Followers

Wednesday, June 4, 2008

To be OR Not to BE....

Haa ambik ko...aku baru tinggal opis dua hari(kan dua hari kursus) da 157 emel masuk dalam inbox..actually separuh dari emel tuh berkaitang ngankerja dan separuh lagi emel mengarut jer.maksud aku emel-emel hiburan+fun+merapu..tapi aku enjoy gak kadang kadang ngan emel merapu-rapu dari rakan kerja yang lain...hehe..at least ada gak penghibur hati di kala kebosanan dan kemalasan melanda jiwa..wawawawa..

Tadi masa mai kerja aku dengar hot.fm,tetiba aku terdengar lagu ni..lagu nya agak sempoi dan lirik nya pun macam pelik tapi itulah butterfingers,lagu-lagu butterfingers ni banyak gak yang best-best,so jom kita layan lagu ni:

BUTTERFINGERS:1000 TAHUN(MAHU HIDUP)

memanglah penat
tapi macam mana nak buat
sudah terlambat baru nak cepat
terperanjat

harap maafkan
diatas segala kesulitan
perselisihan yg dihadapi
selama ini
amat dikesali
takkan berulang lagi

kembali
kembali kepada selamanya
kembali
kini kubangun sedar dari mimpi
kembali
kembali pada petak pertama
kembali
kumahu hidup 1000 tahun lagi

saya tak akan
mengambil kesempatan walaupun
diriku ini kesempitan
diawan kesembilan
kotaraya
kosmopolitan ini penuh dengan
iblis dan syaitan penuh dugaan
kalau jatuh lagi
berdiri kembali
sekali lagi

kembali
kembali kepada selamanya
kembali
kini kubangun sedar dari mimpi
kembali
kembali pada petak pertama
kembali
kumahu hidup 1000 tahun lagi

kembali…
kembali…
kumahu hidup 1000 tahun lagi

kembali…
kembali…
kumahu hidup 1000 tahun lagi

*kalau boleh aku pun nak hidup seribu tahun lagik..banyak mender lagi tak tercapai..agak-agak caman la gamaknye yer kalau manusia boleh hidup seribu tahun lagi?

7 comments:

LannY said...

banyaknye email ko.....email keje ke email ape..he he

shahril aley said...

1000 tahun mcm lagu imran ajmain je....

ko patut dengar lagu tu....

nampak sgt bukan keja dok baca e-mail je.....

axim said...

lanny--->emel merapu yang banyak lanny...hahaha..yang emel kerjanyer sikit ajor...

aley--->kalau ko perasa dalam entri awal2 dulu aku ada buh lagu tu dalam entri aku...

Ziana said...

eail byk mcm tuh ziana dh bias.a.
tuh blom email opis...
mmg byk gegilerrrr!
:)


xim..
lagu tuh lirik dia best!!!



harap maafkan
diatas segala kesulitan
perselisihan yg dihadapi
selama ini
amat dikesali
takkan berulang lagi


:)

Inah said...

lagu ni best axim..rupanya kita pi keje pada masa yg lebih kurang sama :)

suka la lagu ni..syiok kan layan hot fm pepagi..suka dgr panggilan hangit n hot chat depa :)

axim said...

Ziana--->wahh bermakna kan lirik tu...ada nak tujukan pada mana mana pihak kah ziana...kehkehkeh

Inah--->ooo inah pun dengar gak ekkk lagu tu pagi tadi..sempoi kan lagu dia...suka bangat ngan lirik tuh..

Reez said...

Kadang2, kita perlukan juga e-mel yang merapu-rapu nih...

Buat santapan ketika tension dan bosan...

Reez pun banyak gak terima e-mail sebegini tapi kesemuanya dihantar ke e-mail peribadi... Office mail is strictly for official use...

:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails