Followers

Wednesday, June 18, 2008

Those Are the Days..!!!

Hari ni aku mengalami sidrom malas yang sangat dashyat....takder satu kerja pun yang mampu aku selesaikan dengan sempurna tadi kat opis-semuanya gara-gara sindrom Kemalasan melampau yang muncul secara tiba-tiba...ntah dari mana datangnya aku pun tak taw...tapi memang aku pelik gila kenapa lah aku jadi malas tahap dewa kat opis arinih....heeeeee such a bad day....it sucks...

[Everythings went wrong,and i dun feel like myself today....dunno why,but for sure its kinda irritate me and do effect my routine at the office..Hmmmmm whatever..]

Tadi lepas opis hour my old fren,Zack(it happen that zack is my ex-coursemate in University a long time ago) ask me to do some favour-to fetch him up at USM since dia ada konferen pasal Saintis ntah hape ntah,aku pun tak berapa sure.Actually dia tengah wat Master kat UiTM Arau Perlis...Way to go,Bro...aku nih tak tau la bila lagik nak sambung belajar....Insya Allah kalau ada rezeki aku nak sambung jugak nanti...jeles plak bila tengok orang blajar sana sini...Inah pun nak fly bulan 8 ni kan....hiks...Good luck to all of you yang tengah belajar k..

Errrkkk macam da off topic jer nih....ok sambung.After amik Zack kat USM kitorang pi lepak minum kat kedai mamak yang tak berapa nak glemer kat sini,Restoran Nasi Kandar Istimewa (katanya....)


Istimewa sangatkah kedai ni,aku rasa biasa biasa ajor....cuma yang best ader Wi-Fi disediakan untuk pelanggan kehormat.Pelanggan-pelanggan yang meroyan nak bertenet jer 24 jam macam aku (dan juga korang yang seangkatan dengan aku) ni sesuai sangat la dapat lepak kat kedai free Wi-Fi cenggini..Saja nak lepas gian lama dah tak bertenet outdoor camni..biasa terperuk dalam umah jer..



Sempat la nak bukak blog dan meninggalkan jejak kat blog org lain..kalau bab-bab berchatting aku tak berape gemor sangat..Lagipun si Zack ni kan ada so berchit-chat ngan dia jer lah..

*si Zack duk membebel kat aku pasal konferen yang tak best itu..

*Kawasan Restoran ni luas bangat...


Kalau dah nak lepak mestilah kena ngorder jugak seketul dua makanan atau minuman untuk balik kan modal tukang kedai bayor wi-fi tiap tiap bulan...Just order Roti Canai ngan Jus tembikai(tanpa gula okeh....haha tah saper yang mengajor nih..)..makanan standard kedai mamak la...nak camana lagik.

*haaaa cuba teka tuh blog sapa aku duk bukak..
*kunun kunun khusyuk duk ngadap Laptop

Kalau dah ngadap Internet biasanya tak di rasakan waktu berjalan dan bumi berputar..sedar-sedar dekat sejam lebih gak lepak kat sini,tu pun Zack yang tegur ajak balik..kalau tak tunggu bateri laptop habis kot baru aku blah..

*eh eh foreigner ni pun sebok nak beronline kat sini..apa kesss?

After that straight away balik umah...da terubat sket hari aku yang agak kabut nih bila ber 'outdoor' cenggini(*waahhh boleh consider outdoor activities kah begini?)..apa-apa je la,janji aku tak meroyan jadi gila terus cukup lah...aku muda lagik okeh....mintak simpang ler..Aku cuma pohon agar di berikan ketenangan hati dan kelapangan akal fikiran.

*“Whatever can go wrong will go wrong at the worst possible time."(Murphy's Law)In fact, there are times when it seems that EVERYTHING is going wrong. How we react to those situations may differ from one to anothers..

27 comments:

Inah said...

bila hati dalam kegelisahan..kembali padaNya :)

al-mathurat sentiasa menjadi penawar inah :)

semoga dpt tenangkan diri dan kembali rajin bekerja..normal la malas2 sekali sekala..jgn sampei x nak buat keje langsung sudey :D

papai axim..inah g lama gaks :D

syukur said...

tak biasa sangat beronline kat kedai mamak ker atau starbuck ker... privacy kureeeeenggg sikit. tapi best nyer free lah

Chen said...

hope u have a better day tomorrow, axim!

*SiRibenMerah said...

lepak mamak pon leh on9 kann.. sgt maju.. nnt nk g lepak situ la =P

Lily.Lulu. said...

lepak kat rumah lagi layan tau ... huhuhuhu ...

lapar la .. x makan lagi
nak roti bom

Ziana said...

jom jom sambung study!!
dah lama niat..
tp tah bile tah..
insyaAllah dlm mase tedekat
:)

axim said...

Inah---->thanks atas nasihat Inah,ye la normal kalau malas tapi nih tahap tanak wat kejer terus tuh yang problem....ntah ler...just tak leh nak cari mood la...hope todays gonna be a better day....

Syukur---->aku pun tak biasa,ni sajer merenyam nak pi lepak kat situ..hehe..ok what,dengan surrounding yang menarik...siap bleh makan roti canai..kehkehkhe

axim said...

Chen----->yup tomorrow was a bad day so today i hope it will be better....dont want to have da worst day ever anymore...

RibenMerah----->lepak jangan tak lepak k...jangan lupa order ayam tandoori..hehe

axim said...

Lily---->kat umah memang layan,boleh guling guling...hiks...tapi open air cenggini skali skala pun layyyyaannn jgak..hehe

Ziana---->tu la ziana...tah biler kan nak sambung....insya Allah kalau ada rezeki nnti kita pakat-pakat sambung belajar k..

Mieza said...

wah kedai mamak pun adv skrg ni ya...tp bising la kat situ...:D

mummysyafie said...

byk kedai mamak ada wifii kan skrg..canggih²

axim said...

mieza---->bising bising la baru happening kak..tak gitu..hehe

Mummysyafie-->cangih...canggih...tu yang rege kat kedai mamak pun canggih canggih skang...haruuuu...

ita.itu said...

bagus ek kedai mamak nih..hebat ko..ada internet lg..kelas

axim said...

Ita----->apa kata ko bukak jugak kedai buh wi-fi kak,mesti laku nanti...hihi...bukak kedai khas untuk bloggers jer k...:D

BasH said...

kureng sket la on9 kat open space neh...kalo ada pun cari tempat yang paling ceruk...hikhik..

axim said...

Bash--->haaa tu mesti online porno kan..(*hiks juz kidding..) anyway,kalau kat tempat tertutup lebih privasi kan...depend pada keadaan la..kalau nak mengupdate blog aku suka sunyi sunyi....bising-bising cenggini juz suka suka bloghoping sajork...hihi

sakura-nantoka said...

Assalamualaikum,
Came across ur blog (which is kinda cool) while searchin' 4 Sindarela's soundtrack & I've been readin' ur blog since. Don't worry, I ain't no stalker. Thought I would just drop by & say Hi! (since I'm affected by the lazy syndrome tahap gaban 2day)

axim said...

SAKURA-NANTOKA

waalaikummussalam....
welcome to my blog...please do come again later k...try to view you but you aint blogger isn't it?neva mind,by da way,hi to u too....have a good day yaa Sakura...nice name..hehe

izal said...

daripada berinternet, baik bertenet xim...lagi syiokkk....

axim said...

izal--->kalo camtuh lagi bagus bertenet dan berinternet...lagi super duper syiok....hehe

Zoulkieflie said...

nice place..nak pi sana la..

axim said...

Zoul--->come here bebeh,then you'll know tempat nih tak la nice sangat...hehe...biasa sajor la zoul..kat starbuck lagi best nak lepak kan...:D

pearlEJ said...

pi usm ka ptg semlm?? dh dekat dgn rumah k.ej dah tuuu.. sebelah menyebelah aja.. hahaha... awat tak jerit2 semlm?? kahkahkahk

axim said...

K.EJ--->aah,pi USM mik member then lepak kat kedai mamak belakang USM tuh...oh ye ker...kalo tau leh ajak join kitorang lepak skali semalam...hehe..

Nikli said...

wahhh.. macam bisnessman nihh dok lepak sambil online.. check harga saham kaaa ptg ptg nihhh..
:D

axim said...

nikli--->aah,bisnesman cabuk...lariksss...

Faisal Admar said...

Amboi banyaknya komen... orang femes la katakan haha.

Aku pun tak pernah online kat luar. Macam tak selesa plak... tambahan tkdak tempat nak plug kabel... kekeke kalau starbucks ada la jugak plug.

Kesian member tuh dok buat muka boring. Tu kot dia ajak blah haha. Eh Ej dok Ivory ka???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails