Followers

Tuesday, June 3, 2008

Hari Yang PenaT

Actually tadi lepas kursus aku balik umah rasa cam penat gila...dalam pukul 8 aku da terlelap terus..sedar sedar da pukul satu pagi..lapar plak rasa di perut dan aku ke dapur..dan sempat wat nasi goreng ekonomi.


Kenapa aku namakan nasi goreng ni ekonomi?sebab aku just goreng pakai udang kering ngan cili padi sahaja..tapi rasanya sedap giler...aku suka...Kak tie la ni ajor aku camana nak wat nasi goreng nih.

Bulan jun ni best sebab EURO2008 da kembali...dulu masa EURO2004 aku ingat lagi Greece menang masa tu-kumpulan underdog yang mengejutkan semua bila menang dan jadi juara...in football anything is possible right?

EURO2008 kali ni takes place at Austria-Switzerland selaku tuan rumah.16 tams akan sertai tapi tiada kumpulan ENGLAND ok,diulangi-ENGLAND tak layak masuk final...sila letakkan kesalahan pada STEVE MCLAREN ok.



*ni maskot untuk EURO2008 kali ni


*official logo EURO2008

Untuk jadual perlawanan dan untuk mengetahui team yang terlibat,sila klik di sini untuk keterangan lanjut.Aku malas nak taip.

*First perlawanan 7 jun ni-perlawanan antara Switzerland VS cech republic.aku sokong Cech republic untuk menang...lagipun cech republic di sebut-sebut sebagai juara untuk EURO2008 kali ni...anything is possible..aku sokong semua team yang berjersi biru (penangan The Blues la nih..).Aku paling sokong pasukan ITALI.viva Italia..

**Waaaahhh da pukul 4 pagi...aku rasa kena tidur sket nih..esok kursus lagik...nite2 everybodies..

24 comments:

Inah said...

lenkali sila tdo kul 12..bukan kul 4 :P

Mieza said...

nasi goreng yg simple tu kdg yg jd sedap....

hubby akak pun suka klu wat nasi grg cam tuh...:D

mummysyafie said...

nasi goreng ekonomi yarr..nak gak lah try wat..

orang tido sblom tgh malam ohkey...

eedany said...

bro... nampak sedap sangat nasi goreng ekonomi tu walaupun tak ekonomi. hihihi....

untunglah siapa yg kahwin ngan axim nanti! Pandai masak! Caya lah...

Demam bola ek?

:)

Heartless Devilish said...

sempat mengoreng..
rajin beno ko nie ek...
ish..kalo aku la..aku sambong tido..
hahahaha...giler malas aku nie...

She's The One said...

aku pun selalu buat nasi ni..
makin byk cili api makin bestt...
:)

Ziana said...

axim..
sodap nye nasi goreng tu..
mkn panas2..
perghh!

erk..lapo :(

She's The One said...

ehh.. lupe plak..

euro kali ni sah2 la italy menang..yehaaaaaaaaa :P

butaseni said...

waaa teringin aku nak rasa masakan kau.

bro,England tak layak bukan salah erikson,tu world cup.

tak layak masuk Euro sebab Steve Mclaren hahahahha

viva italia

fusarium solani said...

azim,

kasi resepi boleh kita orang tiru seh!

NuRuL said...

salam axim..
nasi goreng memang ditumis dengan udang ngan cili padi tuh jer eh..
tak yah letak bawang langsung yer?

Malim said...

ekonomi pun nampak sedap...

axim said...

inah--->tu lah pasal,da tidor awal pasai tu la kul 4 pun tak leh nak lena lagik...tu yang sempat wat nasik goreng..haha

mieza--->yang simple camtu la sedap..mudah,senang dan sedap...ata selera la akn...saya boleh ajor simple camni pun..

mummysyafie--->try jangan tak try..just tumis bawang putih,masukkan udang kering tumbuk,dan masukkan nasik dan cili padi...takyah buh garam sebab da masin udang kering...selamat mencoba..!!

axim said...

eedany-->nanti eedany try la wat nasik goreng tuh...ekonomi la tukan pasai guna udang kering sajor...murah mudah dan tepat..

Reen--->aku pun malas sebenornyer...tapi sebab lapor mengatasi segalanya jadi aku gagahkan saja diri ini untuk menggoreng..

She's da one--->yeaayyyy aku pun sokong itali k...

axim said...

Ziana--->mesti la lapor kan tengah tengah malam...mesti makan panas panas jer nasi tu baru sedap..

buta seni--->errkkk tq atas pembetulan tuh...lupa lak aku steve mclaren yang jadi alasan kenapa england gagal untuk ke EURO08 nih...viva italia...arituh world cup pun aku sokong itali..tapi nasib tak menyebelahi..

solani--->ini resepinya k...try jangan tak try..just tumis bawang putih,masukkan udang kering tumbuk,dan masukkan nasik dan cili padi...takyah buh garam sebab da masin udang kering...selamat mencoba..!!

axim said...

Nurul--->kena tumis jugak nurul..try jangan tak try..just tumis bawang putih,masukkan udang kering tumbuk,dan masukkan nasik dan cili padi...takyah buh garam sebab da masin udang kering...selamat mencoba..!!

malim--->sedap malim...i like...nanti sila la try...mesti terpesona dengan rasa udang kering itu..tambah ngan cili padi,,..perghhh

ita.itu said...

tgk pun tau nmpk sdp..pandai ko ye

axim said...

ita--->nanti try wat untuk adik ngan abang k,tapi jangan buh cili banyak nanti tercirit plak anak ko tuh..

Faisal Admar said...

Idup Portugal!!!

Lily.Lulu. said...

sedapnyaa nasi goreng
tolong masakkan untuk lily .. wahai axim

:D

axim said...

faisal admar---->itali gonna win..haha..tak pun jerman...two faveret team aku tuh,,,

lily--->boleh ajor..bisa di atur...sila lah datang ke penang okeh...

shahril aley said...

kan bagus aritu ko masak nasi goreng. boleh la aku merasa keenakkan nasi ko masak tu :)

axim said...

aley--->ko cakap camnih rasa bersalah plak...sowee la wei pasal arituh...tak expect jadik camtuh...nanti datang ar lagi aku make sure segalanya akan ok..

shahril aley said...

relax la bro.ckp mcm tu makan ati gak ke? ala relax la masa tu aku tak lapor pun. still kenyang lagi makan char koey teow key's tu.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails