Followers

Wednesday, June 25, 2008

You've Made UP my DAY!!

Pagi tadi dalam kul 10 pintu bilik opis aku di ketuk,seraya muncul la opis boy menghulurkan sebungkus kiriman pos laju.belum pun sempat aku nak ucap time kasih dia da blah..erkkk kira halal la yek..hehe..waahhhhh dapat bungkusan dari orang jauh ni..tapi aku tertanya-tanya apa isi kandungan bungkusan tersebut..

Bungkusan ni pakai nation wide,pos laju la katakan..dan bila aku bukak ada la satu kada yang sungguh chumil dan kiut miut...warna biru lagik...(just so u know my faveret kaler is BLUE..)


Kad ini sungguh chantek..memang lawa sangat...i can't remember how long i haven't received any card like dis..mmm..thank you so much to you..macam tahu-tahu je kan aku suka kaler biru..hehe

Dalam kad tu tertulis "To AXIM yang gila bola(sampai hati ko cakap aku gila yek),sorry ITALI defeated..hope Germany will walk to the final..Have a great day to you..Hope to keep in touck ok.."-Lebih kurang macam tu lah apa yang tertera dalam kad yang kiut itu...

I thought i've already seen all,rupanya dengan kad tu disertakan skali ngan satu figure international Germany player-Lukas Podolski!!...('',)terkejut aku dapat gift macam nih..memang tak di sangka sangat dan rasa cam hepi giler...only god knows how happy i am to received dis pro-star figure..Thank you so much yek...so so much...you just made up my life today....appreciate dat so much..


Actually pasukan pilihan aku untuk kejohanan EURO2008 ini ialah itali,tapi itali dah tersingkir setelah kalah ngan spain (penalti) tempoh hari .Kumpulan yang akan ke separuh akhir ialah Germany,Turkey,Spain dan Russia.Dalam empat Group tuh aku sokong Germany...yeeaayyy,Germany gonna be a new champion for dis EURO2008 (hope soo..).Lagipun sejak 1996 ni lah baru kali pertama German dapat masuk semi final di kejohanan Antarabangsa ni.so mungkin dengan semangat itu dan berbekalkan pemain yang berpengalaman Germany mampu untuk menjadi juara.

Okeh,berbalik kepada cerita asal(selalu ter off topic kan)-Yang lagi aku terharu ialah mender ni limited edition..cuma di jual di kedai kedai terpilih sahaja,dan pro-star figure ni pun ada hanya untuk beberapa pemain seperti Nani(Portugal),david villa(spain),Robie Van Persie(holland),Thomas Rosicky(czech republic) dan ada lagi la beberapa nama besar lain,tapi its really limited..so bila ada orang kasi macam ni memang la aku rasa gumbira tiada terkata..

Chomel tak dis Pro-star figure??chumil sesangat.....aku letak atas PC dalam bilik opis aku ni.Kat bawah aku buh gambar dis figure yang dah di close-up kan..


Sedikit review pasal Lukas Podolski ni..maybe ramai tak tahu siapa Lukas Podolski kan..so meh aku bercerita sket:

Lukas Podolski lahir pada 4 Jun 1985,(waahh tetiba ramai plak kan yang besday bulan jun..haha)..dia ni kelahiran Poland,dan merupakan anak kepada Waldemar Podolski seorang pemain football proffesional Poland.Masa umur dua tahun dia ikut kuarga pindah ke Germany,danjadi warganegara german since then.


Pada tahun 2006 dia da start main dalm bundesliga,ngan kelab Bayern Munich..sampai skang pun dia still main kat kelab Bayern Munich(jersey nombor 11).Kalau korang tengok EURO2004 masa tu lah kemunculan kali pertama Podolski di peringkat antarabangsa.Pemain termuda tu(ye la masa EURO04 dia baru 19 tahun.)
Masa worl cup 2006 pun dia terpilih untuk jadi kesebelasan utama bagi pasukan Germany.Masa tu ingat lagi dia bergandingan ngan Miroslav Klose sebagai penyerang.Gol pertama dia buat ialah dalam perlawanan ke tiga kumpulanmasa menentang Ecuador.Masa world cup 2006 ni lah German dapat masuk semi final tapi kalah ngan ITALI 2-0 dalam masa tambahan(hahah itali superb kan..hehe)..World cup 2006 German dapat tempat ketiga selepas menewaskan portugal.


Untuk EURO2008 ni dapat kita lihat betapa menyerlah nya Lukas Podolski yang bergandingan dengan Micheal Ballack dan Miroslav Klose bagi Pasukan Germany.Dan kalau korang masih ingat perlawanan pertama German vs Poland,Podolski wat gol pertama tapi dia tak raikan sebab mau kasi respek kat negerikelahiran dia.(klik sini untuk refresh ur memory about dis match).Dan perlawanan perlawanan seterusnya memang Podolski menyerlah hinggalah German dapat ke Semi final bagi Eur02008 kali ni.


Maaf la naa sebab dah melalut ngan info pasal Lukas Podolski dan pasukan Germany ni..apa apa pun malam ni akan berlansung perlawanan separuh akhir antara Germany dan Turkey-semestinya kelebihan banyak berpihak pada Germany dari segi pemain yang berkaliber dan berkebolehan..Pasukan turkey juga punya semangat juang yang tinggi tapi bagi aku semangat saja tidak mencukupi jika tidak dilengkapi dengan pemain pemain handalan,dan ternyata Germany mempunyai kelebihan itu.

Dengan pemain seperti Micheal Ballack,Lukas Podolski,Miroslav Klose,Bastian Schweinsteiger,Philip Lahm(sekadar menyebut beberapa nama)aku yakin Germany mampu menumpaskan Turkey bagi perlawanan separuh akhir ini..(hahah..kan dah melalut lalut lagi pasai bola ni...hangpa sumer jangan boring naa..)

*Ok lah,da cukup la kita sembang pasal nih..terima kasih banyak banyak la pada yang bagi gift ni pada aku..(i know you gonna read this entri)...suka sangat sangat...tq so much..(ada ubi ada batas ada hari boleh ku balas..)..jangan lupa malam ni perlawanan Germany VS turkey bertempat di Basel st.Jacob Park pukul 2.45 pagi.Sama-sama kita tontoni kemenangan Germany...('',)

28 comments:

Ziana said...

luv yuuu Lukas!!!
go go Germany!!!
:)

wahhh sapekah pengirim yg betuah itew??
apesal x reveal?
hahahaahha

M@x said...

Come lote..:) How I wish I get a present...

shahril aley said...

kalau anak buah ko main
mau tinggal kpala je
hehehe....

cute...
patung tu bukan ko ye :)

ita.itu said...

cantik siot..akak tau sapa yg bagi..mesti datin Z..haha

aNgRiAni said...

shantekkk laa iteww kad...kaler biru lagi...dah lama tak dpt gift mcm awak...uhuk...

Chen said...

awww....... u loved the gift i sent u! you're welcome, axim!

heehee....

Dayu said...

mmg confirm la u giler bola -dan kelihatan amat berpengetahuan luas ttg bola-

*sape bg tu? tak bgtau pun

syukur said...

amboiii.. present lagi...bertuah empunya diri.

Princess Redbloodsnow said...

Kak ita,
datin Z??? semestinya bukan ZIE kan..
terpasan lak kejap tadiks...kakaka


***********************************


jenggg jengggg jengggg
caper bagi tuh xim? awat hang x reveal nooooo

ehemmmm...ehemmmm kew **hahaha**

sre time timer parcel uh
tersenyum spai ke tinga kan kan kan
...huhuhuhu...

axim said...

Ziana,

yeaaa podolski memang beshh!!go go germany..pengirim meminta identiti di rahsiakan tapi dia loyal reader blog ini..hehe

=============================

m@x,

memang comel lote sesangat....besh dapat present...suka sangat sangat...:D

axim said...

Aley,

kalau anak buah aku rosakkan patung nih mau aku mengamuk..haha...sah sah la patung lukas podolski tu yangg oii..:D

===========================

Ita.Itu,

memang cantik mantik siot...haaaa ko tau yek akak saper kasik...datin Z manakah itu...haha...memandai kan ko...haha

axim said...

Angriani,

kaler biru is my faveret kaler...dapat kad biru yang chantek cenggitu memang rasa seronottt bangat...:D

===========================

Chen,

So you are the secret admire yang hantar i gift ni lah?wewewewew....
hahahahah

axim said...

Dayu,

saja tanak kasi tau...kasi saspen sket..haha...biar ia jadi satu misteri nusantara....

=============================

Syukur,

bila Doc. nak kasi hadiah kat aku pula..(*matilaa duk meminta jer kerja aku..haha)

axim said...

Zie,

Hang kot Datin Z yang ita duk mention tuh....hahaha...sejak bila hang jadik datin ni,tak kasi tau aku pun...hohohoho...masa aku terima hadiah ni bukan setakat aku senyum sampai telinga zie,senyum sampai ke rambut dah....sebab gumbira sangat dapat present nih...bukan senang wooo nak dapat gift macam nih so bila aku dapat tu yang jadik hepi semacam...tq la yek pada yang memberi....aku sayang sama kamu!!

fusarium solani said...

Fuyoo! Best gak..

Aku pun dah lama tak dapat hadiah atau kad melalui pos... dulu pen pal aku rajin hanatr.. skang dia dah kawain..tinggallah aku sorang.

Aku sokong turki...

izal said...

itu baru ko dpt pro-star figure, dah teruja sakan...

ce kalau aku bagi ko porn-star figure mesti ko terus terkesimahhh 20 minit...heheh

Lily.Lulu. said...

semangat bola punya pasal kan ..
hidup bola
tidur bola
makan bola
mandi bola
minum bola

tuh la axim
pepagi buta akan sms dan update sape menang sape kalah

;)

bertuah axim .. sape kah org itew ?? wahh .. sesuatu !!

Mieza said...

wah dpt gift lg...sukalah tu...mesti ko ada secret admirer ni...jgn Secret Recipe dh lah..hehe

axim said...

solani,

oh ye ker...hmmm sian ko,nanti cari la pen pal lain yek...amik aku la jadik ko nyer kawan pen pal..haha..walaupun se malaysia..ko sokong turkey yek...turkey hebat semalam..kalah dengan kehormat....idup germany!!haha

===============================

Lily,

cik lily,maaf naa kiranya sms hapdet EURO2008 ni mengganggu lena saudari yang panjang...just nak berkongsi kegembiraan dengan teman YKWYA sajork...hehe..siapakah orang ittew???yaaaaa sesuatuuu kan...hihi

axim said...

Izal,

wahhhh ko nak kasi ker porn star figure tuh?kalau nak kasi sila bagi yang actual size k,bleh wat teman aku tidur malam malam..haha...mesti lagik sakan aku seronok sampai tak tidur malam nanti..kehkeh..

===========================

Mieza,

salam akak long,secret recipe pun sedap apa kek dia...hehehe

nazzman ibrahim said...

huhuhu patut la sms aku kul 5 pagi kekeke

axim said...

nazz,

hahaha aku tau hang duk tiduq lagi kan masa tuh..saja duk kacau hang...hahaha

pearlEJ said...

aikkkk... apa kes neh?? org lain pun befday org lain lak yg dapat hadiah?? hihihi...

ehemmm ehemmm.. sape kan pengirim itu?? jeng jeng jenggggg..

:: NbC :: said...

woooo adiah dr jauh eh..
ingatkan adiah terbang dr NZ..
;-) lllalaaaa

axim said...

Kak EJ,

Aaah ekkk...saper punya besday daaa...haha....pengirim itu pengirim misteri...secreat un reveiled..haha...misteri nusantara...

axim said...

Pinky,

lorrrr bila nyer nadiah dari NZ nak sampai plak..lama dah tunggu nih..:D

ita.itu said...

datin z tuh ziana lah...bukan ziana yg bagi ke..haha..ampun nok....eh toloo la..haha

Nikli said...

hahah..SA laa yg kasik..coz u r loveable kott..

hepi sangat plak...i love e card too..

aku pon hepi baca izal nye komen.. terus inzal.. ehem ehem.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails