Followers

Thursday, June 5, 2008

Does This Look Infected?

Pagi ni dalam pukul 6 pagi
Dah ada orang kol aku
Rupanya Enchek Salman kol

'xim,boleh tak tolong antar aku ke airport pagi nih'?
'Hang mau pi mana?'aku bertanya kembali
'Aku mau pi Terengganu la arini,ada meeting'
'ok ok ok'

sepantas kilat aku terus bangun
dan bersiap-siap
untuk ke airport bayan lepas
member punya pasal
aku no hal beb...


Sampai kat airport bayan lepas
Lepas antar Enchek Salman
(flight dia kul 9 pagi actually)
jam da pukul 7.30 pagi
Aku berkira-kira mau sarapan dulu
Sempat rasanya before 8 o'clock
Terus ke taman Tun
Dan membeli sebungkus Mee soup
Segera menuju Opis selepas itu

Tiba di opis pukul 7.59 pagi
huh....nasib baik sempat sebelum kul 8
kalo tak mau merah punch card aku
malas nak menjawab plak nanti
ngan boss aku so cinapek tu

Jadinya aku brekpes la dulu
Mau cari tenaga untuk memulakan
Satu hari dengan penuh makna
mmmm boleh tahan gak mee soup nih
Tapi agak pedas..
Jangan aku tercirit sudah..

Moh join aku makan
Cumanya aku makan soran-sorang
kalu mau teman di persilakan

Sambil bersarapan
Aku membaca Utusan

Hmmm apa lagi isu yang dipaparkan
Kalau bukan
isu harga petrol melonjak


Beban hidup makin bertambah..
Kalau gaji naik juga takpalah.
Bukan nak keji ataupun marah
Sebab nanti kami jugak yang parah
Orang banyak duit biaq pi lah..
Yang takdak duit ni,pikir-pikirkanlah...



lepas da siap brekpes banyak kerja menanti nih...hadoi laa....ada 4 file aku kena clearkan pagi nih..tu tak masuk masalah yang berlaku kat Plant lagi nih..takper..wat satu-satu,nanti siap ler tu..Pasal isu harga bahan mentah naik, aku no komen..cuma aku harap ianya dapat di tangani dengan positif walaupun agak menyeksakan sebenarnya..tapi as usual,just proud to be malaysian ok,kehkehkeh...

*arini besday abang aku...Senang nak ingat besday dia-5678..nanti kalo dia beli keter suh dia pakai plate number tu mesti da boom punya kan...haha...Dun wori,we'll celebrate ur besday later..Age is just a number,isn't it?

12 comments:

Heartless Devilish said...

awalnye bgn..
dap plak tgk itu bekpes...

anyway hepi besday to ur brother..
sumer orang merungut ek pasal minyak..
hehehehe

fusarium solani said...

opis aku tak guna sistem punch card, tapi masuk dan keluar pejabat klau lupa scan kad pekerja siaplah!

berapa kali aku keluar masuk opis semua depa tahu!

azim mengingatkan saya kuey tiew sup kat desasiswa fajar harapan usm (nama lamanya fajar bakti).sedap!

applepie said...

wow wee..delicious nyer kuey teow sup tuh...nak sket.. :)
btw, epi burfday to ur bro..

shahril aley said...

aku baru lunch meehon sup kat cafe sentosa medical centre sebelah opsi aku. ermmm... agak tak best sangat pun pasai rasa mcm tak kaw je tapi meehon die banyak plak :)

Ziana said...

lapo..
:(

axim..
meh skit
:)
nmpk sedap!

axim said...

Reen--->kawan punya pasal aku no hal...bila susah kita tolong nanti giliran aku plak dia tolong...kalau dia kerek ngan aku nanti aku lekuk kepala dia nanti...haha

Solani--->opis aku ni memang konvensional sket,cara lama guna punch card...zaman skang sumer da pakai kad swap jer kan...


Apple pie--->sedap la jugak..meh meh..aku leh tolong suapkan..:)

axim said...

aley--->waaah lunch makan meehon sup sajor..diet kah wahai kawanku?

ziana--->lapor?dah dah pi mekdi nun macam semalam..makan ayam goreng lagik...yakyak..kata nak diet kak non..hehe

shahril aley said...

ermmm mana diet, tadi busy la ke telekom ttwangsa lepas tu ambank jln ipoh then baru sempat nak makan. menu yg menarik tak de.... kempunan aku.

Inah said...

hey axim..sonok makan2 ek..bulan july maybe inah ke penang..sila sedia menu2 wajib yang inah perlu try ok..hehehehe

Lily.Lulu. said...

pagi2 makan mcm tuh . perghhhhhhhhhhh

mmg perot axim kuat macam incredible hulk !!

:D

bluecrystaldude said...

Paper Utusan tu memang warne die camtu heh? Biru pekat? dah lame tak membelek utusan nih.. heh

harge minyak nek.. pesal tak genapkan rm1 jek.. waa

axim said...

aley--->takper..mesti ko da makan yang sedap-sedap tadik kan..>??

inah--->kalo ko datang haruslah aku tunggu dengan pelbagai hidangan yang beraneka jenis dan berbagai warna...hissshhh asyik ingat makan jer aku kan...

lily--->Incredible hulk pun tak makan macam aku makan tau..haha]

Blue--->hahah,memang kaler camtu la haziq...by da way mana ko menghilang beb?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails