Followers

Tuesday, June 3, 2008

This is typical Me..Sorry('',)

Tak kira la nak story jugak waktu lunch tadik aku makan apa..muhaha..macam biasa la kalau da makan buffet kat hotel nih ambik sesuka hati dan sebesar nafsu la jawab nyer...ish ish ish...tak baik tul aku nih...Tapi kan macam aku selalu kata la kan-rezeki kangan ditolak,musuh jangan di carik...so kita layaaannn...zasssss....


aik,hari nih pun ada lagik sushi nih...heeee cam tau tau jer aku ni suka makan sushi..nak tak nak aku 'terpaksa' la ambik jugak sushi nih...kang kempunan plak kang...hari ni last course...ceh..


Kalau semalam cafe oriental nih menghidangkan roasted duck(itik panggang) tapi hari ni kami di sajikan dengan roasted lamb plak...heeee tak gemor betul aku ngan lamb nih..tak taw naper..pokcik-pokcik yang course skali ngan aku nih kan main lagi duk ratah kambing nih..aku cakap nanti darah naik baru taw--depa cakap balik umah petang nih kena makan ubat,errkkk bukankah mencegah itu lebih baik dari mengubati...hmmm...apa apa je lah pokcik sekelian alam..
Untuk hari ni aku decide tak moh makan nasik,nak ratah lauk pauk yang berselerakan kat cafe tuh..list lauk yang aku amik:
~sotong masala
~Oyster masak lemak
~Ikan tenggiri masak asam
~Udang masak merah manis
~ayam goreng berempah
~Tofu telur
~Seaweed wif Vegie

semua lauk-lauk nih takder la sedap mana pun...standard cafe la kan..syukur tetap syukur...kang ada yang kata aku tak bersyukur plak bila mengeluarkan kenyataan yang sebegini rupa.



*inilah ghuper pokcik-pokcik yang turut hadir bersama untuk kursus auditor inih.
Lepas da ratah semua lauk pauk tu,ada plak diorang wat asam laksa-ada sorang pokcik nih try dia kata sedap so aku pun mintak jugak la semangkuk asam laksa penang nih


*asam laksa

Dan seperti biasa pencuci mulut takkan dilupakan sama sekali,iaitu puding dan juga ais batu campur..kali ni ABC nyer unik sedikit sebab dia buh santan dan air gula...ala-ala cendol la plak...gabungan kedua dua tuh aku rasa....hentam sajalah labu..

*ABC santan itu
*Puding selasih

Selesai makan aku kuar jap sebab ada urusan kat bank..Dan kursus bersambung kembali pukul 2 petang.siap ada exam lagik petang nih..tapi open book test so takder apa yang perlu di risaukan...tiru tiru lah apa yang patut..hiks..

*mahal giler parking kat hotel nih..sejam 3 hengget...sib baik aku ada pas sebab atas urusan rasmi kat sini..kalau tak mamposs nak bayar berpuluh hengget kat aci yang jaga tempat parking tuh.

8 comments:

ita.itu said...

yaampun..sdpnye dik...aduh..ko lelaki x pe..gemuk pun ok..hehe

axim said...

ita--->ko suka lelaki gemuk yek akak..haaaa cakap kat hubby ko suh gemuk sket nanti...hiks...

Inah said...

amboi..byk nye lauk pauk..menjamu selera hang..sampai ke malam kekenyangan :)

Faisal Admar said...

Sushi dan lauk pauk tuh sangat sedap okek! Terliur beta :D

Aku kalau pi makan hotel memang tak ambik nasi, bihun. mee dan sewaktu dengannya. Layan lauk saja. Kalau lain2 tuh kat kedai tomyam pun banyak haha!

Lily.Lulu. said...

nak sushi tuh !!!!
:)

axim said...

inah--->tau takper...malam nih memang aku tak makan sebab dari petang tadi kekenyangan..

faisaladmar-->sama la kita..tapi aku kadang kadang amik gak small portion of nasik...yang lain bersepah ngan lauk saja..

lily--->sushi tuh sangat sedap..!!fresh sangat rasanya...

shahril aley said...

kalau ko pi Jusco Midalley, ade gerai jual assam laksa yg best gile. tiap kali pi sana aku mesti sempat singgah. sedapppp oooooooo......

axim said...

aley--->nanti ko bawak aku pi sana...kang aku cari tak jumpa plak kang...sosat yooo nanti..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails