Followers

Tuesday, June 24, 2008

If That'S OK with You

Selamat pagi semua...(heehe da pukul 2 pagi nih kira da pagi la kan..)..kembali bersiaran..aku baru jer terjaga pukul 12.30 tadik.tidur sikit punya lama dari balik kejer lagik...sib baik terjaga jugak..maybe terjaga sebab lapor(bleh?)..tidur tadi pun ngan baju opis masih tersarung di badan...tak nyempat nak tukar aku dah hanyut dulu..Orang kol ker mesej ke aku dah tak sedar apa dah tadik.

Perut plak lapor nih tapi malas nyer nak kuar carik makanan..memang la kedai mamak berlambak-lambak kat daerah ni tapi aku malas...di ulangi-aku MALAS....malas nak kuar pepagi buta cenggini..So aku pun ke dapur melihat apa- apa yang boleh di makan sempena meredakan kelaparan di perut nih..godek-punya godek akhirnya terciptalah:




TOMYAM SOTONG VERSI MEE MAGGI!!

Aku tau la meggi ni tak elok untuk kesihatan..tapi aku spare kat dapur sebagai backup di saat kecemasan macam nihh(*boleh kira kecemasan kah begini?)..sekali sekala takper makan mender yang tak berkhasiat nih..(ayat nak sedapkan hati..)..tapi meggi tak la sesedap pasta kan kak non..hehe..(nikli pun paham apa yang aku maksudkan nihh:D)

Sambil makan megi sambil aku layan DVD yang aku beli last week..aku ada beli dvd citer What happen in Vegas,Kungfu panda ngan Superhero movie.nama jer beli minggu lepas tapi satu pun aku tak tengok lagik..takder masa...(masa ada tapi tak reti guna).so aku pick DVD Superhero movie untuk bergandingan ngan megi Tomyam bagi menceriakan suasana malam yang dngin dan hening..




This film seangkatan ngan scary movie,epic movie dan date movie-compilation banyak filem tetapi di lawak spoof kan oleh pengarah..tak sampai hati nak tengok citer sebegini kat panggung..tengok DVD pun dah memadai...kalau korang suka lawak bodoh yang keterlaluan sila lah tonton citer ni k..anda pasti terhibur..

Dah pukul 3 lebih ni...i think i should get some sleep...esok kerja...hmmm sejak dua menjak nih aku tidur bersepah jek...dah tak sama macam orang lain dah..nasib la 26 ni baru ada another match..okies..nak tido balik...tapi megi masih tak hadam ni...camaner yek..kalo tidur duduk boleh kah?hehe

*hmmm try jugak la lelapkan mata walaupun mata aku nih masih tak rasa nak tidur...nite nite everyone..(nite hape...da pagi nih..:D)

36 comments:

Ziana said...

hahahahahahaha...
"meggi tak la sesedap pasta"

hadoi!!! u copy my sms ek?
nikli gelak jek time tuh...
x mampu nk kata ape..
:P

me too...x tedo2 lg..
ape kes?
but its ok..
esok lusa cuti!!
sila jeles
:)

Wahidah said...

meggi?? tk slh kalo sesekali..kdg2 kalo teringin atau kecemasan mcm yg u ckp tu..okay jer meggi...hehehe..i pun dh link kn u in my list..

lindosh said...

jarang makan meggi. tapi kalo terdesak telan jugek

Chen said...

mau sleeping pill ka? heehee...

Chen said...
This comment has been removed by the author.
Mieza said...

akak pun mamam maggie klu masa kecemasan mls nak kuar...:D

sedap nmpk maggie ko...siap sotong n sayur lg..

maggie goreng satu!!!!

EliyaShaka said...

xim..alrite per rupa bentuk maggie tomyam hg tu..hikkss

axim said...

Ziana,

ye la korang duk melantak kat bukit bintang mau aku tak jeles..siap makan pasta lagik..apa lah nak di bandingkan kan megi tomyam aku nih..huhu...dah la tak kejer arini ngan esok...jeles bangat nih..ada kerja kosong tak kat sana?nak tukau kejer shift plak..hehe

axim said...

wahidah,

tak salah tapi rasa bersalah la bila makn..(bleh??)hehe..sebab megi kan terkenal ngan khasiat nya yang takder tuh...haha..ok,tq..already link you okeh..

axim said...

Lindosh,

sama la kita..aku pun jarang makan megi tapi terdesak camni layan kan ajer la..

===================================

Chen,

takmoh pil tidur...viagra ada?:D

axim said...

Mieza,

sedap megi tuh bila campur sotong dan sayur cenggitu..semestinya kena makan panas panas baru ada ummpphh..!!akak ni kalau pi kedai mamak mesti slalu order megi goreng kan..hehe

axim said...

eliyashaka,

Nak ker?mai la datng umah nanti aku masaj sejibik macam dalam gambor tu k..:D

izal said...

gigih ko ek pepagi bute masak maggie taruk sotong, carrot
bagai...

kalau aku mau makan roti jer...

axim said...

izal,

mau tak gigih,kalau makan megi bodoh kosong cenggitu tak lalu la pulak..haha...nak cari roti kat dapur takdak...malas nak kuar so dis is my last resort la...:D

shahril aley said...

megi sodap makan begitu aje...
mudah dimasak cepat dimakan
nyumnyum....

bile ko sebut tomyam trus tringat kisah spaghetti tomyam ko tu
hahahaha.....

aku kempunan nak tengok filem ayat-ayat cinta. ini ziana sepet punye pasai la. hehehe :)

axim said...

ALEY

megi sesuai untuk orang yang lapor tak tahan nak tunggu makanan...cepat,murah dan sedap..nyam nyam..looor kalau kempunan pi je la terjah panggung berdekatan ,bayaq tiket then tonton..pasti tak kempunan lagi..cubalah..!!

budleee said...

hik hik

ok ler tuh dari buat meggi bodoh (a term my mother uses utk meggi yg tak tambah ape2 bhn lain, just meggi and hot water)

superhero movie hmm tak dpt tgk lagi, tapi biasa lah, citer yg light2 yg bodoh dan ringan :D

Lily.Lulu. said...

sedap nya tgk ..
axim nih rajin masak
patut bukak kedai ..
x pun tukar kerjya jadi chef la !!
:D

axim said...

Budlee,

yes...megi budus tak besh..kena tambah telur atapun seafood or ayaman baru shedap...nak besh lagik kena buh sayuran jugak...hakss...

axim said...

Lily,

kalau aku bukak kedai megi specialist agak agak laku tak?haha...unik sket dari restoran lain...aku wat variety of megi-megi goreng,rebus,kukus,steam,bakar, dan juga air megi...ada jer?haha

Princess Redbloodsnow said...

kalau aku lah kan xim
x kose nyer aku nk wat meggi versi ko nyer tuh
very da pemalas neh...haha!

eh..citer tuh lawak gilos aaa xim
aku ngan gf abg aku tergelak spai berair mate kat wyg minggu lepas
klakar nah aaa...ex-specially kat part makcik die kentut time dorg nk kissing..adoiiiii laaa..

love-n-hate said...

axim... walaupun nampak yummy... jgn amalkan yer...

mee maggi ada wax utk tidak menyebabkan mee tersebut melekat antara satu sama lain... untuk bersihkan wax ini... perlukan 48jam... kenapa perlu dibersihkan... utk elak cancer...!!!

p/s: love-n-hate juga makan maggi... tapi x selalu lah...

ita.itu said...

xim..waa..cedapnye maggi ko..nak skit leh x..ko ni tererkan sedapkan makanan..

Ceera said...

megi pun sodap kalau sekali sekala makan... tambah2 plak dah up macam2, lagi la sodapppppppppppppppp...

axim said...

zie,

nak seribu daya zie tak mau seribu dalih kan..haha..saja jer terajin plak masak megi cenggitu..teringat aku kat anak sedara aku yang gelak gila babeng bila mak dia bawak pi panggungtengok superhero movies nih..haha...adess...pecah perut..

axim said...

Love n hate,

tu lah,selalu dengar info pasal tuh...kena makan megi sebulan sekali la camnih...sebungkus sebulan ok kot..tapi kalau dah tak berkhasiat patutnya elakkan terus...cuma nya aku takdak pilihan sebab dah MALAS..hehe

axim said...

Ita.itu,

nanti aku piumah ko masakkan megi cenggini untuk otomen tiga ko tuh..hehe

====================

Ceera,

memang soooodddaappppp!!!

nuRsixteen said...

uish dasyat ek..balik dr keje trus tido sure penat glers..time tu smbhyng pun mlayang ek :D
tngok pic maggi mcm bnyk j bape paket maggi awk masak tu,dh lama la xmkn...nyummmm....nyummmm

axim said...

nursixteen,

emmmmm tu yang semayang maghrib punterus qada' balik,bukan setakat qada'tidur jer...huhu...tu sepeket maggi je lah..nampak macam banyak sebab buh sayuran+ sotong tu kot...

Inah said...

waahh dah 29 komen..lambat plak aku nak komen

aku slow kah :(

anyway..semalam pun inah makan megi..tapi x de la nak tambah2 pelbagai perasa..just masukkan udang and sayur skit :D

wallaaah..sedap jugek :D

rindu pada masakan di KK :(

axim said...

INAH,

wahhhh inah pun makan megi jugak semalam...axim buh sotong inah buh udang...ok ler tuh..hehe

*hati maseh tertinggal di KK kah?

pearlEJ said...

perghhhhhhhhhhh!! mengancam okeh tgk megi tuuu... hujan2 kalau pekena megi mcm tu panas2 sedap wooooooo...

fusarium solani said...

jangan jadi macam aku, makan megi tengah malam esoknya sakit perut daa!

Nikli said...

hang mmg rajin..
tgh tgh malam masak megi lagik..

sapa suruh tidoq awai kannn.. hahaha..

axim said...

Kak EJ,

Kalau hujan memang sedap wooo kena megi panas panas cenggini...betul tuh akak...

===========================

Solani,

kalau dah sakit perut tuh len kali jangan amalkan lagi yer makan megi di tengah tengah malam..hehe

axim said...

Nikli,

ye la hampa duk makan pasta mau aku tak menjeles tapi sebab malas nak kuar aku masak apa yang ada kat dapur je lah..haha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails