Followers

Sunday, June 22, 2008

Made OF HonoR

Yup,after the dinner another joyful moment continued.My friend and i decided to catch a movie at the cinema,and here we are at the GSC Queensbay Mall to watch new release Film-Made of Honor-(Patrick Dempsey and Michele Monaghan)

Actually this movie quite similar with all of the movies below:

(merasa klik sinih)
27 Dresses (2008)



Jadi macam biasa,aku akan terang kan sikit sinopsis citer nih...kalau nak tau lagi lanjut korang kena tonton sendiri k..

Filem yang mengisahkan Tom(patrick Dempsey) yang kaki pompuan-asal jumpa pompuan dahi licin jer mesti nak ajak main..(dasar buaya darat la katakan..kalau buaya laut tak ajak main kot..mesti ajak berenang..haha)



Dia bersahabat baik ngan Hannah (Michelle Monaghan) sejak di High School lagik(diorang jumpa masa Halloween tahun 1988).Persahabatan mereka memang memberikan erti yang sangat mendalam kepada Tom dan Hannah.Tapi pada masa yang sama Tom still main ngan pompuan lain jugak..(ye lah dia ngan Hannah kawan baik jer tak lebih dari tuhh)


Sampai la satu ketika Hannah kena pi ke Scottland sebab ada lawatan Bisnes selama enam minggu..sepanjang waktu itu Tom mula merasakan kehidupan dia kosong,seolah olah kehilangan sesuatu..Barulah dia sedar kemungkinan dia sebenarnya ada menaruh sedikit perasaan terhadap Hannah...Kehidupan Tom jadi tak tenteram ala-ala makan tak kenyang mandi tak basah gitu sejak Hannah tiada di sisi..Hinggalah suatu hari Hannah kol kata dah nak balik dari Scottland..


Si mamat Tom ni apa lagi,membatalkan saja semua rancangan yang ada demi nak menyambut kedatangan Hannah..siap gigih membeli bunga lagik dek rindu yang teramat la kononnya pada kawan baiknya itu..Dengan wajah berseri seri Tom pun melangkah ke tempat makan malam untuk bertemu Hannah...Tetapi..



Alangkah kuciwa dan gundah gulana Tom bila dapat tahu yang Hannah da jumpa Bf kat Scottland..bukan orang biasa lak tu...kerabat di raja lagi..bukan setakat jumpa tapi dah plan nak kawen dalam masa dua minggu!!!yaa ampuunn......Tom pun rasa melepas la ngan si Hannah..(tu la jual mahal kan...padahal orang tu da ada depan mata tanak...bila dah tak ada tu baru tercari cari...eh eh apa aku emo plak nih..kah kah)


Jadi apa yang lebih mengharukan bila Hannah minta Tom jadi Made of Honor bagi majlis kawen dia(Made of Honor tu maksudnya Ketua pengapit)..Tom pun bersetuju demi menjalankan misinya untuk mendapatkan Hannah Kembali.


Kemudian.....


Ko ingat ni panggung wayang kah..?kalau nak tau sila pi tengok di pawagam berdekatan ok...sekian terima kasih..tak larat dah aku nak bercerita..hiks...


*Overall citer ni aku sangat enjoy sebab di selitkan dengan unsur humor yang sangat menggelikan tangkai jantung aku nih...tak caya korang pi tengok sendiri kat panggung wayang berdekatan...mesti berdekah punya korang gelak nanti..hehe

41 comments:

*SiRibenMerah said...

owhhhh..
nk kne tgk gak neh.. x pe2..
muvi marathon next week.. after sepi n Ayat-ayat Cinta...
ahaks =P

bagus yek review neh.. suke2..
suke kat patrick dempsey.. muahaha=P

shahril aley said...

dah kata ko tu org jiwang mesti suke gile tengok filem genre mcm ni....

hahaha....
patutnya ko ajak kekasih hati di puchong nonton skali. baru romantik bile 2 hati menjadi satu dalam wayang gelap gulita. opsss jalan lebih2 axim bahaya nanti JAIPP(main teka je) datang serang plak. hehehe :)

alang2 dah mule cita kasi la abis cite itu. tak baik buat setengah jalan. anti klimaks betoi la ko ni :P

Chen said...

humor yg menggelikan. so geli! heehee...

Heartless Devilish said...

alamak..dr derek shepherd la...
alamak...mesti tonton citer nie..
thnx for the info!

♥Zack ~ 'A♥ said...

"Ko ingat ni panggung wayang kah..?"
Muahahahah...
Potong mood okkk... =p
poyoss ok ko axim...
tp bagus gak kan ko tak cite sampai abis kang tak suspen lak..
hiksss...
haruss aku p tgk ni..

nazzman ibrahim said...

mesti ko feling kan xim???? hahaha ya ampunnnnnnnnnnnnnnn

PUTUBAMBU said...

best yek? nak tgk ah..
pasal suka kat Patrick Dempsey..
(boipren tak jadi aku..ekekek)

jatuh cinta kat dia gara2 tgk Grey Anatomy lah tu..

axim said...

Riben---->ramai bangat minat kat patrick dempsey ya.....sila tonton cerita ni nanti ok...wort for ur money..

Aley--->dah kalau dalam wayang apa lagik...buat wayang la kan...haha..tapi bukan ngan yang puchong yer...tu ko punyer ok..aku tamo kacau..saja aku citer anti klimaks...baru korang naik klimaks nak pi tengok citer ni nanti kat wayang...berap banyak klimaks daaa...

axim said...

Chen---->so geli?apa yang geli chen:D

hEARless Devilish--->yeaahh tu la dr.derek sheperd yang di sayangi ramai tuh....citer ni wajib tonton k..selamat menonton..!!

axim said...

Zack=---->memang saja la aku citer tak habis nanti tak laku lak citer ni nanti sebab ko tak mau tengok dah duk baca review nih ajor(*oopppsss perasan sudah..haha)

Nazzman--->aku feeling lite-lite sajor..haha...hang kalau duk pi tengok citer nih mesti duk meleleh ayaq mata...shudeh...

axim said...

Putubambu---->owh ye ker dulu dia pernah couple ngan akak...huhu sian jer jodoh tak sampai kan...haha..Tapi citer Grey Anatomy memang layan beb....besh giler..

Mieza said...

mcm best cite ni...ko ni baru akak nak layan tup2 suh pg sendirik...kedek btl ko ni..:p

axim said...

mieza--->ooopsss sowee yer kak..jangan marah nooo...malas nak taip panjang panjang ler...tapi guarantee besh citer ni...sila tonton dengan kadar segera....hehe

Masy said...

i chose Kungfu Panda instead of this film last week. so.. kene tgk laa jgk cite ni.. hohohohohoho~

axim said...

masy--->kung fu panda pun best apa..aku da siap beli dvd nyer lagik...citer ni pun tak rugi nontonnya...Michelle Monaghan is soooo hhoot..!!

pearlEJ said...

nak kena tunggu dvd keluar la mcm nehh.. nk tgk wayang malas!!

cerita2 mcm neh laaa peberet k.ej.. hehehe...

Zoulkieflie said...

bro,citer la sampai habis..baru je nak imagine..haha..apa apapun,i'll get the dvd..thanks for sharing ya..:)

budleee said...

hii

first time commenting here. sy pun suka movie tuh. memang byk bab2 kelakar dan menunjuk pada kita supaya jangan ambil mudah dgn org yg kita kasihi.

*another point, dia org jumpe bukan di highschool tapi masa college. time tuh ade party haloween kat sorority house/asrama.. si perempuan tuh major fine arts laki tuh... hmm kita tak tgk pun laki tu ade keje yek, yg kita tau dia invent coffee lid jer. hikhik

anyway.. nice blog

axim said...

Kak-EJ--->OOOO minat citer komedi romantik rupanya....untung hubby ada wife yang romantik..ahakz..:D

ZouL--->U are most welkam...sowee la yek tak citer sampai habis..baru saspen sket kan..haha

Mrs.Sheikh said...

kene tgk nii...:)

p/s: axim...off topic japp...italy kalah weiiii...tp berbaloi ler penaltii je kannnn :(

M@x said...

Sound like a great feel good movie.
I will rent the vcd when it come out later....:)

axim said...

Budlee---->thanks for dropping by..memang nice story kan made of honor tuh..jalan citer simple tapi garapan tu yang menghidupkan watak bagi filem tersebut...anyway,thanks for correct me...hehe...

axim said...

Mrs.Sheikh---->aah,tengok yer nanti...hehe,pasal itali tuh nak wat camana..sat lag nak review sket pasal game pagi tadi..tapi dah kalah penalti memang nasib la kan..

M@X--->why dont you step into cinema max,i'm guarantee it worth for your money,or else come and claim back the ticket fee to me..hehe:D

Mieza said...

akak baru perasan ko baru tukar background ya...nice n black lg...i loikeeeee!!!!

tp nape header ada 18sx skt...auwwwwwww...:p

Princess Redbloodsnow said...

eeeeee....aku nk tgkkkkkkkk aaa
tp xde sape yg nak temankan..mencik sungguhhhhhhh!!!

:(

sesekali nak gak layan citer jiwang ala² neh..hahaha

axim said...

mieza---->haha akak baru perasan rupanya yek....atas tu takder la 18 sx sangat....sexy jer kan...baru edgy..kehkehkeh..

Zie---->lorrr lady kiki kan ada..pi la tengok ngan dia...terhibur tau tengok citer nih..baik zie pi tengok malam ni k...

aNgRiAni said...

uuuuwaaaaa...ko dah nengok ka muveee nie??? :(( adessshhhhh! kalau nak tengok kena laaaa tunggu time kat kampung nanti (KK nunnnnn)...grrrrrrr

27 Dresses tu memang best kan...nak tengokkkkkkk MadeofHonor!!!!

axim said...

angriani--->dah tengokkkk...besh citer nih...lagi besh dari 27 dresses.....citer 27 dresses a bit lembap,tapi still boleh layan...(aku suka katherine heigl tu sebenarnya...goergeous sangat..).pi terbang ke KK malam ni ok..hehe

mummysyafie said...

nak tengok lah citer ni..suka cerita romantik komedi camni

axim said...

MUMMYSYAFIE--->kalau akak minat komedi romantik then this is the perfect choice for you...slamat menonton..!!

bluecrystaldude said...

cter ni bes! hehe

Inah said...

dah tgk ayat2 cinta..lagi melayan perasaan :D

nanti nak tgk sepi :D

jom..

syukur said...

sepiii lagi best... sokong lah filem nasional... eehhh aku ni keje dengan perbadanan filem nasional ker??? anyway axim... made of honor dah penuh klise lah.. soo predictable.. jgn mare ..

axim said...

Blue

yup agreed..besh...

-----------------

Inah

sepi tuh macam best...

axim said...

syukur

memang citer ni predictable...jalan citer so klise tapi garapan dia tuh yang besh...so kelakar..hehe

Lily.Lulu. said...

x mo baca ..
sebab esok lily nak g tengok
haha !
:P

Ziana said...

cehhhhhhh
dia dah dulu..

xim..
jom??
:)

axim said...

LILY,

Ko mesti tak baca review ni sampai habis kan...baca jer la sebab aku tak citer habis pun...wat saspen jer..haha

axim said...

Ziana,

errkkkk ajak aku tengok lagik skali ker...jom jom..aku on jer sebab citer ni ok gak untuk ditonton lagik..hiks..

Nikli said...

wess..potong stimm...aku tgh baca tetiba tergantung kat situ saja..
cehhh...

ic, lepas dinner, deting plak tgk wayang..mmm, sebaik xde entry yg saspen lepas tgk wayang... hiksss...

*jahat jahat..

axim said...

Nikli,

hahahah sajer jer aku nak potong stim korang sumer membaca sinopsis....mau kasi saspen ok....

lepas tengok wayang tuh ada lagi aktiviiti menghiburkan tapi namooo publish sebab bahaya woooooo...*gelak jahat jugak..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails