Followers

Friday, June 6, 2008

When You Believe..

Salam hari Jumaat kepada semua...Hari ni sibuk sikit dengan urusan kerja yang tak habis-habis..tapi masih sempat mencuri masa ini untuk update...As long as tak ganggu kerja sebenar ok la kan..

Hari ni just nak cerita pasal aktiviti malam tadi,seperti yang aku dah bagitau sebelum balik kerja semalam aku nak jumpa ngan Abang BeruangMadu yang di sayangi ramai tuh..Dia akan datang ke penang bersama kawan dia,Bro Ismardi.Plan asal nya diorang nak bawak aku makan ketam kat Juru (di satu tempat di ceruk mana ntah,aku pun tak pernah sampai),tapi malangnya masa kami sampai kat tempat tu rupanya kedai tu cuti setiap hari khamis...hmmm kempunan kitorang nak makan ketam..:-(

Jadinya plan pun berubah di mana akhirnya kitorang ke sungai Dua,tempat abang beruangMadu dan kawannya makan mee udang arituh..fuhhh punya lah ramai orang makan kat situ,memang nyatanya femes la kedai tu kat sungai dua ni.Kalau korang baca blog Abang BeruangMadu ni dah ada entri pasal mee udang yang dia makan tempoh hari


Ini first time aku jumpa ngan Abang BeruangMadu..First time jumpa-tapi di sebabkan keramahan beliau terasa seperti macam da lama kenal..memang da lama kenal dalam blog tapi tak pernah jumpa.Korang tengok gambor kat atas ni pun boleh menilai sejauh mana keramahan beliau..hmmm i think i've just got this five items to describe him well:

  • Peramah
  • Very Friendly
  • Sporting bangat..
  • Very informative
  • Good sense of Humour

Tu penilaian aku berdasarkan sessi perjumpaan semalam..hehe..nak tambah satu lagik,dia ni awet muda....i just can't believe his actual age,for real..that's what they say-age is just a number,isn't it?

Ni pulak Bro Ismardi,(member Abg BeruangMadu).Since Bro Ismardi is not a blogger,so i don't know about him so much..Tapi Dia ok,sekepala macam Abg BeruangMadu jugak..seronok bersenbang-sembang ngan diorang nih.

Macam biasa la kan kalau dah namanya perjumpaaan blogger blog makan-makan maka haruslah mengorder makanan untuk tatapan umum.Masa order ni banyak yang Abg BeruangMadu order,katanya nak suh aku makan banyak..Yang bestnya dia kata badan aku dah naik(penilaian berdasarkan gambar-gambar dalam blog aku)..

Ya,memang aku akui badan aku dah naik skang..haha..mana taknyer,beriadah dah kurang cuma makan jer lebih...camni lah hasilnya..Tapi teguran Abg BeruangMadu tu membuatkan aku realize dengan kehidupan yang aku lalui sehari-hari.Mungkin sudah tiba masanya aku perlu ubah cara hidup aku ke arah yang lebih sihat,demi kebaikan diri.Masa muda ni la nak kena beringat...Orang kata mencegah itu lebih baik dari mengubati.

Eh eh eh ehhhh dah melalut dah ni,aku nak citer pasal makanan yang di order sebenarnya(kehkehke)..dah off topic plak.....hehehe sorry..termuhasabah diri jap tadik.. Jom kita kembali ke topik asal kita k,Dimana kita tadi...oh yer,pasal makanan yang di order.Menu makan malam tadi:Mee udang,Nasi goreng udang,Sate ayam 20 cucuk(perlu ke mention?haha) dan setiap orang order air yang sama-air nyioq.

*Mee Udang

*Nasi Goreng Udang

*Sate Ayam(sedap kuah sate nih..aku suka)

*Air kelapa sebijik setiap orang

*haaa lihatlah meja yang penuh berselirat dengan makanan itu...

*Posing khas abang Bear untuk peminat beliau di alam maya ini.

*Bro Ismardi yang gigih mengopek udang-udang besar

*'Geget geget cakar cakar cakar..'Agaknya tu kot yang cuba di sampaikan oleh Abang Bear nih..

Sambil makan tu macam macam la yang kitorang sembangkan dan kebanyakannya berkisar pasal ice breaking,kata baru jumpa..Dan isu-isu lain yang hangat di perkatakan tentu lah mengenai dunia blogging-kan kami blogger sejati.


Yang penting diorang ni sangat berinformasi,nak nak Abang BeruangMadu(just baca blog dia pun korang tahu)..suka dengar info-info dia pasal isu terkini ataupun mengenai Isu kesihatan..Kan dia ada Doktor Peribadi tersendiri,siapa lagi kalau bukan Dr.Shah...Untung dia..Aku pun nak jugak ada Dr. Peribadi tersendirik..heeehe


*Meja yang kelicinan

Selesai upacara makan diorang singgah umah aku jap,nak kenal umah katanya..dan kitorang bersembang-sembang lagi dalam lebih kurang setengah jam jer-sebab diorang nak balik ke Sg.Petani(Rumah Bro.Ismardi).

*Dua cangkir kopi penutup bicara

Kepada Abang Beruangmadu dan Bro.Ismardi,thanks sebab sudi datang dan berjumpa-jumpaan malam tadi.Thanks for da treat and next time kalau datang penang lagi just inform me dan kalau ada umur boleh jumpa lagi.Really nice to see both of you.

Its really interesting though to know that i've got a new friends(again) by blogging..i thought blogging is just to fulfill my emptiness and loneliness..I guess i was wrong...becoz blogging give me more than that..You know what i mean right?To all my blogger Friends(you-know-who-you-are),thank you for making me believe in myself.i think i'm gonna stuck in here,stuck wif my so-called job,stuck wif my cinapek Boss,stuck with this lonelinessdull and doubt in myself but you guys changed it,bit by bit.At least i know in this real freaking-crazy-mean world,i'm not all alone by myself.Thank you.

*A true friend is someone who sees the pain in your eyes while everyone else believes the smile on your face

**A friend is someone who knows the song in your heart and can sing it back to you when you have forgotten the words

20 comments:

shahril aley said...

kire makan malam smlm bukan bertemakan ketam la tapi udang. wah sakan betoi korang makan udang tu....

bang yazeed memang suke makan seafood mesti gi memana cari seafood gak. hehehe....

ari jumaat ni memang ko banyak membebel ye axim. pjg gak entri ko ni :) hahaha.....

dah kata ko suke makan nak buat mcmn. tengok bang yazeed minat makan tetap terus tapi wajib juga bersenam ke gym.... mungkin itu rahsia awet muda kot :)

ita.itu said...

eh bestnye jumpa abg bear..dia mmg suka senyum kan..akak ko nih yg satu VA ngan dia pun x penah jumpa.hehe

axim said...

aley--->aah,bukan bertemakan ketam tapi bertemakan udang..sedap makanan tuh...abang yazeed memang pencinta makanan laut yek...hehe
aku rasa rahsia awet muda dia sebab dia suka senyum.....baru tak makan dek tua kan...tapi nice to meet him last nite...

Ita.itu--->tu la,kata satu kondo tapi naper namoo jumpa...tak sampai seru lagi kot ,hehe

~ gyena~ said...

ya allah, sedapnya mee udang...lama tak blk penang, terliur la plak tgk gamba axim up tue..huhuhu sib baik bukan nasi ketam, kalo nasi ketak di paparkan gamba dia, mau jugak gyena blk penang mlm ni jugak...

axim nanti gyena blk penang, kita dating eh...hahahha....*just joking*

LannY said...

uiks lamanye aku tak makan kat situ..last time was 5+ years back..huhu

Ziana said...

dah jmpe abg bear?
ziana just sempat HI..salam..senyum jek ngan dia...
heheheh

xpe..one day akan ziana dok semeja ngan abg bear...
:)

mane ketammmmmmmmmm?
hehehehe

:)

izal said...

melampo ler makanan ko ni...

ini membuattttkan akuuuuuuu....

nak menterkedarah sebijik mcm yg ko mkn tuuuuuu.....

semua nyer udang? satay udang tak ngoder kehhh??

Lily.Lulu. said...

sedapnyaa korang makan ..
adoi ..
lapar ok

axim said...

Gyena---->sedap mee udang tuh gyena...moh balik penang kita gi makan mee udang moh...nanti balik penang kita dating berdua-duaan k..*winkwinkwink..

lanny--->ko kan org penang,nanti bila balik penang kita pi serbu mee udang kat situ okeh...jooommmmm....

ziana--->aah,dapat jumpa gak ngan abang bear yang best tuh...nanti kta plak jumpa ramai ramai k...gambar ketam?nantikan kemunculannya dalam entri akan datang yek...kehkehkeh

axim said...

izal--->melampaukah aku?huhu....abang yazeed yang order sumer sumer tuh...tapi sumernyer sedap..alhamdulillah...satay udang takder bro...nak makan skali?joooommm turun penang...

Lily--->sedap lily..nanti turun la penang,aku bawak ko ngan EA makan kat sini okeh..:)

lostfriend said...

friend should play as friend role.. yes it is... so EXPECTING is less important than GIVING.. if u cant give 110, dont expect to get 110..

Inah said...

:)..sonok ek makan2..lambat plak nak komen kat sini

udang sana besar2 kan..mee udang yg besh..nantikan kehadiran inah kat sana bulan julai :)

a friend is someone who believe in u in whatever situation..

i really appreciate our friendship..walaupun baru kenal..tapi macam dah kenal dari zaman sekolah kan :)

i thank u for that :)

axim said...

lostfriends---->its pathetic isn't it when we know we always lost a friends without a reason....i do agree that expecting is less important than giving...but please do give and take,by that way we will find that friendship is beautiful and its not like a sinking ship....yes,dont expect anything if you not willing to give anything to anyone else....u know where to find me if you need me right?but just don't if you dont need me anymore...cause right now i can feel that you are gone..eventhough you are near to me,but do remember that i'm once is your friend...but not perfect enuff to make you stay..so this is it,i guess....wish you happiness and luck..once fren forever you are my fren.take care and bye bye then.

axim said...

Inah--->sonok la jugak,nak nak sebab udang kat sini besor besor...tu yang makin rancak makan tuh..hehe...thanks for being my fren..

sometimes we really need others in our life..maybe people just cannot stand alone.

Shah said...

Sodap pulak tgk korang makan2 ni... Nak suruh Abg Bear tapau bawak balik la nanti haha...

axim said...

Shah--->sodappp/.....paling best sate tuh...nanti axim bagitau Abang Bear SUH TAPAUKAN UNTUK dR.sHAH K...

Nikli said...

i love satay.. sedap sedap..
:)

axim said...

nikli--->wei nanti ko balik penang kita pi makan satay kat sini occay,ko belanja,muhahaha

ok,set..*wahhh sendirik jawab plak..boleh?

LostFriend said...

pathethics for those LOST isnt enough word, when goodfriend spent times together,shares tears smile ups n down,everythings is there as a perfect frenz but everything was gone when goodfren is the LAST TO KNOW, so whats the meaning of a moment no1knows anymore, yes i might forgot dat not all issues goodfren could shares, maybe theres a limit n so the limit makes me LAST KNOW? after all, u feel like im gone,.. lets make it gone if so..... and you HAPPY FOR THAT??

Beruang Madu said...

Kesian Axim.... sebenarnya Abg oder banyak sebab Axim tak makan lagi dari tengahari menantikan ketam petang tapi tak salah sesiapakan... kita pun tak tahu tempat tu tutup hari Khamis.

Sebab tu lah oder banyak sikit, lagipun kan tu time hujan.. mesti lapar banyak... Axim siap mintak Abang oderkan nasik lagi.. maka dapatlah nasi goreng udang...

Seorang kawan abang yg dah meninggal beritahu dia sangat appreciate persahabatan kami.. katanya, SUSAHNYA MENCARI KAWAN YG BAIK IBARAT SUSAHNYA MENCARI JARUM DALAM PADANG RUMPUT YG LUAS.

Kita boleh jer gunakan alat pencari logam tapi saudahnya kita akan dapat semua logam, yg tajam yg karat yg toksik dsb. Susahkan??

Jadi kalau dapat kawan yg baik, grab lah dia, kengkadang nyawa kita bergantung pada dia walau dia bukan adik beradik atau saudara mara...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails