Followers

Wednesday, June 4, 2008

BreakinG NewS*As Per ExpecteD

The new price of premium leaded petrol (ULG 97) is RM2.70 per litre beginning midnight tonight, it was announced a moment ago. The price for ULG 92 petrol per litre went up by 74 sen to RM2.62. Diesel will go up by RM1 per litre to RM2.58. The 78 sen hike or 40 per cent increase for the ULG 97 petrol is still below the antiticpated RM4 per litre price projected earlier and among the cheapest in Asia. The announcement was made by Prime Minister '

Hambik ko,
minyak naik sampai 40%...
nak tak nak terima je
dah tu keputusan kerajaan

Kita boleh la bersuara
dalam seminggu dua
tapi standard malaysian
seminggu dua lagi senyap la

So tadi aku wat keputusan
tanak melepaskan peluang
untuk isi minyak

kasi penuh-penuh
sebelum tengah malam tiba
dan harga minyak tak sama lagi :(

Lepas nih aku nak jalan kaki sajor ke tempat kerja....*takut tak sampai je nanti..

*beratur jangan tak beratur....sat lagi harga melambung nooo

*alang alang isi minyak biar sampai penuh...

Motif gambar tin nescafee di akhir entri?sajer nak kasi tau malam ni minum nescafee ni ajor...ok lah tu wat alas perut..tak rasa nak makan sebenarnya..makan esok pagi je la..lagipun harga minyak da naik,jadi pasni aku dah tak boleh nak makan sedap-sedap lagi...sob...sob..sob..Ok la tuh,hikmah nyer pasni boleh la control makan sket..tak la asyik nak melantak jer kan..

*Pasni sure manyak mender akan naik selari dengan kenaikan harga minyak nih...komoditi makanan,tambang bas,tambang teksi,dan mulai 1 Julai 08 tarif elektrik juga akan naik...Beringat-ingat la korang..di jangkakan kadar inflasi akan meningkat 5% menjelang hujung tahun berbanding nilai semas 2.75%..

10 comments:

Ziana said...

wah wah..
siap snap2 ek?
ziana pon snap2...
sbb lama sgt Q
:)

pasnih kan..
kite mmg kene kurang mkn..
duit habis kat petrol
:(

dah puas mkn kan?
diet laa plak ek
heheheh

lindosh said...

hahahaha.. lawak ja aku lalu kat semua petrol pamm jammed habis jalannn! dari petang td tu..

troknya semua benda nak naik harga. gaji naikkk takpe jugek!

Lily.Lulu. said...

yeh harga minyak naik
jom naik beskal la !!
:)

EliyaShaka said...

hai there!!

it was a massive traffic jam rite!!!i was wondering why..i only knew it abt 615pm on my way home...then baru la tau knp ttiba jam terukk sgt!

so u punya fuel tank full dah la??

i tink lepas ini i naik bas jer la..eheh

Inah said...

harga barang naik..harga minyak naik..harga letrik naik..ape yg turun??

inah x isi pun minyak..malas nak Q..hahahah

axim said...

Ziana---->sempat ajor snap-snap...nak buh dalam blog takder hal punyer..haha..tu lah,pasni sama-sama kita kurangkan makan..sebab petrol da naik...jom berjimat cermat..

Lindosh--->dari start balik kejer semalam semua stesen minyak jem garagara harga naik arini...betul cakap ko,kalau gaji naik takpe la jugak..

Lily--->ehhhh suka plak ko yek harga minyak naik...jom naik beskal ramai-ramai..leh exercise:)

axim said...

Eliyashaka--->yup,quite massive traffic jem last nite...sumer org tanak melepaskan peluang...so its a new day.and the price already increase...semalam da isi full tank dah...jom pakat jalan kaki jer pi kerja pasni...hehe

Inah---->sumer harga naik...tau apa yang turun?POKET kita la makin turun...makin nipis la wallet pasni...

shahril aley said...

nasib baik la aku isi masa balik keja kat jalan pahang. masa u bratur pendek je. sampai area gombak jam teruk...huuu lega

hahaha...boleh caya ke ko nak jimat cermat tang makan. kerat jari la. aku sentiasa memerhati kaki melantak ko....

axim said...

aley--->aku isi pukul 11.30 mlm tadi,org da kurang dah masa tu..
tang makan tuh,aku pun tak berani jamin lor...kehkehkeh...we'll see ok...tapi kena beringat jugak apa apa hal pun..untuk kebaikan bersama...

BasH said...

aku mmg stuju benar dengan penulisan di atas,,malaysian will be forget all this within 2,3 weeks.. pastu diam la smua...mengikut flow yang sepatutnya,...yedakk..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails