Followers

Tuesday, June 17, 2008

You DrivE Me CrazY

Pagi tadi masuk opis aku di kejutkan dengan berita kematian..

kematian yang sungguh menyayat hati aku..

KORANG AGAK-AGAK APAKAH MENATANG YANG MATI ITU..?

Actually yang mati itu ialah satu dari kaktus yang ada dalam opis(klik sini untuk keterangan lanjut)

Penat aku bela kaktus ni dari kecik sampai dah nak besar alih-alih dia terkelepot macam ni(rujuk gambar di bawah)..nak kata aku tak siram memang la aku tak siram tapi kelembapan udara dalam opis aku kan da cukup untuk membolehkan tumbuhan padang pasir ini hidup..nanti aku wat pengkebumian khas untuk pokok yang aku sayang nih..(sob..sob..)


*korang nmpak macam segar bugar kan pkok nih tapi dia dah terpeleot macam tuh menunggu ajal jer...akan kecut hari demi hari dan boleh dibuang sajork....takpa lah..nanti aku pi beli kaktus lain ganti..

Pagi ni plak just sarapan dengan Browwnies yang di datangkan khas Dari Bandung(kredit untuk Kak Non..tepuk..tepuk..)sedap brownies ni tapi aku tak larat ler nak menghabiskan soramg-sorang...banyak sangat...(ehhh silap..banyak bangat..)

So aku pun bawak ler ke opis untuk di kongsi bersama ngan rakan opis yang lain...berkat kan kalau berkongsi makanan nih..ko tak kisah kan kak non...aku tau ko tak kisah..haha...kalau ko kisah pun ada aku kesah?(*matilaaa pinjam ayat Ita.itu....sowee akak nooo...)


haaa korang saksikan lah ke-Brownies-an Brownies nih...tampak hitam tapi Sedap.......cuma yang ni tak la sedap sampai menjilat siku sebab tak berkuah...(ampunnn Abang Bear..)


Akhir kata dari entri yang tak berapa best ini,

SELAMAT BEKERJA WALAU DI MANA JUA ANDA BERADA

-sekian-

15 comments:

Reez said...

Axim...

Pokok kaktus belum mati lagi lah... Sian dia, kalau dia leh cakap, sure dia jerit kat Axim, "aku belum nak mati lagi..."

Tengah nazak pokok kaktus tu... Cepat, selamatkan ia !!!!!!... Panggil ambulance, panggil ambulance... Hahahahahahaha...

Sedapnyeeeeeee brownies tu... Dah la skarang kul 12... Waktu makan, kul 1.00 !.. Saje nak wat org terliuq ek...

Hehehehee...

Happy working day Axim!...

:D

EliyaShaka said...

tajuk hg tu axim wat saspennnn jerrr..!

nazzman ibrahim said...

aku ingatkan sapa la yang mati ishhhhhh ko ni xim....

petang karang ko pegi la beli yang lain gantikan yang dah nazak tu hmmmmm apa kata ko ganti dengan kaktus yang plastik hahaha sure tak mati dah lepas ni

ya ampunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Ziana said...

xim..
kaktus mmg idop perlukan air..
even dlm aircond skali pon..
dia tepeleot sbb kandungan air x cukup...
wahhhhh...mcm Doktor kaktus plak ziana nih..
hehehe..

xpe xim...x kisah..
rezeki kalau di share2 ...lebih berkat..
kan kan? :)

mmg sedappp brownise tuh!!
:)

jom bandung?
:)

ita.itu said...

haha..akak pun x kisah..kah.kah.kah..sian pokok ko...mati mcm tuh..sadis sungguh kan..hehe..

axim said...

Reez--->Happy working day to u too...:D

Eliya--->hahahaha saja wat sapen kan...:D

Nazzman--->menarik cadangan ko tuh..kalo pokok plastik konpem tak matu mati...lain la kalo ko bakor kan..haha

axim said...

Ziana---->yerr doktor kaktus...pasni hamba siram la poko kaktus yang len len tu untuk mengelakkan dia mati lagik...huhu

Ita--->sadis...sadis...sedih aku ni...nak berkabung la balik umah nanti...berkabung nak main PS2...hahaha

izal said...

xim...pokok kaktus tu layu mcm ko punye lepas balik keje je ...

brownies tu mmg sdp...aku penah makan....marbeles bro....

axim said...

izal---->errkk...pas balik kejer ko punya tuh jadi layu camtu ker..?kahkahkah....sedih jer nampak...takper,nanti ko bangun pagi mesti naik tak turun dah..haha..

*matilaa melucah di petang hari nih...

bozzobattousai said...

awak siram je ngan air suam. sure hidup balik punye. liat nyawa pokok kaktus ni sebenarnyer. klu tak pun awak patahkan yg mana nampak cam segar. tanam smula. yg rosak ngan lembik buang.

fusarium solani said...

salam,
ha!ha!ha!
ingatkan apa yang mati...
lupa siram ke ?terlebih siram (gemuk semacam jer).
belilah kaktus baru ye!

Nikli said...

sama macam org laa..
kalau hang tak jaga.. dorang pon mati laa..

aku pon mo tepek laa gambar brownies tuh.. aku nye lain laa.. hahaha, kukus sedap tak..??

axim said...

Bozo--->tq atas nasihat...akan di usahakan yek.....tapi tadi da buang pun..tak pa lah..beli lain je lah nanti

Solani---->y ye ye....akan ku beli kaktus yang baru..

Nikli---->sedap nikli yang kukus nih...sedp sangat..tapi aku mampu makan se slice jer...hehe..

Lily.Lulu. said...

alaa .. siannya pokok sudah terpeleot ...

gi gam kan dia balik
:D

axim said...

lily--->kalau tuh pokok plastik da lama aku gamkan balik..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails