Followers

Monday, June 23, 2008

Azzuri defeated and Oust by Spain

Mmmmmmm malas nak citer panjang,
just straight to the point okeh-

Itali tewas di tangan Sepanyol
Dalam perlawanan suku akhir awal pagi tadi
Dengan kedu-dua psukan terikat 0-0
sehingga masa tambahan
Dan penalti menjadi penentu
4 goal penalti Sepanyol
2 gol penalti Itali

Kesudahan,Sepanyol layak ke Separuh akhir dan akan menentang Russia 26 jun ini.

*Zambrotta(Itali) dan Fernando Torres (Spain)
*De Rossi dan David Villa
*Antonio Cassano bersama Roberto Donadoni *Iker Cassilas yang muncul sebagai man of the match setelah menafikan sepakan penalti dari Daniele De Rossi dan Antonio Di Natale

*Buffon berjaya menepis penalti dari Guiza,namun sepakan Fabregas menjadikan Spain pasukan yang layak ke separuh akhir
*mau tak gembira Spain dapat masuk ke semi-final,sejak tahun 1994 lagi diorang duk tunggu


*Italy`s Alessandro Del Piero, Antonio Di Natale, Fabio Quagliarella dan Morgan De Sanctis dengan wajah kecewa di akhirnya...takper...aku tetap sokong kalian..

Mungkin kesilapan Itali kali ini ialah bermain terlalu bertahan(defensive)..perlawanan sedikit hambar kerana kedua dua pasukan bermain cara selamat dan kurang mengambil risiko..namun Spain boleh di puji kerana lebih banyak menyerang dan mempamerkan teknik merbahaya,berbanding itali yang mempunyai kelebihan di bahagian pertahanan.Luca Toni tidak mampu untuk membuat finishing yang baik walaupun banyak cubaan yang di perolehi,dan Alesandro Del Piero hanya muncul di masa tambahan.

Penentuan penalti menonjolkan kedua dua penjaga gol bertaraf dunia,Iker Casillas dan Gigi Buffon,namun kelebihan tetap berada bersama Sepanyol-keputusan akhir Itali tewas dan Sepanyol akan ke Separuh akhir menentang Russia.

*hmmmmm pas ni semi final dan final nak sokong pasukan mana la pulak...German je la yang tinggal...

10 comments:

ita.itu said...

auww bola lagi..hehe..

axim said...

ita---->macam allergic jer bunyinya kak..haha

mummysyafie said...

macam mana italy leh kalah yer axim

KNizam said...

kuciwa aku ngan italy. dulu kan main terer la amik penalty. hehe neh semua badi kalah penalty world cup 94 lah neh. haha

butaseni said...

hooolaaa!viva espanyola!hahaha betul ke aku cakap hahaha

axim said...

mummy

nasib tuh itali kalah ngan penalti..hehe

axim said...

Knizam

tau takper....memang badi 94 tu still menghantui..

axim said...

buta seni

whooaaa suka ko ekk itali kalah..

Nikli said...

german german german..

axim said...

Nikli,

ye ye ye..german jek lagi yang tinggal...jom pakat pakat sokong german..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails