Followers

Thursday, June 19, 2008

ReSSureCtioN*ContraDictioN

Wake up this morning with full of energy..i guess what went wrong yesterday already gone,and i need a brand new start today to make my day bright and shiny...couln't bear to cope wif any uncertainty anymore..But a bit upset since Sweden couldn't make it to the quarter Final after loose 2-0 with Russia..Never mind..
Here i am today,heading to my workplace with full of hope-hope everythings just going to be fine,and no more lazy Thursday..But one more thing is i'm starving...since last night i've didn't take any meals-after 'lepaking' at kedai mamak petang semalam..Bangun pagi tadik terasa lapar yang amat..

Jadi aku menuju ke Gerai makanan kat Taman Tun Sardon (Kak EJ,tau dak tempat nih...?mesti tau kan..kalau tak tau jangan duk kat penang okeh...hehe)Kat Taman Tun nih best kalau nak brekpes,sebab variety of food ada kat sini-dari nasi lemak,nasi minyak,nasi labuni(tak taw ni nasik apa..tak pernah try..),mee goreng,mee sup,Char kuey tiow pun ada kalau korang nak!!Sebut jer...tapi kena bayar lah..takdak makan free punya..

Pusing-punya pusing aku makan Nasi lemak jugak last-last..-ceh,sikit punya penat kan duk list makanan banyak-banyak kat atas..tapi kali nih aku makan nasi lemak super-sebab makan mengalahkan makan tengah hari..haha...mau tak gemok kan..

haaaa tengok la sendirik kalau tak percaya..melimpah ruah kan lauk pauk(aku amik sotong rendam jer okeh..) dalam pinggan tuh..aku kalau makan nasi lemak suka buh sambal banyak cenggini..baru ada uuummmpphh....tapi sambal dia pun biasa biasa sajer..takder la lazat mana..apa-apa pun aku tetap bersyukur..Alhamdulillah..

Chen,dis one is special for you...i know you love this 'janggut sotong Kurita'..just forget about your diet for a while and enjoy this 'Janggut Sotong' ...i promise dat you wont regret..:D
*Come and get this..can you see how big the 'janggut sotong' is?
*Chen,I just left this Sotong in my plate and feel free to grab it at anytime okeh..:D..Dont you realize how adorable this sotong is?

Aku datang sarapan ngan Zack sebab dia nak aku hantarkan dia ke USM lagi hari ni,untuk pembentangan project paper bagi Master yang dia tengah duk pulun skang..ye lah orang berbudi kita berbahasa..bila lagi nak tolong member sendiri yer daak..nanti aku pi Perlis hang bawak la aku pi jalan-jalan ke sana naa...(*errkkk Perlis ada tempat ekk nak jalan-jalan?..hehe..jangan marah nooo orang Perlis)


Lepas da hantar Zack ke USM baru la aku bergegas ke opis..Dengan harapan dapat lah membereskan segala-mala kerja yang terbengkalai semalam..Dan Alhamdulillah,tadi da dapat setelkan satu persatu kerja tertangguh..Ok la tuh..tak pressure sangat ari nih..Thanks God for the Better day.

*Sebab da makan pagi dengan dashyat tadi lunch tak kuar lor...mengular jer dalam opis...hihi..mengular time rehat yer bukan nya time kerja..dah dah,jom sambung kerja balik..satgi boss mai naya..hehe

21 comments:

EliyaShaka said...

crq kena try bekpas kat tpt ni..mahal tak nasi lemak buh sotong gitew??

Chen said...

eeekkkk!! Sotong?! Tak lalu! HELPP!!

Ziana said...

pergh....
bfast x agak2..
mcm pedas jek..
:(

bluecrystaldude said...

Wah! USM.. USM induk kn? Aku dah 3 taun blajar sini (USM, tp kampus kejuruteraan), pun tak penah g USM Induk.. ngeh2

syukur said...

laaaa.. aku orang perlis la axim... banyak tempat kat perlis la... contohnya rumah aku (family).. ha ha.. menarik tu.
waaaa.. aku kalau makan nasi lemak pun cenggitu(opposite cenggini).. suka kuah sambal melimpah ruah.. baru ada ummmph..

axim said...

Eliyashaka---->terai jangan tak terai...kalau cenggini regenyalebih kurang 3 hengget jer...hehe...mahal kan?minyak naik wooo...

Chen--->bukan dats your favourite food kah?hehe

axim said...

Ziana--->pedas pedas la best...oppss lupa lak orang itu tidak makan pedas...hehe

Blue--->lor ye ker tak penah pi kampus induk...kampus kejuruteraan katner?

axim said...

Syukur---->kat perlis umah family yek....maknanya ada la jugak tempat menarik kat perlis(*matilaa nak tarik balik statement)..hehe

izal said...

kenape janggut sotong tu mcm jari org je xim?

entah2 jari toke kedai tu dah termasuk dlm sambal???? haaa caner?? ade rasa liat2 skit takk?

fusarium solani said...

azim:

usm ada 3 kampus induk di pulau, kejuruteraan di transkerian (sempadan perak dan pulau pinang lebih dikenali ampangan)dan husm di kubang kerian!

kau pergi ke alma mater kesayanganku! kampus induk amat indah! rindunya...

suatu hari aku akan berkhidmat di sana juga, ini satu azam!

Nikli said...

wahh.. heavy bfast..
i ate mee-hoon goreng pagik tadik.. bought from kedai datin umi.. dia masak sendiri.. sedap bangat.. mungkin paling sedap kat jb town sini.. :)

Lily.Lulu. said...

perghh .. nasi lemak axim tuh buat lily terliur ok ..

skang lily tak nak makan nasi ..
nak makan mee ajo
:D

hehehe ~

axim said...

Izal--->haah laa....lepas ko cakap camtuh aku tengok balik gambar tuh memang macam jaro orang....eeeeee geli plak aku tengok...kuah merah tu macam darah kan...hihihi

Solani---->thanks for da info...ohye ker nanti ko akan bekerja di sini...then nanti boleh hangout jika aku masih di sini..hehe

axim said...

Nikli---->kalau paling sedap maknanya nanti aku pi JB sila bawak aku makan beehon goreng tuh...tapi yang ko goreng arituh lagi sedap la nikli..:D

Lily--->ooooo ada org diet yek....namoo makan nasik dah yek....jangan makan mee,makan la oat ker nestum ker..kata nak diet kan...hehe...

I'm LeGend said...

lapaunyer perot tgk nasik lemak itu..
kerok kerik da peyot ak ni..mau nasik lemak jugak la.


saya pon suke sambal cenggitu..
baru mebelesss

ita.itu said...

yaampun jahat tau ko..sotong tuh sgt menggiurkan..cdpnye dik

axim said...

I'm legend--->memang mabeles kan...

Ita--->sotong tu tak nampak cam jari ke kak?

shahril aley said...

wahhh sambal sotong
aku suke gile
kalau sambal kerang @ udang
kureng la jawabnye
bile nak blanje makan nasi lemak ni

axim said...

aley---->sebok kan nak suh orang belanja...meh datang penang nih..hehe

Princess Redbloodsnow said...

ngggaapppp!!!
makasehhh...sbb suapkan sotong tuh ke mulut aku

wakakakaka..:P

axim said...

ZIE..

erkkk bila plak aku suap kan ni yang...silap nombor tak?hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails