda tuh..

Lindosh--->next time kita jumpa makan kat perda k,ko belanja tau..haha

Beruang Madu said...

takkkkk takkan berundur punya cuma rerehatkan diri jer

axim said...

abang bear--->selamat berehat yer abang beruang madu...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails