Followers

Friday, June 27, 2008

AlwayS AND ForeveR

'Sufi..hati ini memang milikmu sejak mula kita bertemu...aku kembali sendirian,adakah sudah terlambat untuk menyambung kembali kisah kita?'Bisik Marya di lubuk hati yang dalam.

Marya kembali di tempat pertemuan pertama dengan Sufi,suatu tempat yang penuh dengan keindahan,satu tempat yang penuh dengan kenangan,dan satu tempat di mana sebuah kisah telah tercipta...

Dari kejauhan seorang anak muda datang menghampiri Marya..Marya seakan mengenali persis wajah anak muda tersebut.

'Assalamualaikum auntie Marya..ini saya,Ashraff..'tutur anak muda tersebut,lantas menggamit kenangan silam Marya di waktu mula pekenalannya dengan Sufi.Sudah dewasa anak muda ini,dan memang saling tak tumpah seperti bapanya sendiri..

'Ashraff,ayah apa khabar?'tanya Marya seolah mencari sebuah pengharapan baru...

'Makcik,ayah dah meninggal dunia tiga tahun lalu..saya datang ke mari sebab nak makcik tahu yang ayah tak pernah lupakan janjinya pada auntie untuk terus menunggu di tempat ini hingga hujung waktu..'Ashraff membalas perlahan..

Dan bagaikan halilintar kata-kata itu menjadikan Marya tergamam..Nyatanya di sudah terlambat..terlambat untuk segala-galanya..terlambat untuk menyambung kembali sebuah cinta yang lama terpendam antar dia dan Sufi.

'Sebelum ayah meninggal,dia nak saya berikan ini pada makcik'seraya Ashraf menghulurkan sebuah kotak kecil pada Marya.

'hmmm saya pergi dulu ya makcik,semoga kita berjumpa lagi'kata Ashraf tanpa di balas Marya yang sedang menahan kesedihan.

Perlahan-lahan Marya membuka kotak kecil itu,dan di dalamnya terkandung getah pengikat rambut-bukti pertemuan pertama yang mengubah segalanya.

Serentak dengan itu air mata Marya berjuraian laju tanpa henti,dan alam menjadi saksi sebuah kisah cinta agung yang tetap tiada berpenghujung...

+++++++++++++++++++++++++++++

" dalam dunia ni ada berjuta-juta orang, tapi kenapa kita berdua yang berjumpa bukan untuk bersama"..(ini takdir kita)..'-SUFI

-LOVE DOESN'T COME JUST ONCE-

27 comments:

M@x said...

Huwaaaa.......... So menyayat hati one.

Sepi is one of the good Malay movies I have seen since Mukhsin. Love it!

izal said...

ingatkan A Samad said punyer blog..

rupanye betul aku tak salah masuk umah...

semekommmm....

nuRsixteen said...

'Mengapa kita berjumpa jika kita bukan di takdirkan untuk bersama?ini takdir kita..'-SUFI

sadish sungguh ayat ni..bnyk mksud t'surat n t'sirat...mmm...

mcmm novel plak bila masuk blog awk,rupanya kata2 dr ceta SEPI...menarik...

Ziana said...

erks!!!!

meleleh gak air mate dlm panggung!!!
menyayatttt hati!!
me luv SEPI...

"luv doesnt come just once"

love-n-hate said...

salam axim,

makin meronta2 jiwa raga love-n-hate untuk menonton sepi ni...

p/s: bila tulis... bagaikan halilintar... memang kite pun rasa yang sama... adehhh... bila mengharap... dan tinggal harapan... bagai direntap ke urat jantung...

Princess Redbloodsnow said...

aiiyyooooo...
citer sepi neh mmg mmbw kesan
yg mendalam dlm diri ko ler xim
hahahaha...

tp kan..klo aku nengok citer neh kat wyg
mmg kompom aku nangis berhingus² aa
pssttt...tuh mesti magin watak tuh ngan anies tuh...muahahahahahaha

eee..geram aku nk nengok citer neh
harus aku angkut kiki nonton sekali..

:P

shahril aley said...

jiwang
keskeskes......
ni bertambah jiwang la
bile dok sebelah awek cun
hehehe.....ok la tu anne
bile lagi ni?

mungkin ahad br sempat nonton
hmmm biar lambat asal tengok
ok chaww....

fusarium solani said...

hmmmm....kau suka karya Sepi ini ye?

Satu cabaran : Kau tulis satu cerita..papar kat blog..

Nanti boleh kami pembaca blog tahu hatimu pula macam mana Azim.

Ok?

bluecrystaldude said...

seb bek orang2 kat atas ni beritahu ni dari filem Sepi. Kalu tak, aku dah rase cam ko wat sendiri plak. hehe

Adus, sedih k cter nih? aku paling malas nak tgk cter sedih2 kat panggung. xde feeling. haha

nazzman ibrahim said...

hahaha aku ingat apa yang ko tulis ni......

malam esok nak p tengok la

axim said...

M@X,

yup,good news right malay film is already moved on from its klise...anyway,keep up to support da malay film yaa..

============================

Izal,

Hang ni kan,duk kata aku Hasbullah Awang lah,Zainal Alam Kadir la,ni hang duk kata aku A.Samad Said plak...hihihi...macam macam la hang nih,,

Wahidah said...

pergh..syahdu beb...tangkap leleh la..........terharu sebentar..wuarghhh

axim said...

nursixteen,

ni babak last bagi kisah Sufi dalam filem SEPI...ada sesuatu pada babak ini yang tak dapat di ungkaikan dengan kata-kata...

=================

Ziana,

Takpe takper,...ziana kan dah warning awai awai lagi nak nangis dalam panggung...hehe

axim said...

Love-n-hate,

ye....anda patut menonton filem ini...lain dari yang lain dan aku rasa lebih baik dari cinta...

======================

Zie,

kiki kata dia takmoh tengok dah sebab aku dah bocorkan rahsia filem ni dalam entri review sepi tuh..haha...sian ko...tengok sensorang k babe..

axim said...

Aley,

takpa takpa...tengok lambat pun takpa...aku just bereview jer ni,bukan paham pun kalau tak tengok sendirik kan..

=============================

Solani,

aku tak pandai mengarang la aliff..ni pun cilok idea SEPI haha..

axim said...

Blue,

errkkk bahay tu haziq takder perasaan...heartless la kiranya neh..haha

=======================

Nazzman,

tengok jangan tak tengok Nazz...kalau nangis jangan salahkan aku k..huahua

axim said...

Wahidah,

sob sob sob...:D

Princess Redbloodsnow said...

haaa..tuh ler ko...
kan dh kiki x maw g nengok
harus aku adakah MOGOK ngan ko neh
x jengah blogs ko selame DUA hari...TITIK!!!

**pssttt...padahal...dua arituh kan sabtu n ahad...aku mmg x sentuh blogs dua hari tuh..hahaha**


:P

KAKTINY said...

aduhai.. meruntun kalbu..

axim said...

Zie,

owh kalau cuti memang cuti betul la yek..huhu...takpa takpa jumpa ko next week okeh...

===========================

Kak Tiny,

aduhai....

syukur said...

kisah sufi ni...huh..sedih..inilah dikatakan ....
mengapa harus mencinta sedangkan tak bisa memiliki...
mengapa harus setia... sedangkan penghujungnya tak dinoktahi...
mengapa epilog kisah memori..mennghantui diri.
mengapa sentiasa salahkah diri..menjadi kekesalan diri..

mmmmm madahnya aku.. he he... itulah keistimewaan khabir bhatia dengan karya agungnya.....SEPI IS MARVELLESSSS

budleee said...

hihi rupanya axim tersentuh dgn kisah sufi yerk hikhik, ada pengalaman ker ;)

bagi sy, citer imaan is more of my "Sepi". although takde ler kronik sampai jad halusinasi cam tuh, but i know the feeling of not being able to let go of a past love, not be able to see what is available di depan mata kita...

budleee said...
This comment has been removed by the author.
axim said...

Syukur,

wahhhh bermadah puitis plak yek...hehe...

mengapa harus setia... sedangkan penghujungnya tak dinoktahi...

tapi bukan kah ramai yang menabur janji setia hingga ke akhir waktu...camana tuh?

axim said...

Budlee,

actually setiap 3 kisah tuh punya keistimewaan sendiri kan...adam,sufi dan imaan merupakan sorotan kisah yang memang betul dan ada jer dalam dunia realiti nih...hmmm tak habis lagio kan duk membebel pasal SEPI aku nih..haha

Lily.Lulu. said...

nak tau x .. kakak lily baru lepas tgk citer sepi baru jap nih ..

menangis dia .. balik mata merah, hidung merah .. sore dah serak2 ...

dia sedih part sufi nih la ..
*sob *sob

axim said...

Lily,

kakak lily sama la ngan axim,suka part sufi nih..very touching...!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails