Followers

Thursday, June 5, 2008

PETROL dalam LIF

Tadi dalam Lif,seorang pakcik dan seorang makcik (staff kat opis aku) duk bertelagah-topik yang masih sama iaitu pasal harga petrol naik

'Kan aku dah kata minyak akan naik...haaa sokong la lagi kerajaan tuh..'makcik tu bersuara

'tu la menyesal aku sokong kerajaan masa PRU dulu...kalau tau cenggini jadiknyer' pakcik tu pula berkata

'aku dah bagitau kat hang awai awai lagi pasal nih..kalau hang sokong pakatan Rakyat aku gerenti minyak boleh turun punya...'makcik tuh membalas dengan penuh yakin.

Lif terbuka dan aku keluar dari lif dengan seribu satu macam.Lagipun malas aku nak dengar apa apa lagi yang diorang duk berkelahi tuh.heran aku tah mana-mana depa dapat sumber yang mengatakan kalo sokong pakatan rakyat harga minyak boleh turun.Setahu aku harga minyak ni mengikut pasaran dunia.Biaq pi lah kat depa,janji aku tak menyusahkan org cukup lah..sebenarnya ramai sangat orang yang cenggini,selalu bercakap tanpa asas...bagi aku,baik diam jer dari melebarkan topik-topik yang samar samar sebegitu.

Waktu lunch hour aku da tak rasa nak kuar.MALAS nak bawak keter..dan dari tadi minda aku duk mencongak-congak apa lagi yang akan berlaku seterusnya dalam MALAYSIA kita.Jadi ada baiknya aku merehatkan kepala dan TIDOOOORRRR dari terus memikirkan masalah-masalah negara.Nak tidur jugak?Jom ikut saya....


JOM KITA PAKAT-PAKAT TIDUR..!!!!!

*Adakah ini tanda protes dari aku?wawawa....tapi tengok la nanti..terkesan jugak woo dengan isu ni...sama-sama kita beringat untuk lebih bersederhana..Dah,Cukup-cukup lah bicara pasal isu ini.TITIK.

18 comments:

Heartless Devilish said...

ko pun sama cam paklah kan?
sker tido!
hahahaha...
jgn tido la weh...keje keje!

shahril aley said...

wawawawa.....buat lawak la gambar tido ko tu. ade ke org tido boleh snap gambar sendiri.ni mmg syok tangkap gambar sendiri mcm si iB***D(kpd mereka yang mengetahui saja)...

lawak la ko.....
teruskan tido dgn snap muke ko

izal said...

first time to comment at yr blog..

semekum...anybody home...

ke masih tidur lagi tak bangun2? jgn tak bangun sampai kiamat yer..heheheh

Ziana said...

izal...
eh eh yang..
yu ade kat sini
:)


axim..
ellehhhh nih pic tedo snap sendri kan?
hahahah
cover2 senyum..
ehem..pic utk SI DIA ke?
miahahaha

inah..plssssss tambah!
:)

nasazfrog... said...

itu bukan protes tu beb, tu maleh kojo tu,, dah2 bangun la pi buek kojo copek kang bos cinopek dtg di lompang eh ko kang,,,, hihihihi :)

axim said...

Reen--->sebab aku tak pueh hati ngan pak lah lah aku tidor ni...kan dia pemimpin so kita harus contohi okeh..:)

Aley--->nampaknya ko telah mengutuk aku dengan si durjana itu...hahaha...ni kan lakonan semata-mata...ko kena paham tuh...kehkeh..

Izal--->welcome izal...do come again later k...aku mengalu alau kan kedatangan ko...tuh tidur time rehat tadik la...jangan salah faham nooo....

axim said...

Ziana--->ziana sadap yu....oooo tak habis lagi yek nak kutuk aku...ni gambor ni khas untuk tatapan kau tau..bukan untuk org lain,hahaha..

Nasazfrog--->kak,tu tidur time lunch tadik ler..maleh nak kuar...bukan tidur time kejer...si cinapek tuh ok jer kalo aku tidur taim rehat...kahkahkah..

shahril aley said...

wah dah pandai berlakon ye ko skrg. ni mesti enjin dah bagi panas. ermmm nnt dtg KL boleh la jumpe si kekasih hati di p*****G.

hahaha....
jangan lebih2 nnt masuk blog dgn aksi terlarang plak :)

Anakmami said...

bila mai KL, jom pi makan kat Madam Kwan ok? :)

Inah said...

amboi..pic spesel utk sape kah..mmmmmmm..adekah SESUATU akan berlaku?? :P

Lily.Lulu. said...

ya betol . marilah tido ..
tido itu nikmat

:D

ita.itu said...

harus ko masuk cmpur ms makcik tuh dok borak..hehe

Mieza said...

huhu...pas ni akak nak beli beskal la...:D

nadahahs said...

hihi.. hang kena baca balik (kalau tak dengar ceramah) bagaimana pakatan rakyat mensenaraikan sebab2 minyak boleh diturunkan di negara Malaysia..

dekat Vanuzuela (Negara Pengeluar Minyak Terbesar Dunia) 16 cent/liter... kenapa dia tak ikut pasaran dunia pulak???

axim said...

Aley--->ermmm nnt dtg KL boleh la jumpe si kekasih hati di p*****G.

Tak paham ngan statement ko yang nih...explain please...!!


anakmami--->okeh,kalo akakanak belanjo eden ikut yooo..hehe

Inah--->oppss Inah,jangan di sebut perkara yang ngeri itu....nak membayangkan pun aku dah ngeri...sudeh...heheh...hentikan la ye inah..hikhik...nanti ziana duk menambah lagik..matilaaa....

axim said...

lily--->lili lagi la nikmat kan...ye la org tengah coti coti malaysia....

ita--->kalo ko duk borak aku nak masuk campur..hehe

mieza--->beli beskal bagus tuh...leh exercise..

nadahahs-->that's why aku tak ulas lebih-lebih sebab kekurangan fakta dan asa yang bernas untuk memperkatakan hal ini..wallahualam..

shahril aley said...

hek eleh buat2 tak paham la. ehemehem itu ape? kan dia tinggal kat P*****G....

kalau tak paham gak call me :)

axim said...

aley--->ok ok aku paham...sajer jer malas nak layan..kahkahkah...

dah dah,hentikan khabar yang tak best tu okeh...hahaha..

ok,chow...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails